• چهارشنبه / ۲۴ تیر ۱۳۸۸ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8804-09802

عسگراولادي در گفت‌وگو با ايسنا خبر داد: * افزايش 150 ميليون دلاري صادرات ايران به روسيه * رشد منفي تبادلات تجاري ايران و استراليا در 10 سال اخير

عسگراولادي در گفت‌وگو با ايسنا خبر داد:
* افزايش 150 ميليون دلاري صادرات ايران به روسيه
* رشد منفي تبادلات تجاري ايران و استراليا در 10 سال اخير

رييس اتاق مشترك بازرگاني ايران و روسيه در مورد روابط تجاري دو كشور با اشاره به روابط ديرينه‌اي كه هنوز هم پابرجاست، يادآور شد: هر چند از 300 ـ 400 سال قبل ناملايماتي بين دو كشور بوده اما در سال‌هاي بعد از انقلاب، اين روابط رو به ثبات بوده و روابط آنها عادي شده و به سمت توسعه رفته است.

اسدالله عسگراولادي ـ عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران ـ در ادامه گفت‌وگو با خبرنگار بازرگاني ايسنا به بررسي روابط تجاري ايران و روسيه و ايران با استراليا پرداخت.

وي در مورد روابط تجاري دو كشور ايران و روسيه به همكاري كشور روسيه در پروژه انرژي بوشهر اشاره كرد و متذكر شد كه تاخير در اتمام پروژه انرژي بوشهر به رابطه دوستي دو كشور ضربه خواهد زد.

او همچنين در اين بخش از گفت‌وگو ميزان مبادلات تجاري ايران و روسيه در سال 87 را سه ميليارد و 590 ميليون دلار عنوان كرد و از افزايش 150 ميليون دلاري صادرات ايران به كشور روسيه خبر داد.

* تاخير در اتمام پروژه انرژي بوشهر به رابطه دوستي دو كشور ضربه مي‌زند

وي با اشاره به دو سرمايه‌گذاري بزرگ روسيه در ايران گفت: كشور روسيه در بحث فولاد اصفهان سرمايه‌گذاري كرده بود و در مساله انرژي بوشهر نيز همكاري داشته است.

رييس اتاق مشترك بازرگاني ايران و روسيه در مورد مساله انرژي بوشهر خاطرنشان كرد: ابتدا با چيني‌ها، بعد با آلماني‌ها و سپس سرانجام با روس‌ها قرار داد منعقد كرده بوديم كه هنوز اين طرح به بهر‌برداري‌ نرسيده و در اواخر كار هستيم.

او متذكر شد: طبق قول روس‌ها شهريور ماه امسال بايد از اين پروژه بوشهر بهره‌برداري كامل شود، ولي هر چه اتمام اين پروژه‌ به تاخير بيفتد، اين موضوع به رابطه دوستي اين دو كشور ضربه خواهد زد.

* مبادله تجاري سه ميليارد و 590 ميليون دلاري ايران و روسيه

عسگراولادي در ادامه در مورد حجم مبادلات تجاري دو كشور ايران و روسيه عنوان كرد: در گذشته هر چند حجم مبادلات اين دو كشور در فراز و نشيب‌هايي بود اما ميزان آن بين يك تا سه ميليارد دلار بود.

وي صادرات ايران به روسيه و واردات از اين كشور به ايران را در سال 2008 به ترتيب 500 ميليون و 2.5 ميليارد دلار اعلام كرد و افزود: حجم مبادلات تجاري ايران و روسيه در سال 86، سه ميليارد و 470 ميليون دلار بود كه در سال 87، به سه ميليارد و 590 ميليون دلار رسيد و همچنان اين افزايش در سال 2009 ادامه دارد.

* افزايش 150 ميليون دلاري صادرات ايران به روسيه

رييس اتاق مشترك بازرگاني ايران و روسيه با اشاره به افزايش 150 ميليون دلاري صادرات ايران به كشور روسيه در سه ماهه اول سال 2009 اضافه كرد: صادرات ايران به روسيه كالاهاي غير نفتي است و ايران به روسيه نفت صادرات نمي‌كند.

به گفته او در سه ماهه اول سال 2009 ميزان واردات ايران از كشور روسيه نيز يك ميليارد و 300 ميليون دلار بوده است.

عسگراولادي عمده صادرات ايران به كشور روسيه را ماشين‌آلات كشاورزي، مواد غذايي به طور كامل، فرش، خشكبار و شوينده‌ها عنوان و اظهار كرد: عمده واردات از روسيه به ايران نيز آهن‌آلات، الياف، چوب‌ و بعضي از ماشين‌آلات است.

* افزايش سالانه پنج درصد در حجم تبادل تجاري ايران و روسيه در برنامه پنجم

وي در پايان اين بخش از سخنان خود خاطرنشان كرد: براي برنامه پنجم توسعه سالي پنج درصد افزايش در حجم تبادل تجاري ايران با روسيه در نظر گرفته شده و از سوي ديگر در شهريور ماه امسال در رشت با روس‌ها اجلاس و سميناري هزار نفري داريم كه نمايندگاني از 20 اتاق بازرگاني سراسر كشور روسيه و پنج اتاق بازرگاني كشورهاي قزاقستان، آذربايجان، تاجيكستان، ازبكستان و تركمنستان و نيز 20 اتاق ايران در نيمه شمالي كشور در اين سمينار حضور خواهند داشت كه امكان دارد اين كشورها در توسعه سرمايه‌گذاري بزرگ با ايران مشاركت كنند.

* بررسي رابطه تجاري ايران و استراليا

عسگر اولادي در ادامه اين گفت‌وگو به بررسي روابط تجاري ايران و استراليا نيز پرداخت و از رشد منفي تبادلات تجاري اين دو كشور در 10 سال گذشته خبر داد كه از ديدگاه او يكي از عوامل اين رشد منفي، وجود نوسانات سياسي ميان ايران و استراليا بوده است.

* رشد منفي تبادلات تجاري ايران و استراليا در 10 سال اخير

رييس اتاق مشترك بازرگاني ايران و استراليا، روابط اين دو كشور را متفاوت از روابط ايران با چين و روسيه دانست و گفت: رابطه با اين كشور فرق دارد، چرا كه دچار فراز و نشيب‌ زيادي هستيم. اما به هر حال در گذشته از استراليا پشم، لبنيات و گندم وارد ايران مي‌شد كه اكنون اين كالاها از ليست‌ كالاهاي وارداتي كشورمان قطع شده و در مقابل نفت و محصولات ديگري به كشور استراليا صادر مي‌كرديم.

وي ادامه داد: آمارهاي تبادل با كشور استراليا پايين آمده، به طوري كه در 10 سال گذشته اين تبادلات تجاري به طور كامل رشد منفي داشته‌اند.

رييس اتاق مشترك بازرگاني ايران و استراليا با اشاره به وجود تنش در روابط سياسي اين دو كشور اضافه كرد: به هر حال ما اهدافي داريم كه ارزش‌هاي انقلاب اسلامي است و استراليا نيز از ما در مجامع حمايت نمي‌كند و نقطه تقابل دارد.

او در ادامه در مورد ميزان مبادله تجاري ايران و استراليا عنوان كرد: رقم مبادله اين دو كشور در سال‌هاي 2007 و 2008 پايين آمده و صادرات ما به استراليا در مرز 45 ميليون دلار و واردات ما از استراليا در مرز 250 ميليون دلار بوده است.

عسگر اولادي خاطرنشان كرد: مبادله تجاري اين دو كشور در سال‌هاي 1998، 1999 و 2000 به ترتيب 500، 700 و 770 ميليون دلار بوده و از سال 2001 اين ميزان كاهش يافت. به طوري كه در سال 2001، 550 ميليون دلار، در سال 2002، 300 ميليون دلار، در سال 2003، 290 ميليون دلار، در سال 2004 ، 282 ميليون دلار و در سال 2005، 300 ميليون دلار بوده است.

* نوسانات سياسي مانع از رشد صادرات به استراليا شد

وي در مورد علت اين كاهش متذكر شد: ما هياتي به استراليا اعزام كرده بوديم و توقع ما نيز اين بود كه حجم مبادلات اين دو كشور به يك ميليارد دلار برسد اما نوسانات سياسي مانع از رشد صادرات شد و نتوانستيم به اهداف خود برسيم.

او تصريح كرد: براي سال 2009 نيز برنامه‌ريزي شده كه در نوامبر اين سال هياتي به استراليا بفرستيم كه به دور از مسائل سياسي به مسائل اقتصادي بپردازند تا سرمايه‌گذاري‌هاي نيمه كاره را سروسامان بدهيم.

اين عضو اتاق مشترك بازرگاني ايران و استراليا در پايان يادآور شد: تعدادي از استراليايي‌ها در ايران سرمايه‌گذاري كرده‌اند و سمينارهاي دانشجويي نيز در ايران برگزار مي‌شود كه بعد از آن دانشجويان ايراني را به كشور استراليا مي‌برند كه ما موافق اين موضوع نيستيم.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha