شاخص كل بورس براي اولين بار در طول فعاليت 43 ساله خود رنگ عدد 14 هزار واحد را ديد و پس از 12 روز ورود و گردش در 13 هزار واحد، به عدد تاريخي و رويايي 14 هزار واحد قدم گذاشت.
به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) روز 30 فروردين ماه سال 1389 هيچگاه از ذهن مسئولان، فعالان و بازيگران بازار سرمايه نخواهد رفت زيرا در اين روز با گذشت تنها 12 روز از ورود شاخص كل به عدد 13 هزار واحد در سال جديد، اين شاخص بيش از هزار واحد رشد كرد و براي اولين بار در طول تاريخ فعاليت خود به عدد 14 هزار واحد رسيد.
افزايش بيش از هزار واحدي شاخص كل بورس كه ممكن است در طول يكسال فعاليت و يا بيشتر در بورس تهران رخ دهد در طول 18روز رخ داد و موجي از شادي را در بين مسئولان و فعالان بازار به ارمغان آورد.
ورود شاخص كل بورس به عدد 14 هزار واحدي در حالي موجب خوشحالي مسئولان و سرمايه گذاران در اين تالار شيشهاي شده است كه اظهار نظرهاي مختلف و گاه نگرانكنندهاي نيز در اين خصوص مطرح ميشود؛ زيرا اين عدد در طي روزها و ماهها فعاليت 43 ساله بورس اوراق بهادار هيچگاه مشاهده نشده بود.
بررسيها از زمان حركت شاخص نشان ميدهد كه در ساعات اوليه معاملات امروز و دقيقا در ساعت 9 و پنج دقيقه صبح شاخص كل بورس وارد عدد 14 هزار و 15 واحد شد و در ساعت 10 و 5 دقيقه به عدد 14 هزار و 124 واحد رسيد. اين شاخص در ساعت 11 و پنج دقيقه در عدد 14 هزار و 140 واحد قرار گرفت و با پايان يافتن زمان معاملات نيز با 204 واحد رشد در عدد 14 هزار و 139 واحد متوقف شد.
* مپنا شاخص بورس را تاريخي كرد
همانطور كه پيشبيني ميشد با بازگشايي نماد معاملاتي مپنا شاخص از مرز 14 هزار واحد عبور ميكرد كه در جريان معاملاتي 30 فروردين ماه، نمادهاي معاملاتي شركت مديريت پروژه هاي نيروگاهي ايران (مپنا) و افست با توجه به تعديل پيشبيني درآمد هر سهم سال مالي منتهي به 29 اسفند 88 و اعلام پيش بيني درآمد هر سهم بازگشايي شد.
در حالي كه قيمت هر سهم مپنا در روز 17 اسفند ماه 260 تومان بود، بازگشايي نماد اين شركت باعث شد تا با رشد چشمگير 19 درصدي در قيمت مواجه شده و در محدوده قيمت 311 ريال مورد معامله قرار گيرد و شاخص بورس را 77 واحد بالا بكشد.
شركت چادر ملو ديگر شركتي است كه همانند روزهاي گذشته با افزايش سه درصدي قيمت مواجه شده و توانسته است 15واحد در مثبت شدن شاخص نقش موثري ايفا كند.
به اين ترتيب در روز 30 فروردين ماه علاوه بر پرش 204 واحدي شاخص كل بورس، شاخص بازار اول 106 واحد،شاخص بازار دوم 763 واحد و شاخص صنعت 174 واحد جهش كردند و شركتهاي سنگ آهن گل گهر، سرمايهگذاري رنا، ايران خودرو، فولاد مباركه، چادرملو، بيمه آسيا و بيمه البرز از بهترين تقاضاي خريد برخوردار بودند.
و اما سهام ايران خودرو كه سازمان خصوصي سازي قرار است 18 درصد آن را به زودي به بازار عرضه كند در روز 28 فروردين ماه در قيمت 155 تومان در حال معامله بود كه با گذشت دو روز قيمت آن در محدوده قيمت 165 تومان در حال داد وستد است و اين شركت خودوريي توانسته است 6،64 واحد شاخص بورس را مثبت كند.
* تاريخچه حركت شاخص
بررسيها از وضعيت حركتي شاخص كل بورس از سال 83 تا كنون نشان ميدهد كه بهمن ماه سال 83، آخرين روزي بود كه شاخص كل بورس رنگ عدد 13 هزار واحد را ديد و فعاليت خود را با ثبت عدد 13 هزار واحد به پايان رساند، پس از آن شاخص وارد كانال نزولي شد به طوري كه در پايان اسفندماه 83 در عدد 12 هزار و 113 واحد متوقف شد.
و اما شاخص كل بورس در اسفند 84 با ثبت عدد 9 هزار و 460 واحد بسته شد و در سال 85 نيز شاخص بين كانال 9 و 10 هزار واحد نوسان داشت تا اينكه در آخرين روز كاري سال 85 به 9 هزار و 821 واحد رسيد و در اين عدد توقف كرد.
سال 86 نيز پرونده شاخص كل بورس با ثبت عدد 10 هزار و 82 واحد بسته شد و نيمه نخست سال 87 روزهاي خوشي را براي سهام داران به ارمغان آورد، اما اين روند چندان دوام نياورد و در نيمههاي راه با وقوع بحران جهاني، شاخصهاي بورس روند معكوس را در پيش گرفتند تا اينكه شاخص كل بورس در پايان سال به بدترين شكل خود رسيد و در عدد هفت هزار و 966 واحد ايستاد.
اما ابتداي سال 88 شاخص كل بورس روند صعودي خود را آغاز كرد و از كانال هفت هزار واحد در ابتداي سال به 12 هزار و 537 واحد در پايان سال رسيد.
امسال نيز شاخص كل بورس همزمان با آغاز بهار پرتاب جهشي خود را در دستور كار قرار داد و افزايش قيمتهاي جهاني فلزات اساسي، فولاد، طلا و نفت، بهانهاي شد تا شاخص كل بورس در اولين روز رسمي معاملات، خط مقاوت 13 هزار واحد را شكسته و پس از پنج سال وارد كانال 13 هزار واحد شود.
و امروز 30 فروردين ماه سال89 بعد از گذشت 12 روز از ورود شاخص كل بورس به عدد 13 هزار واحد، چشم همگان به شاخص 14 هزار واحدي روشن شد و شاخص كل بورس در عدد 14 هزار و 139 واحد خوش كرد.
افزايش شاخص بورس و شكستن ركورد 43 ساله از يك طرف باعث خوشحالي و بازگشت رونق به تالار شيشهاي است كه نويد روزهاي خوش را براي سرمايهگذاران ميدهد و از طرف ديگر باعث نگراني شده است تا مبادا افزايش قيمت سهام غير منطقي بوده و به اصطلاح حبابي باشد و بعد از شكستن حباب زيان را متوجه سهامداران كند.
كاهش نرخ هاي سود سپرده بانكي، ركود در بازار مسكن و ساير بازارهاي رقيب از جمله عوامل توجه به بازار سرمايه و ورود نقدينگي جديد به اين بازار ذكر ميشود تا بهار سال 89، تجربهاي تاريخي را براي سهام داران به جا بگذارد.
انتهاي پيام
نظرات