*پالايشگاه ايلام ازهفته آينده گازدار ميشود* ضيغمي به ايسنا خبرداد: ازسرگيري توليدگاز ميدان تنگبيجار ازهفته آينده راهاندازي فازدوم ميدان تا يكسال ديگر
توليد گاز از ميدان تنگبيجار به مقدار روزانه 6 تا 7 ميليون متر مكعب از هفته آينده با حضور وزير نفت از سر گرفته ميشود.
عليرضا ضيغمي ـ مديرعامل شركت نفت مناطق مركزي ـ درگفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب اظهار كرد: هماكنون عمليات پيشراهاندازي ميدان در حال انجام است.
وي با اشاره به مشكلات ايجاد شده در لوله مربوط به واحد لختهگير ميدان كه در سال گذشته منجر به اشكالات فني و قطع توليد ميدان شد، افزود: در اين مدت دو چاه جديد كه حفاري آنها انجام شده بود، در مدار توليد قرار گرفتند و هماكنون آماده از سرگيري توليد گاز هستيم.
او با بيان اينكه در حال حاضر مشكلات مربوط به فرآورش گاز ميدان تنگبيجار با 28 هزار پي.پي.ام ترشي ( 6 برابر ترشي گاز پارسجنوبي) برطرف شده است، تصريح كرد: لوله خريداري شده كه دچار اشكال بود از يك شركت اروپايي تامين شده بود كه نسبت به جبران خسارت پيشآمده اعتراض خود را به شركت سازنده لوله اعلام كردهايم.
* * راهاندازي فاز دوم ميدان تا يكسال آينده
ضيغمي با تاكيد بر انجام عمليات زيراساس فاز2 ميدان تنگبيجار يادآوري كرد: تا يكسال آينده با تكميل عمليات فاز2 ميزان توليد از ميدان را به روزانه 10 ميليون متر مكعب افزايش خواهيم داد.
گفتني است، در اين رابطه اسفند سال گذشته داريوش قنبري ـ نماينده ايلام در مجلس ـ گفته بود كه يکي از دلايلي که مسوولان براي علت اين حادثه ذکر کردهاند، استفاده از لولههاي مخصوص گاز شيرين در تاسيسات TCF منطقه است که اين امر به خودي خود نشان دهنده غيرکارشناسي بودن کار است، چراکه گاز تنگ بيجار از نوع گاز ترش است.
همچنين ضيغمي پيشتر در اين باره با بيان اينكه توليد گاز از ميدان تنگه بيجار با ظرفيت روزانه هفت ميليون متر مکعب اواخر آبان ماه از سر گرفته ميشود، گفته بود درصورتي که مشکلات مالي موجود در توسعه ميدان گازي تنگه بيجار رفع و ظرفيت توليد آن تکميل شود، توليد گاز اين ميدان از روزانه هفت به 10 ميليون متر مکعب افزايش خواهد يافت.
از سوي ديگر محمدرضا غروي ـ مشاور مدير عامل شركت ملي گاز ايران ـ اول دي ماه از آغاز فعاليت دوباره پالايشگاه ايلام طي هفته آينده خبر داده و يادآوري كرده بود كه بر اساس هماهنگيهاي انجام شده با شركت نفت مناطق مركزي تا هفته آينده توليد گاز از منطقه عملياتي تنگه بيجار آغاز و به پالايشگاه ايلام منتقل خواهد شد.
وي گفته بود كه از يك سال پيش به دليل مشكلات عملياتي در بخش بالادست، پالايشگاه ايلام از مدار توليد خارج شد و يكي از دغدغههاي اين شركت تامين گاز مورد نياز استان ايلام و همچنين بخشي از استان كرمانشاه بود كه حسب دستور مديرعامل شركت ملي گاز ايران، از منطقه عملياتي تنگه بيجار و خط انتقال گاز ترش تا پالايشگاه بازديد شد كه با توجه به آمادگي كامل بخشهاي مختلف پالايشگاه ايلام جهت بهرهبرداري، به محض رسيدن گاز طبيعي به اين پالايشگاه، فعاليت خود را آغاز كرده و ميتواند گاز مورد نياز استان ايلام و بخشي از استان كرمانشاه را تامين كند.
گفتني است، پالايشگاه گاز ايلام (ميمك) اواخر زمستان سال گذشته به دليل بروز برخي مشکلات فني ايجاد شده در بخش بالادستي (ميدان گازي تنگه بيجار) و نرسيدن گاز به اين پالايشگاه از مدار بهرهبرداري خارج شد. تعميرات اساسي اين پالايشگاه هماکنون به پايان رسيده و آماده دريافت گاز از ميدان تنگه بيجار است.
پالايشگاه گاز ميمک در دو فاز طراحي شده است که در فاز نخست آن از 6.8 ميليون متر مکعب گاز ترشي که روزانه وارد آن مي شود، 5.8 ميليون متر مکعب آن شيرينسازي و براي تامين گاز استانهاي کرمانشاه و ايلام به خطوط انتقال تزريق ميشود.
اين پالايشگاه در فاز دوم نيز دريافت کننده روزانه 10 ميليون مترمکعب گاز ترش خواهد بود. اتان با ظرفيت توليد روزانه 370 هزار متر مکعب، پروپان با توليد روزانه بيش از 1300 متر مکعب، بنزين طبيعي با ظرفيت روزانه 1200 متر مکعب و گوگرد با ظرفيت توليد 340 تن در روز محصولات اين پالايشگاه در فاز نخست است و ظرفيت فاز دوم نيز نصف فاز اول خواهد بود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات