بر اساس يک مطالعه نوع اسيدهاي چرب موجود در چربيها در پيشگيري يا تشديد تكثير تومورهاي سرطاني نقش دارد. اسيدهاي چرب غير اشباع با چند پيوند دوگانه گروه n-6 سنتز و ترشح پروستاگلاندين را تشديد ميكنند كه اين عوامل تومورهاي سرطاني را توسعه ميدهد و اسيدهاي چرب گروه n-3 از اين عمل جلوگيري مي كنند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا - منطقه علوم پزشکي تهران، اين مطالعه توسط نسرين عاقلي عضو هيأت علمي دانشکده علوم پزشکي فاطميه و انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي كشور دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني شهيد بهشتي انجام شده است نقش تغذيه در سرطان پستان در گروه هاي در معرض خطر بررسي شده است.
مواد غذايي چرب در سنين کودکي باعث مي شود كه روند رشد افزايش يافته و سن قاعدگي پايين بيايد كه اين عمل خود خطر سرطان پستان را افزايش مي دهد؛ عقيده بر اين است كه وضع تغذيه در سنين پائين در ابتلا به سرطان پستان تأثيرگذار تر از تغذيه در سنين بالاتر است.
همچنين نتايج تحقيقبات حاکي است دريافت كالري زياد، پر خوري و ازدياد دريافت چربي را به دليل اينکه بر نمايه توده بدن اثر گذاشته و ترشحات عدد و اعمال متابوليكي را تحت تاثير قرار مي دهد به سرطان پستان ارتباط داده اند.
در حال حاضر بين 10-5 درصد، علل سرطان ها به عوامل ارثي نسبت داده مي شود و 90 تا 95 درصد انها را نتيجه تاثر عوامل محيطي مي دانند. 60 درصد سرطان ها از طريق رعايت بهداشت و تغذيه صحيح قابل پيشگيري هستند. يكي از مهمترين عوامل محيطي رژيم غذايي است و از بين عوامل تغذيه اي چربيها را در وجه اول اهميت قرار داده اند.
انتهاي پيام
نظرات