• چهارشنبه / ۱۴ بهمن ۱۳۸۸ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 8811-08437

/رونمايي دستاوردهاي فضايي ايران/ ساخت نخستين ماهواره دانشجويي کشور رونمايي«طلوع»و«مصباح» حضورمقتدرانه ايران تامدار500كيلومتري زمين باماهواره بر«سيمرغ»

/رونمايي دستاوردهاي فضايي ايران/
ساخت نخستين ماهواره دانشجويي کشور
رونمايي«طلوع»و«مصباح» 
حضورمقتدرانه ايران تامدار500كيلومتري زمين باماهواره بر«سيمرغ»

امروز همزمان با سالگرد پرتاب ماهواره ملي «اميد» و روز ملي «فن‌آوري فضايي»، چندين طرح مهم هوافضايي، با حضور رئيس جمهور و وزراي دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح و ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات در تهران رونمايي و افتتاح شد.

به گزارش سرويس فن‌اوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، رونمايي از ماهواره ملي «طلوع»، نمونه مهندسي ماهواره ملي «مصباح دو»، نمونه مهندسي ماهواره دانشجويي «نويد علم و صنعت»، نمونه مدل اوليه ماهواره‌بر «سيمرغ» و موتور ماهواره‌بر آن و افتتاح نخستين مرکز پردازش تصاوير ماهواره‌يي ايران و آزمايشگاه سه بعدي مجازي ماهواره‌يي به فاصله يك سال از پرتاب نخستين ماهواره بومي ايران، نمايشي تمام عيار و تحسين‌برانگيز از عزم و تلاش خستگي‌ناپذير متخصصان هوافضاي كشورمان براي حضور قدرتمندانه در اين عرصه راهبردي از دانش و فن‌اوري بود.

پرتاب موفق راكت كاوش 3 حاوي نخستين محموله زيستي ايران، ديگر دستاورد فضايي بود كه در سومين روز از دهه فجر انقلاب اسلامي و در روز ملي فن‌اوري فضايي اعلام شد.

ماموريت اصلي ماهواره ملي «طلوع»، تصويربرداري تک طيفي با تفکيک پذيري 50 متر و ذخيره و ارسال داده هاي تصويري به ايستگاه هاي زميني دريافت تصوير است که به اين منظور با ايستگاه هاي زميني تله متري، ردگيري و فرمان و مرکز کنترل طرح قابليت تبادل داده هاي پايش و کنترل ماهواره‌يي را دارد.

با توجه به ويژگي هاي تصاوير ماهواره‌يي طلوع مي توان کاربردهايي همچون نقشه برداري زمين در مقايس بزرگ، مطالعه و بررسي حوضچه هاي آبي و دريا، مشاهده و ارزيابي تخريب منابع انساني، بررسي علوم کشاورزي، جنگلي و نظاير آن را براي اين تصاوير برشمرد.

مدار ماهواره طلوع از نوع ارتفاع پايين دايروي و ارتفاع مدار آن بيش از 500 کيلومتر است و دو سال عمر مفيد براي آن پيش بيني مي شود.

انرژي اين ماهواره را آرايه هاي خورشيدي بر روي بدنه و باتري هاي ثانوي تامين مي کند.

ماهواره ملي «مصباح 2» هم از نوع ماهواره هاي مخابراتي است که در باند يو اچ اف کار مي کند.

ماموريت اصلي اين ماهواره ذخيره و بازيابي اطلاعات، جمع آوري و پخش داده ها روي مناطق وسيع و پراکنده، خواندن از راه دور و ناوبري است.

هدف از توسعه طرح مصباح 2 کسب دانش فني، تحليل، ساخت و آزمايش ماهواره اي به صورت بومي، دستيابي به فضا از طريق طراحي و پرتاب يک ماهواره نزديک به زمين و ايجاد يک شبکه ارتباطي ماهواره‌يي براي ارتباط با کاربران در مناطق دورافتاده ايران يا ديگر نواحي جغرافيايي دنياست.

ماهواره «نويد علم و صنعت» هم كه امروز رونمايي شد نخستين ماهواره علمي دانشجويي کشور است که به صورت بومي ساخته شده و ماموريت آن تصويربرداري از زمين با وضوح تصوير 750 متر مبتني بر روش جاروبي و به صورت تک باند است.

به گزارش ايسنا، نمونه مدل اوليه ماهواره‌بر «سيمرغ»، ديگر دستاورد متخصصان هوافضاي كشورمان که تماما در ايران طراحي و ساخته شده، قادر است با استفاده از نصب جديد و پيشرفته موتورهاي سوخت مايع، انرژي لازم را براي قرار دادن ماهواره هايي تا وزن 100 کيلوگرم در مدار 500 کيلومتري زمين تامين کند.

موتور ماهواره‌بر سيمرغ از ترکيب چهار موتور 32 تني تشکيل شده است و مي توان از آن در ماهواره‌برهايي با قدرت زيادتر در آينده استفاده کرد.

اين موتور مي تواند ماهواره هايي با وزن 700 کيلوگرم را در مدار 1000 کيلومتري زمين قرار دهد.

در اين مراسم از تمبرهاي يادبود ماهواره ملي طلوع، ماهواره ملي مصباح، ‌ماهواره نويد علم و صنعت و همچنين روز ملي فن‌آوري فضايي هم با حضور رئيس جمهور رونمايي شد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha