• چهارشنبه / ۱۴ بهمن ۱۳۸۸ / ۱۳:۲۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 8811-08518

وزير ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات خبر داد: طراحي و ساخت ماهواره‌هاي دانشجويي در هفت دانشگاه كشور

وزير ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات خبر داد:
طراحي و ساخت ماهواره‌هاي دانشجويي در هفت دانشگاه كشور

وزير ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات با اشاره به رونمايي ماهواره دانشجويي «نويد علم و صنعت» از طراحي و ساخت ماهواره‌هاي دانشجويي در هفت دانشگاه كشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس رضا تقي پور كه در مراسم رونمايي از پروژه‌هاي فضايي در روز ملي «فن‌آوري فضايي» سخن مي گفت، اظهار كرد: به بركت پيروزي انقلاب اسلامي حوزه فن‌آوري فضايي مانند ساير علوم پيشرفته در ايران به صورت گسترده در مراكز علمي ــ دانشگاهي و حتي بخش خصوصي راه خود را پيدا كرده است.

وي افزود: امروز در اولين سالگرد پرتاب ماهواره ملي «اميد» شاهد جهش در همه عرصه‌هاي فن‌آورانه و ابعاد مختلف طراحي و ساخت ماهواره‌ها، ايستگاه‌هاي زميني هدايت و كنترل و دريافت تصاوير و پردازش تصاوير هستيم.

تقي پور تصريح كرد: با پيگيري برنامه 10 ساله در حوزه فن‌آوري فضايي كه از سال 85 آغاز شد، در طول مدتي كوتاه گام‌هاي بلندي در اين عرصه برداشته شد.

وزير ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات در خصوص نمونه مهندسي ماهواره «مصباح دو» توضيح داد: ماهواره «مصباح دو» كه از سري ماهواره‌هاي مصباح است، ماهواره‌اي مخابراتي با قابليت جمع‌آوري اطلاعات از سطح زمين و راه دور با قابليت ناوبري و ارسال مجدد اطلاعات به مناطق مختلف مي‌باشد.

وي ادامه داد: امروز اين ماهواره نسبت به نمونه پيشين آن با قابليت بالاتر و ارتقاء سرعت انتقال اطلاعات، افزايش قدرت سيستم كنترل، اضافه شدن قدرت پيشرانش در قدرت مانور بالا، رونمايي مي‌شود.

تقي پور در خصوص ماهواره ساخت دانشجويان دانشگاه علم و صنعت به نام «نويد علم و صنعت» خاطر نشان كرد: اين ماهواره اولين ماهواره از سري ماهواره‌هاي دانشگاهي است كه با توجه به فعاليت گسترده در هفت دانشگاه كشور آغاز شده است. ايجاد پژوهشكده‌هاي فن‌آوري فضايي و تجهيز آزمايشگاه‌ها طي دو سال اخير از جمله زير ساخت‌هاي اين نتايج است، همچنين تعريف پروژه‌هاي ماهواره‌يي به صورت متنوع، گوشه‌اي از نتايج تلاش دانشمند‌ان ايراني است كه روزهايي حتي در آرزوي آنها نيز ورود نمي كرد، اما امروز زمينه‌ها براي فعاليت علمي فراهم شده كه بعضا در دنيا كم نظير است.

وي عنوان كرد: به صورت كلي اهداف فن‌آوري فضايي و چشم انداز 20 ساله در منطقه، كسب موقعيت ممتاز و سهم مناسب اين فن‌آوري فضايي از GDP است.

وزير ارتباطات اضافه كرد: دانشگاه علم و صنعت ايران اولين ماهواره دانشجويي به نام «نويد علم و صنعت» را ساخته است و نمونه دوم در حال طراحي و مراحل اوليه خود را به اتمام رسانده است، اين ماهواره، تصويربرداري با دقت مناسب براي بهره‌برداري هواشناسي، نقشه برداري، شناسايي جنگل‌ها و منابع طبيعي است.

تقي پور تاكيد كرد: همچنين نمونه آزمايشگاهي ماهواره دانشگاه صنعتي شريف نيز در نمايشگاه اين مراسم مورد بازديد قرار گرفت و نمونه آزمايشگاهي ماهواره دانشگاه صنعتي اميركبير نيز تهيه شده است كه در سال‌هاي آينده اين ماهواره تبديل به ماهواره هاي عملياتي براي پرتاب به فضا خواهند شد.

وزير ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات در ادامه اظهار كرد: با حركت شتابان دانشمند‌ان ايراني طي سال‌هاي آينده شاهد پرتاب موفقيت آميز اين ماهواره‌ها و ماهواره هاي در دست طراحي در چهار دانشگاه كشور خواهيم بود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha