آبرساني به خرمشهر و آبادان در آستانه بهرهبرداري است
خوزستان اين روزها در آستانه بهره برداري از مرحله نخست طرح بزرگ غدير شامل آبرساني به خرمشهر و آبادان است؛ طرحي كه وزير نيرو از آن به عنوان موفق ترين طرح آبرساني در كشور از نظر حجم و وسعت و توان کاري ياد کرده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به گفته مجيد نامجو - وزير نيرو - طرح غدير يکي از تصميم هاي اساسي وزارت نيرو است که از چند جهت حايز اهميت است.
طرح آبرساني غدير که با برآورد 13 تريليون ريال هزينه اجرا، 21 شهر و 1200 روستا را در خوزستان از آب شرب سالم و پايدار برخوردار مي كند، هم اکنون در مجموع 24 درصد پيشرفت فيزيکي دارد.
طرح اضطراري آبرساني به شهرهاي خرمشهر و آبادان در قالب طرح بزرگ غدير با پيشرفت و سرعت قابل توجهي در حال اجرا است و بنا بر اعلام مسوولان وزارت نيرو، مردم خرمشهر خردادماه امسال و مردم آبادان مرداد ماه امسال در قالب اين طرح بزرگ از نعمت آب سالم بهره مند مي شوند.
سرپرست معاونت آبرساني سازمان آب و برق خوزستان گفت: با بهره برداري کامل از طرح غدير که بزرگترين طرح آبرساني کشور از نظر حجم کاري است، مشکل کمي و کيفي آب شرب چهار ميليون و 700 هزار نفر در مناطق شهري و روستايي 21 شهر کوچک و بزرگ استان خوزستان تا افق 1415 برطرف مي شود.
هوشنگ کسايي افزود: اين طرح با 675 کيلومتر لوله گذاري و 13 تريليون ريال اعتبار براي آبرساني به شهرها و مناطق روستايي شش شهرستان استان خوزستان در دست اجراست.
وي اضافه کرد: اجراي به موقع اين طرح با توجه به پيگيري هاي به عمل آمده و تاکيد ويژه رييس جمهوري، نيازمند تحصيص اعتبار ويژه است.
اولويت نخست طرح، انتقال آب به شهرهاي آبادان و خرمشهر است که اكنون مراحل پاياني را سپري مي كند.
مدير اجرايي طرح آبرساني غدير نيز مجموع طول خطوط مستقيم انتقال آب در طرح غدير را 320 کيلومتر عنوان و اضافه کرد: مرحله دوم اين طرح شامل نصب خطوط لوله براي آبرساني به شهرهاي اهواز، دشت آزادگان، شادگان و افزايش ظرفيت آب مورد نياز شهرهاي آبادان و خرمشهر و مرحله نهايي شامل تامين 24 مترمكعب آب بر ثانيه از آبگير واقع در منطقه پاي پل كرخه تا منطقه ام الدبس است.
عبدالصمد رييسي گفت: در اين طرح مشکلات کمي و کيفي آب شرب شوش، الوان، دشت آزادگان، دارخوين، هويزه، حميديه، رفيع، بستان، اهواز، ويس، شيبان، شيرين شهر، شادگان، خرمشهر، آبادان، ملاثاني، رامين، الهايي، چوئبده، اروندکنار، سوسنگرد و شهرک بهرام برطرف مي شود.
استاندار خوزستان نيز گفت: با بررسي آخرين وضعيت طرح آبرساني غدير، اين طرح در مرحله آزمايش (تست) است و تا چند روز آينده به تصفيه خانه خرمشهر وصل مي شود. با توجه به اينکه تصفيه خانه خرمشهر قدمت 40 تا 50 ساله دارد، تصفيه خانه جديد با ظرفيت 90 هزار مترمکعب در شبانه روز به مدار خواهد آمد.
سيدجعفر حجازي خاطرنشان كرد: اين تصفيه خانه مي تواند نياز آب آشاميدني 20 ساله شهرستان خرمشهر را تامين کند. وي ميزان اعتبار صرف شده براي اين تصفيه خانه را 300 ميليارد ريال ذکر کرد و افزود: آغاز کار اجرايي اين تصفيه خانه در دولت نهم بوده است و در دولت دهم به بهره برداري خواهد رسيد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات