/همايش ملي الگوي اسلامي ـ ايراني پيشرفت/ رضا غلامي: آنها كه دل در گرو امام(ره)، شهدا و پابرهنگان دارند به ميدان بيايند
رييس شوراي سياستگذاري همايش الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت گفت: ما از آنها كه دل در گرو امام(ره)، شهدا و پابرهنگان دارند ميخواهيم به ميدان بيايند و در اين مسير عقبنشيني نكنند.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) حجتالاسلام و المسلمين رضا غلامي در همايش ملي الگوي اسلامي ـ ايراني پيشرفت اظهار كرد: الگوي غربي توسعه براي جوامع اسلامي داراي تعارضاتي است و جوامع اسلامي نميتوانند براي آن مشروعيتي قائل باشند، به همين دليل بايد به سمت الگويي اسلامي براي توسعه برويم. مشكل جدي ديگري كه در غرب در 30 سال گذشته تشديد شده است نهادينه شدن بيعدالتي و تبعيضهاست. از سوي ديگر نظام اقتصادي ليبراليسم بازيچه لابيهاي سياسي شده و عملا كارآمدي خود را از دست داده است. در حوزه فرهنگ نيز غرب تبديل به محل تولد قهقراييترين و غيرانسانيترين فرهنگ شده و اين فرهنگ از آنجا به كل جهان در حال صادر شدن است.
وي افزود: افزايش روزافزون بيخانماني، گرسنگي و فقر سوالات عميقي را متوجه نظام سرمايهداري كرده است و بحران اقتصادي جهان كه از دو سال پيش در آمريكا شروع شده بود امروز به ساير نقاط جهان نيز تسري پيدا كرده و كاخ شيشهاي نظام ليبراليسم ترك برداشته است. از سوي ديگر بخش قابل توجهي از محيط زيست جهان توسط اين نظام در حال تخريب شدن است و توليد سلاحهاي كشتار جمعي و جنايات گسترده و خانمانسوز فراواني توسط اين نظام در جهان ايجاد شده است. با اين همه جاي تعجب است كه برخي غربزدههاي خودباخته در داخل چشم خود را بر اين حقيقتها بستهاند و بر ادامه راه آن نظام تاكيد دارند.
وي تصريح كرد: اسلام يك تفكر اصيل و يك دين زنده اجتماعي است كه حضورش در جوامع اسلامي كاملا محسوس است و با استفاده از اجتهاد در اين دين ميتوان مدل و نظامات توسعه را طراحي كرد و گسترش داد. با وجود اينكه 30 سال از انقلاب اسلامي گذشته است، هنوز طعم شيرين توسعه اسلامي در جامعه ما و به مردم چشانده نشده است و دغدغه اصلي متفكرين اسلامي نزديك شدن به الگوي اسلامي توسعه است و اين حركت آغاز شده است. چنانچه هر كجا الگوي اسلامي در يك كشور پياده شده تجربه موفقي بوده است. نمونه آن تاسيس بانك اسلامي در برخي كشورها مانند مالزي، امارات و عربستان است.
رييس شوراي سياستگذاري همايش الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت ادامه داد: دستيابي به الگوي توسعه اسلامي – ايراني به اين مفهوم كه اين الگوي اسلامي بر اساس منابع و امكانات و اقليم ايران طراحي شود، به هيچوجه كار سادهاي نيست و لازمه آن اشراف و زبدگي بالاي طراحان در مباحث توسعه ميباشد. حال بايد اين سوال را پرسيد كه چگونه ميتوان با شرايط نامناسب علوم انساني در كشورمان به اين هدف رسيد؟ متون علوم انساني ما بر اساس متون سكولار است و از سكولار رنج ميبرد. حضور تاريخي اساتيد غربزده در حوزه علوم انساني كه عليرغم ادعاي آزادي بيان هيچوقت تحمل انتقاد اساتيد حزباللهي را نداشتهاند و با آنها برخورد حذفي ميكردند نيز يكي ديگر از مشكلات ما بود. اساتيد حزباللهي ما ضمن تحمل اين شرايط هيچگاه دست از تحقيق برنداشتند و نمونه روشن آن مقالات قوي ميباشد كه در اين همايش ارايه شده است.
وي افزود: ترديدي نداريم كه تحقق اهداف انقلاب اسلامي در گرو اجرايي كردن الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت است. مردم انقلاب نكردند كه ايران كره جنوبي يا مالزي شود و مقام معظم رهبري نيز با بصيرتي عميق كرارا نسبت به لزوم حفظ سيرت انقلاب تاكيد داشتهاند. با اين حساب ارايه الگوي اسلامي – ايراني توسعه گامي در اين راستا محسوب ميشود.
وي با تشكر از ساير دستاندركاران اين همايش گفت: ما از آنها كه دل در گرو امام(ره)، شهدا و پابرهنگان دارند ميخواهيم به ميدان بيايند و در اين مسير عقبنشيني نكنند. جمع كثيري از اساتيد حوزه و دانشگاه براي بررسي اين الگو همقسم شدهاند و تحت هيچ شرايطي دست از اين كار نخواهند كشيد و اين همايش بدون اغراق از نظر كيفيت ارايه مقالات علمي است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات