• جمعه / ۱۱ دی ۱۳۸۸ / ۱۵:۴۲
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 8810-04606

احتمال فاجعه زيست‌محيطي درپي نشت چاه نفت در رامشير؛ مديركل حوادث غيرمترقبه خوزستان: نفت هنوز وارد «جراحي» نشده است نفت وگاز در وسعت500مترمربعي فوران كرده است

احتمال فاجعه زيست‌محيطي درپي نشت چاه نفت در رامشير؛
مديركل حوادث غيرمترقبه خوزستان:
نفت هنوز وارد «جراحي» نشده است
نفت وگاز در وسعت500مترمربعي فوران كرده است

مديركل حوادث غيرمترقبه استانداري خوزستان گفت: علت فوران نفت از چاه نفت منطقه مشراگه رامشير را فشردگي چاه دانست و گفت: هم‌اكنون گروه‌هاي عملياتي در حال فعاليت در منطقه براي مهار نفت هستند.

شاپور رستمي روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اظهار داشت: علت فوران نفت از چاه 104 منطقه مشراگه رامشير، فشردگي اين چاه بوده است. اين چاه 3850 متر عمق دارد كه در بخشي از مسير چاه فشردگي به وجود آمده و موجب شده نفت و گاز از لايه‌هاي سست زمين به سطح زمين نفوذ كند.

وي افزود: هم‌اكنون در محدوده‌اي به وسعت حدود 500 مترمربع فوران نفت و گاز در بخش‌هايي از زمين وجود دارد و گروه‌هايي عملياتي مناطق نفت خيز جنوب و شركت‌ ملي حفاري در حال فعاليت در منطقه هستند.

رستمي تصريح كرد: يك گروه براي مهار نفت و يك گروه براي جلوگيري از نشت و جمع‌آوري مواد نفتي در حال فعاليت در منطقه هستند كه در مجموع حدود 20 گروه عملياتي به همراه امكانات و ماشين‌آلات موردنياز در محل حاضر شدند.

وي به ايسنا گفت: با هماهنگي‌هايي كه از روز نخست حادثه درباره چاه نفت رامشير انجام شد، تا كنون هيچ‌گونه مشكل زيست محيطي در منطقه به وجود نيامده و نفت هنوز وارد رودخانه جراحي نشده است.

مديركل حوادث غيرمترقبه خوزستان مدعي شد: هيچ مشكل زيست محيطي رودخانه جراحي و يا تالاب شادگان را تهديد نمي‌كند و نفت به هيچ وجه وارد رودخانه نشده است.

وي تاكيد كرد: گروه‌هاي عملياتي حاضر در منطقه از طريق چاه‌هاي مجاور و همچنين خود چاه، در تلاش هستند تا پيش از ورود مواد نفتي و گاز به رودخانه جراحي و تالاب شادگان براي انسداد چاه اقدام كنند.

رستمي تصريح كرد: با توجه به اين كه عمق حادثه زياد است، مانع شدن از خروج مواد نفتي، آب و گاز از اين اعماق، حدود 15 روز تا دوماه به طول خواهد انجاميد.

رستمي گفت: در جلسه‌اي كه امروز برگزار شد نيز با توجه به بارندگي امروز، اقداماتي براي پيش‌گيري از ورود مواد نفتي به رودخانه پيش‌بيني شد.

وي ادامه داد: در رابطه با بارندگي هاي شب گذشته نيز تدابيري از قبل پيش‌بيني شد كه براساس آن بخش اعظمي از مواد نفتي كه در مخازن وجود داشت جمع‌آوري و تخليه شد همچنين مقدار جزيي از نفت كه به صورت لكه‌اي وارد رودخانه شده بود، توسط بوم‌ها از سوي سازمان بنادر و دريانوردي و مناطق نفت‌خيز تخليه شد.

به گفته مديركل حوادث غيرمترقبه خوزستان براي جلوگيري از بوجود آمدن آلودگي نفتي در داخل رودخانه‌ها تا كنون سه مرحله عمليات از جمله ديوار حائل، بوم‌ها و استفاده از بوم‌هاي جاذب انجام شده است.

وي در رابطه با حجم فوران نفت بر اثر اين حادثه نيز گفت: حجم دقيق اين فوران مشخص نشده چون بخشي از اين نفت با كنترل نيروهاي مناطق نفتي آتش زده شده است و بخشي هم به صورت گاز در مخازن در حال نگهداري است.

رستمي همچنين مدعي شد كه حجم نفت در مخازن كم است يعني آنقدر زياد نيست كه از كنترل نيروها خارج شود و مورد خاصي در اين رابطه وجود ندارد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha