/مروري بر مهمترين اخبار صنعتي هفته/ اجلاس دي8 برگزار شد؛ سر و صداي اسباب بازي درآمد
در هفتهاي که گذشت نخستين اجلاس وزراي صنايع كشورهاي عضو دي 8 در ايران برگزار شد و شايد بتوان برگزاري همين اجلاس را به عنوان مهمترين خبر مربوط به حوزه صنعت در هفته دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در هفته اي که گذشت بالاخره بعد از مدتها تبليغات و انجام کار رسانهاي از سوي وزارت صنايع و معادن نخستين اجلاس وزراي صنايع کشورهاي عضو گروه دي 8 در تهران برگزار شد. اجلاسي که به عقيده کارشناسان مي تواند در آينده زمينههاي همکاري صنعتي و معدني ميان کشورهاي عضو اين گروه را هرچه بيشتر افزايش دهد.
اجلاس وزيران صنايع گروه دي 8 براي نخستين بار از زمان تشكيل اين گروه، به ميزباني وزارت صنايع و معادن ايران در تهران برگزار شد. اين گروه 13 سال پيش به ابتکار نجم الدين اربکان، نخستوزير وقت ترکيه پايهگذاري شد.
كشورهاي مالزي، اندونزي، بنگلادش، پاكستان، ايران، تركيه، مصر و نيجريه هشت عضوگروه دي 8 با جمعيتي بالغ بر 900 ميليون نفر و حدود 14 درصد از جمعيت کل جهان را دارا هستند.
* * اميدواري به بسته شدن پرونده برنج هاي وارداتي
اما به غير از دي 8 در هفتهاي که گذشت رييس سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران نيز در آخرين نشست خبري خود در سال جاري در واکنش به سوالات متعدد خبرنگاران، گريزي به پرونده جنجالي برنج هاي وارداتي زده و اعلام کرد که اميدوار است اين پرونده امسال بسته شود.
نظام الدين برزگري اين را هم گفت که پدرش برنج فروش بوده و به همين دليل خودش هم توانايي بالايي در زمينه تشخيص کيفيت برنج دارد. هرچند برزگري در پاسخ به اصرار مکرر خبرنگار ايسنا درباره اين که آزمايشگاه فعلي که در حال آزمون نمونه هاي جديد از برنج هاي وارداتي است، تحت نظر چه سازماني قرار دارد؟ پاسخي ارايه نکرد.
اما رييس سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران يک خبر مهم ديگر هم اعلام کرد. اين خبر الزام انطباق کليه کالاهاي وارداتي به کشور با يک استاندارد قابل قبول از سال آينده بود. به غير انطباق با يک استاندارد قابل قبول کليه کالاهاي وارداتي بايد صاحب ايران کد هم شوند. خبري که بي گمان در صورت اجرايي شدن آن به صورت کامل مي تواند باعث وقوع انقلابي در زمينه چگونگي واردات کالا به کشور شود. هرچند در اين بين وظيفه نظارت بر اجراي اين مصوبه نيز بسيار دشوار به نظر ميرسد.
بايد ديد با اجراي مصوبه فوق از سال آينده چه تغييري در وضعيت بازار قاچاق در کشور به وجود خواهد آمد.
برزگري همچنين از کشف 45 مورد جعل علامت استاندارد و متوقف کردن 169 خط توليد در سال جاري به دليل رعايت نکردن ظوابط استاندارد خبر داد.
* * سر و صداي اسباب بازي درآمد
اما اين هفته اسباب بازي نيز محور خبرهاي پر سر و صدايي بود. با وجودي که صنعت اسباب بازي به معناي واقعي در کشور شکل نگرفته، اما اين حوزه در هفتهاي که گذشت چندين بار شاهد انتشار خبرهاي جنجالي بود که بازتاب هاي فراواني نيز داشت.
در اين هفته از يک سو دبير شوراي نظارت بر اسباب بازي طي گفت و گويي اعلام کرد که هيچ گزارشي درباره عرضه عروسک هاي شخصيت هاي فيلم ضدايراني در بازار کشور به اين شورا ارايه نشده و از سوي ديگر همين مسوول چند روز بعد اعلام کرد که مواردي از عروسكهاي ممنوعه در گمرك كشف شدهاند كه هيچكس حاضر نيست اين عروسكها را حتي براي يك ثانيه هم كه شده در اختيار فرزند خود قرار دهد.
اظهارات محمدحسين فرجو به همين جا ختم نشد و وي عنوان کرد که عروسكهاي دارا و سارا از همان ابتدا نيز به سفارش كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان در چين توليد شده بودند.
* * هزينه سرسام آور تاخير
اما يکي از جالب ترين و در عين حال قابل تامل ترين اظهارات هفته اخير مربوط به دبير کنفرانس مهندسي ارزش در صنعت ساختمان کشور بود.
قلم چي گفت که هزينه ناشي ازتاخير در راه اندازي طرح ها در کشور سالانه 460 ميليارد تومان است.
وي با بيان اين که متوسط عمر پروژه ها در ايران سه سال است، عنوان کرد که 8 هزار طرح در کشور وجود دارد که 54 درصد آنها در مرحله اجرا داراي مشکلات طراحي هستند.
البته دقيقا معلوم نيست سهم بخش صنعت و معدن کشور از اين هزينه سرسام آور مربوط به تاخير در اجراي پروژه ها چقدر است؟
* * فضولات حيواني در سيگارهاي قاچاق
در هفته اي که گذشت همچنين از يک سو سخنگو شرکت دخانيات ايران از کشف فضولات حيواني در برخي از سيگارهاي قاچاق کشف شده خبر داده و در رخدادي ديگر سمپوزيوم فولاد 88 با حضور فعالان صنعت فولاد کشور در شرکت فولاد آلياژي يزد برگزار شد.
در اين سمپوزيوم احمد علي هراتي نيک، مرد کمتر رسانهاي سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع و معدني ايران (ايميدرو) با بيان اين که براي صنعت فولاد کشور تا پايان برنامه پنجم توسعه 41 ميليون و 530 هزار تن ظرفيت سازي شده است، گفت که از اين ميزان، حدود 35 ميليون تن در دست اجرا و مابقي در حال انعقاد قراردادهاست.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات