عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي در پي گذر شاخص بورس از 14 هزار واحد اين اتفاق را مثبت ارزيابي كرد و گفت: به طور كلي نگه داشتن يك موفقيت بسيار سختتر از به دست آوردن آن است.
محمدرضا قنبري در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) افزود: توصيه من به دولتمردان و مسئولان بازار سرمايه بورس اين است كه با بررسي كارشناسانه و دقيق به اين موضوع دست پيدا كند كه رسيدن به اين شاخص از سمت داخل بوده و يا از خارج هدايت شده است.
وي افزود: در اين گونه مواقع بايد ريشه فعاليت اقتصادي افراد مطالعه شود و ممكن است اين پيشرفت مقطعي بوده و از جانب كشورهاي رقيب بوده است.
قنبري خاطر نشان كرد: گاهي اوقات كشورهاي رقيب با سرمايهگذاري در بورس باعث بالا رفتن شاخص در كوتاه مدت ميشود و پس از آن با برداشتن منابع مالي از محل سرمايهگذاري شده به صورت ناگهاني خسارات جبرانناپذيري را بر پيكره اقتصادي يك جامعه وارد ميكنند.
وي به وضعيت كنوني جامعه اشاره كرد و گفت: در سال گذشته بحران سياسي را پشت سر گذاشتيم و ميتوان شاهد يك بحران سياسي نرم در آينده نزديك باشيم كه اين موضوع ميتواند بر وضعيت اقتصادي تاثيرمستقيم داشته باشد.
قنبري سپس كشورهاي عراق و آسياي شرقي را نمونه بارز اين پيامد عنوان كرد و افزود: با تفكر درست و تحقيق همه جانبه ميتوانيم از اتفاقاتي كه براي كشورهاي مربوطه افتاد در كشور خود جلوگيري كنيم.
قنبري با اشاره به بحران اقتصادي جهان اظهار كرد: نميتوانيم استنباط كنيم كه بحران اقتصادي جهان رو به پاياني است زيرا بسياري از كشورها هنوز اوج بحران اقتصادي را تجربه نكردهاند كه اين موضوع در آينده نزديك رخ خواهد داد.
عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي افزود: بانك جهاني، پيمان كيوتو و سازمان WTO كارايي خود را از دست ميدهد اين در حالي است كه نميتواند از ورشكستي بانكهاي بزرگ جهاني جلوگيري كند.
قنبري ادامه داد: در حال حاضر بسياري از كشورهاي از جمله يونان، ايسلند و امارات به مرز ورشكستي رسيدهاند و كشورهاي مثل ايتاليا و اسپانيا در آيندهاي نه چندان دور شاهد بحران اقتصادي در كشور خود خواهند بود.
وي تصريح كرد: كشور ايران به دليل نظام اقتصادي به هم پيوسته و استقلال سياسي و اقتصادي با اين بحران به خوبي مواجه شده است.
انتهاي پيام
نظرات