سومين و آخرين جلسه دادگاه حسين شريعتمداري برگزار شد
سومين و آخرين جلسه رسيدگي به پرونده روزنامه كيهان به مدير مسئولي حسين شريعتمداري صبح امروز در شعبه 76 دادگاه كيفري استان تهران با حضور هيات منصفه مطبوعات برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ابتداي اين جلسه حسين شريعتمداري به بيان دفاعيات خود در مورد شكايت سيد مرتضي هاشمي پرداخت و يادآور شد: شكايت مرتضي هاشمي را فاقد وجاهت قانوني ميدانم.
شريعتمداري در مورد شكايت اكبر اعلمي نيز اظهار كرد: وي كيهان را متهم به دروغ پراكني كرده اين در حالي است كه در صحت خبر كيهان كمترين خدشهاي وجود ندارد و مستند آقاي اعلمي براي شكايت از كيهان فقط ادعاي خودش است.
وي افزود: اين ادعا در حالي است كه خبر كيهان به نقل از چند نماينده مجلس كه شاهد ماجرا بودند، ارائه شد. خبر، مربوط به درگيري آقاي اعلمي با يكي از نمايندگان مجلس است. اين خبر واقعيت دارد و اگر سوال شود چرا درج شده ميتوان به آييننامه مجلس اشاره كرد البته روزنامه كيهان جوابيه آقاي اعلمي را نيز منتشر كرد. جوابيه كه چه عرض كنم بهتر است بگويم فحشنامه و جوابيه مذكور دو برابر خبر كيهان بود.
مدير مسئول روزنامه كيهان درباره شكايت محمدرضا رحيمي كه در زمان طرح شكايت معاون حقوقي و معاون پارلماني رئيس جمهور بود، گفت: شكايت وي در اعتراض به خبري به عنوان« جلسه ساعت 12» است. شاكي در حالي مطالب را تكذيب ميكند كه توضيح نميدهد گزينه مورد نظر وي چه بوده است.اين در حالي است كه در بخشي از خبر بر سلامت نفس و فقدان شائبهي سوء استفاده رحيمي و مرحوم كردان اشاره شده است.
شريعتمداري مطلب مورد شكايت را قرائت كرد و گفت: در جلسه مذكور وزير وقت كشور حضور داشته و مدير عامل يك شركت اماراتي نيز حضور داشتهاند و جلسه پيرامون قرارداد كرسنت بود. سوال اين بود كه آيا حضور آقاي رحيمي معاون پارلماني و حقوقي رئيس جمهور در اين جلسه مبهم نبوده است؟ آيا اشاره به وجود ابهام آن هم در يك قرارداد نفتي ميتواند مورد شكايت واقع شود؟ و آيا به روزنامه كيهان ربطي نداشته است؟
مدير مسئول روزنامه كيهان يادآور شد: در همان نوشته تاكيد كرديم آقاي رحيمي در زمان رياست ديوان محاسبات از كساني بودند كه به سوء استفاده در اين قرارداد اشاره كرده و پيگير ماجراي سوء استفاده در قرارداد كرسنت بوده و براي ما عجيب است كه چرا اين شكايت صورت گرفته است.
وي با بيان اين كه جوابيه مطلب منتشر شده نيز در روزنامه به چاپ رسيد، ادامه داد: شكايت را غيرعادي دانسته و فاقد دلايل محكمه پسند ميدانيم.
در ادامه جلسه دادگاه قاضي سيامك مدير خراساني سوالي را از جانب صالح نيكبخت مطرح كرد مبني بر اين كه در كجاي مصاحبه مورد اشاره درباره حمايت از تروريستهاي اهواز صحبتي شده بود كه شريعتمداري گفت: ماجراي حمايت از تروريستها فقط ماجراي اهواز نيست زماني كه آقايان از تروريستها حمايت ميكردند دو ماه از حملات ريگي گذشته بود. اسناد فراواني را ارائه ميكنم كه اين افراد از تروريستها حمايت ميكنند. اگر منظور سوال اين است كه بنده به بقيه مسائل نپردازم كه بنده معذورم. اگر منظورشان اين است كه ذهن دادگاه به يك نقطه معطوف شود باز هم متاسفم.
مدير مسئول روزنامه كيهان ادامه داد: در جلسه قبل صالح نيكبخت به عنوان وكيل انجمن دفاع از حقوق زندانيان در دادگاه حاضر شد و نسبت به بنده فحاشي كرد چنانچه شكايت وي شامل نكات و مطالب جديد بود بايد شكايت خود را به دادستاني ارائه ميداد كه پس از طي مراحل رسيدگي صورت گيرد.
مدير مسئول روزنامه كيهان خاطرنشان كرد: آقاي نيكبخت در شكواييه خود ضمن اهانت به ما براي خود در تعريف و تمجيد سنگ تمام گذاشته بود. وكالت عوامل بد نام و بد سابقه با چند انگيزه متفاوت از سوي وكلا مدافع صورت ميگيرد: نخست اين كه به اقتضاي حرفه خويش ضمن بهره گيري از تخصص خود تلاش ميكنند حقي از موكلشان تضييع نشود و گروه دوم كه تعداد آن ها در ايران اسلامي اندك است، كساني هستند كه پول و شهرت در پذيرش وكالت افراد بد سابقه و دشمنان ايران اسلامي براي آنها نقش دارد.
وي با بيان اين كه انشاء الله آقاي نيكبخت از اين طيف نباشند، گفت: آقاي نيكبخت در جلسه قبل بيان كردند كه در پرونده حوادث تروريستي اهواز به دفاع از حقوق متهمان پرداخته و ورودي به ماهيت پرونده نداشته است براي ميزان صداقت وي و همخوانياش با متهمان تروريست عناوين زيادي وجود دارد از جمله اين كه آقاي باقي بعد از اعدام تروريستها در اهواز در مصاحبه با راديو فردا اعلام ميكند جريان دادرسي براي اعدام اين افراد غير عادلانه بوده است و يا اين كه بعد از بازداشت هاله اسفندياري جاسوس موساد و عضو كددار ميز ايران در سازمان سياه آقاي باقي در مصاحبه با راديو فردا به دفاع از وي ميپردازد.
به گزارش ايسنا، در ادامه اين جلسه يكي از وكلاي عمادالدين باقي خطاب به رياست دادگاه و اعضاي هيات منصفه گفت: آقاي شريعتمداري نزديك سه ساعت در حال صحبت هستند. در حالي كه اجازهاي به ما براي بيان توضيحات داده نميشود كه رئيس شعبه 76 دادگاه كيفري استان تهران با بيان اينكه نظم جلسه دادگاه را رعايت كنيد، از حسين شريعتمداري خواست كه به بيان دفاعياتش بپردازد.
نسرين ستوده يكي از وكلاي شيرين عبادي نيز اظهار كرد: شما اجازه دفاع را از وكلاي شاكيان سلب ميكنيد. متهم ادعا كرده كه خانم شيرين عبادي در حالي كه وكالت زنان و كودكان را به عهده ميگيرد حتي حمايت كوچكي از قربانيان غزه نكرده است. ولي شما حتي به ما اجازه نميدهيد كه بيانيهاي كه موكل امضا كرده است به دادگاه ارائه دهيم.
ديگر وكلاي شكات كه در جلسه دادگاه حاضر بودند در مورد شيوه رسيدگي اعتراض خود را بيان كردند و يادآور شدند كه به برخي از وكلاي شكات اجازه ارائه مطالب داده نميشود كه رئيس شعبه 76 دادگاه كيفري استان تهران از آنها خواست كه مطالب خود را به صورت لايحه ارائه دهند.
در اين ميان قاضي سيامك مدير خراساني خطاب به حسين شريعتمداري گفت كه مستشاران دادگاه معتقدند كه چاپ دفاعيات در روزنامهتان خلاف مقررات است.
پس از ارائه دفاعيات حسين شريعتمداري، رئيس شعبه 76 دادگاه كيفري استان تهران ختم جلسه رسيدگي را اعلام كرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات