16 اکتبر؛ روز جهاني غذا
روز 16 اکتبر(24 مهر) سالگرد تشکيل سازمان خواروبار و كشاوري ملل متحد (فائو) است که روز جهاني غذا هم نام گرفته است.
به گزارش ايسنا، اين سازمان در سال 1945 ميلادي در کبک کانادا تاسيس شد و با داشتن 169 عضو، بزرگترين موسسه تخصصي سازمان ملل متحد به شمار ميرود.
مقابله با گرسنگي هدف اصلي اين سازمان تعيين شده است و برنامهريزان و کارشناسان آن تلاش ميکنند راههايي براي ارتقاي سطح تغذيه و استانداردهاي زندگي در کشورهاي عضو، بهبود توليد و توزيع مواد غذايي و فرآوردههاي نفتي و حفاظت منابع طبيعي ارائه کنند.
در واقع، ميتوان تشکيل اين سازمان را اقدامي عملي براي پايان دادن به ترس هميشگي انسانها از گرسنگي ارزيابي کرد.
به تازگي فائو در گزارشي که با مشارکت برنامه جهاني غذا تهيه کرده، آورده است که بيش از يک ميليارد نفر از مردم جهان، در گرسنگي به سر ميبرند و تعداد اين افراد با توجه به شرايط جدي اقتصادي، در حال افزايش است.
سوءتغذيه در کشورهاي در حال توسعه اصليترين محور اين گزارش ارزيابي شده است.
طبق اين گزارش، بيش از يک ميليارد نفر يعني يک نفر از هر شش نفر، در سراسر جهان، دچار گرسنگي يا سوءتغذيه هستند که بيشتر اين افراد در کشورهاي در حال توسعه زندگي ميکنند.
اين گزارش 60 صفحهاي که درباره نبود امنيت منابع غذايي منتشر شده است، چشماندازي نه چندان مطلوب پيشروي مخاطبان قرار ميدهد.
پيش از اين، سازمان فائو به دنبال برنامهريزي براي کاهش تعداد افراد گرسنه در دنيا بود، ولي در آخرين ارزيابي کارشناسان اين سازمان هشدار داده شده است که اگر اقدامي هماهنگ و بينالمللي انجام نشود، هيچ پيشرفتي در اين راه به دست نميآيد.
آنها هشدار دادهاند که بايد توليد مواد اوليه غذايي در چند دهه آينده، حدود 70 درصد بيشتر شود، در غيراينصورت قحطي در دنيا غيرقابل اجتناب خواهد بود.
با اين حال، ديويد ديو ـ اقتصاددان ارشد فائو ـ تاکيد ميکند که بايد کارهاي بيشتري براي مقابله با کمبود غذا در سراسر جهان انجام شود.
او يادآور ميشود: حتي قبل از بروز بحران اقتصادي و بحراني که بعد از آن، در قيمت مواد غذايي در دنيا پيش آمد، تعداد افرادي که دچار سوءتغذيه بودند، بهتدريج در حال افزايش بود.
به گفته او، قبل از اين بحرانها بيش از 800 ميليون نفر در جهان در گرسنگي بهسر ميبردند يا دچار سوءتغذيه بودند و همين زياد بودن تعداد افرادي که با گرسنگي دست به گريبان هستند، نشان ميدهد که راهي طولاني براي حل اين موضوع پيشرو است.
ديويد ديو يادآور ميشود که در دورهاي از تاريخ، از تعداد گرسنگان جهان کم شده است.
او ميگويد: در دهههاي 1970 و 1980 ميلادي، با آنکه جمعيت به سرعت در حال رشد بود، تعداد مبتلايان به سوءتغذيه کاهش يافت، چون سرمايهگذاري زيادي در بخش پژوهشهاي مرتبط با کشاورزي از جمله شيوههاي آبياري و توسعه فناوريهاي جديد انجام شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات