• یکشنبه / ۱۹ مهر ۱۳۸۸ / ۰۸:۴۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 8807-00023.116510
  • منبع : نمایندگی علوم پزشکی تهران

سرطان پستان قابل درمان در صورت تشخيص به موقع عضو هيأت علمي جهاد دانشگاهي علوم پزشکي تهران: بيشتر توده‌هاي احساس شده در پستان، سرطاني نيستند

اگرچه سرطان سينه يکي از شايع‌ترين سرطان‌ها در زنان است و بايد مورد توجه بسياري قرار گيرد اما همه توده‌هايي که در پستان ايجاد و يا توسط خانم‌ها احساس مي‌شوند لزوما سرطان نيستند.

دکتر نسرين سادات علوي، متخصص جراحي عمومي و عضو هيأت علمي جهاد دانشگاهي علوم پزشکي تهران در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا - منطقه علوم پزشکي تهران، با بيان اين که توده هاي سرطاني با تشخيص زودرس و اقدام سريع درمان‌پذير خواهند بود، اظهار داشت: بسياري از زنان با مشاهده توده در پستان بسيار نگران و مضطرب مي‌شوند و حتي از مراجعه به پزشک هراس دارند، در حالي که بسياري از توده‌هاي پستاني سرطاني نبوده و خوش‌خيم هستند.

وي ادامه داد: اما اين به معني آن نيست که اين توده‌ها بدون پيگيري و مشورت با پزشک رها شوند و بايد با معاينه و مشاوره با متخصص زنان يا جراحي از بي‌خطر بودن اين توده‌ها مطمئن شد.

عضو هيأت علمي جهاد دانشگاهي علوم پزشکي تهران در خصوص توده‌هاي پستاني گفت: توده‌هايي که در پستان يافت مي‌شوند، انواع مختلف دارند اما شايع‌ترين آنها که بسياري از خانم‌ها با آن روبرو مي‌شوند شامل فيبروآدنوم‌ها، کيست‌ها، توده‌هاي ناشي از التهاب و عفونت، بيماري فيبروکيستيک ‌سينه، نکروز چربي و برخي توده‌هاي اختصاصي ديگر هستند.

وي، با اشاره به کيست‌هاي پستاني بيان داشت: کيسه‌هاي کوچکي هستند که ديواره ظريفي دارند و درون آنها مايع جمع شده است. کيستها بسيار شايع بوده و تعداد زيادي از خانمها ممکن است يک يا چند کيست در يک يا هر دو سينه خود داشته باشند.

دکتر علوي ادامه داد: اين کيست‌ها علت خاصي ندارند اما به نظر مي رسد که با وضعيت هورموني فرد در ارتباط باشند اما وجود کيست لزوماً به معناي اختلال هورموني در يک خانم نيست.

اين جراح عمومي در خصوص درمان کيست گفت: براي درمان اين کيستها اگر با درد همراه باشد مي توان از داروهاي خوراکي استفاده کرد. اگر کيست بزرگ باشد يا پزشک براي تشخيص دقيق ترلازم بداند، اقدام به تخليه آن با سوزن ظريف خواهد کرد که کار بسيار راحت و بدون دردي است و به صورت سرپائي انجام مي شود. در اغلب موارد اقدامات فوق براي درمان کيست کافي است اما به ندرت عمل جراحي نيز لازم مي شود مثلاً درکيستهايي که مايع داخل آن خوني باشد يا در کنار آنها توده اي نيز ديده شود .

دکتر علوي در توضيح فيبرو آدنوم‌ها بيان کرد: فيبرو آدنوم‌ها شايع‌ترين تومورهاي خوش‌خيم پستاني هستند که بيشتر در زنان 20 تا 35 ساله ديده مي‌شود. اما در نوجوانان هم ممکن است ديده شود قبل از 25 سالگي فيبرو آدنوم‌هاي پستان از کيست‌ها شايع‌تر هستند و موجب اضطراب و هراس در اين گروه از بانوان مي شوند.

وي ادامه داد: اين توده‌ها ممکن است دو طرفه (در هر دو پستان ) باشند و گاهي تعداد آنها به چند عدد در هر سينه مي رسد. معمولا در صورتي که تشخيص فيبرو آدنوم براي پزشک مسجل باشد نيازي به عمل جراحي وجود ندارد اما اگر توده رو به رشد باشد يا اندازه آن در حدي بزرگ باشد که خارج کردن آن ترجيح داشته باشد، اقدام جراحي لازم مي شود که عمل ساده و بي خطري است و از نظر زيبائي نيز مشکل خاصي در سينه ايجاد نمي کند چون با يک برش بسيار کوچک انجام مي شود و با بخيه ظريف و قابل جذب ترميم مي شود.

اين جراح عمومي با اشاره به توده‌هاي عفوني و التهابي بيان داشت: توده‌هاي التهابي در اثر عواملي نظير عفونت ايجاد مي‌شوند. التهاب ايجاد شده در بافت پستان سبب مي‌شود توده‌ يا سفت شدگي در سينه لمس شود و حتي گاهي با به داخل کشيدن پوست يا نوک سينه علائم سرطان را تقليد مي کند .

وي ادامه داد: عفونتهاي بافت پستان اغلب در خانم‌هاي شيرده اتفاق مي‌افتند اما گاهي در افراد ديگر نيز مشاهده مي‌شود.درمان اوليه اين توده‌ها استفاده از آنتي‌بيوتيک است که بايد سريعا به پزشک مراجعه کنند و دارو را دريافت نمايند چراکه اين التهاب ممکن است تبديل به آبسه شود که در آن صورت نياز به تخليه با عمل جراحي پيدا مي کنند.

دکتر علوي تأکيد کرد: برخي اوقات عفونت‌هاي قارچي و سلي در سينه ايجاد التهاب مي‌کنند که در اين موارد نياز به درمان با داروهاي خاص دارند.گاهي نيز علت التهاب ناشناخته است و ميکروب خاصي را نمي توان در کشتهاي انجام شده يافت که در اين مورد نيز درمانهاي خاصي وجود دارد که به خوبي بيماري را کنترل مي کنند.

عضو هيأت علمي جهاد دانشگاهي علوم پزشکي تهران با بيان اين که فيبروکيستيک پستان در حقيقت يک بيماري محسوب نمي‌شود گفت: فيبروکيستيک بروز تغييراتي در پستان خانمها است که با درد و تورم پستان ها قبل از عادت ماهيانه و بهبود نسبي آن بعد از اتمام عادت ماهيانه همراه است.

وي ادامه داد: تقريباً 80 در صد ازخانمها در دوره اي از زندگي خود اين حالت را تجربه مي کنند اما شدت آن در افراد مختلف يکسان نيست. در مواردي که درد خفيف است تجويز ويتامين‌ها و پرهيز از مواد محرکي چون قهوه، چاي غليظ، نسکافه و کاکائو در تسکين درد اين افراد موثر است اما اگر درد شديد و آزار دهنده باشد داروهاي ديگري تجويز خواهند شد.

دکتر علوي تصحيح کرد: نکروز چربي اغلب در پستان هاي بزرگ و در اثر وارد آمدن ضربه و آسيب به نسوج چربي ايجاد شده و به صورت توده اي بدون درد احساس مي‌شود.ا ين ضايعه نياز به درمان خاصي ندارد و اغلب خود به خود از بين مي رود اما در بعضي از موارد چون با ضايعه بدخيم از نظر ظاهري قابل افتراق نيست، نياز به نمونه‌برداري و خارج کردن دارد.

وي ادامه داد: بايد توجه داشت که هر توده‌اي که بعد از ضربه ايجاد مي‌شود، نکروز چربي نيست،گاهي ضربه عاملي براي دقت خانمها به سينه و کشف توده هايي مي شود که از قبل وجود داشته اما به دليل اينکه درد نداشته از نظر پنهان مانده است؛ بنابراين توده‌هايي که بعد از ضربه کشف مي‌شوند، بايد تحت بررسي کامل قرار گيرند.

اين جراح عمومي خاطرنشان کرد: بايد تأکيد کرد که تشخيص خوش خيم يا بدخيم بودن توده با پزشک متخصص است و اگر براي تشخيص دقيق نمونه برداري يا عمل جراحي را توصيه نمود بايد در اولين فرصت انجام شود چون ضرر يک نمونه برداري ساده بسيار کمتر از تشخيص ندادن و به تعويق انداختن درمان يک توده ي بدخيم (سرطاني) است.

وي در پايان تأکيد کرد: به ياد داشته باشيم که سرطان پستان قابل درمان است اگر در تشخيص و درمان آن اهمال نکنيم.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha