مدير كل آزمايشگاههاي كنترل غذا و داروي وزارت بهداشت، با بيان اينكه ميزان سرب و كادميم برنج خشك (خام) وارداتي بالاتر از 1/0 و 2/0 ppm گزارش نشده است و نگران كننده نيست، گفت: اما ميزان جيوه و ارسنيك اين برنجها هنوز ارزيابي نشده و مقادير اين فلزات سنگين براساس استانداردهاي اتحاديه اروپا سنجيده خواهد شد.
دكتر مرتضي پيرعلي، در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه اين نتيجه آزمايش مربوط به كمتر از يكصد نمونه برنج وارداتي ارسالي به آزمايشگاههاي كنترل غذا و داروي وزارت بهداشت است، اظهار كرد: احتمالا بررسيهاي موسسه استاندارد درباره ميزان جيوه و آرسنيك براساس ضابطه اتحاديه اروپا بوده است چون هنوز در شماره 127 عددي استاندارد ايران براي ميزان مجاز جيوه و آرسنيك حدي تعيين نشده است.
وي، با بيان اينكه براي ارزيابيها و سنجشها در ايران موسسه استاندارد و codex ملاك عمل است، گفت: اما اتحاديه اروپا براي اين مقادير سطح بالاتري از حدها را قرار داده است.
مدير كل آزمايشگاههاي كنترل غذا و داروي وزارت بهداشت، با بيان اينكه براي ميزان جيوه و آرسنيك برنجها در codex حدي وجود ندارد، افزود: در استاندارد ملي ايران هم كه حداقل شماره 127 است درباره فلزات سنگين صحبتي به ميان نياورده است. اين در حالي است كه موسسه استاندارد براي مقادير مجاز سرب و كادميم حد مشخصي را تعيين كرده است.
دكتر پيرعلي، ادامه داد: براساس نتايج آزمايشات انجام شده بر روي مقادير سرب و كادميم برنجهاي وارداتي حد نگران كنندهاي گزارش نشده است؛ اما هماكنون تلاش ميشود ميزان جيوه و آرسنيك برنجهاي وارداتي براساس استانداردهاي اتحاديه اروپا سنجيده شود.
وي، با بيان اينكه نتايج آزمايش كالاهاي نمونه برداري شده قابل تعميم به همه كالاها با نام برنج نيست، در ادامه تصريح كرد: همچنين اين مقادير مربوط به برنج خشك (خام) وارداتي است كه در هنگام طبخ (آبكشي) از ميزان آن كاسته ميشود.
مدير كل آزمايشگاههاي كنترل غذا و داروي وزارت بهداشت با تاكيد مجدد بر اينكه در استاندارد ايران در شماره 127 عددي براي مقادير غيرمجاز جيوه و آرسنيك حدي مشخص نشده است، گفت: اين در شرايطي است كه بايد براساس عددخواني اين ميزان عدد خوانده و و برنج ارزش گذاري شود.
انتهاي پيام
نظرات