• سه‌شنبه / ۲۳ تیر ۱۳۸۸ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8804-01201

عسگراولادي به ايسنا خبر داد: * انعقاد قرارداد تاسيس اولين مركز تجاري ايران در چين * تبادل تجاري 28 ميليارد دلاري ايران و چين به شرط ثبات اقتصادي

عسگراولادي به ايسنا خبر داد:
* انعقاد قرارداد تاسيس اولين مركز تجاري ايران در چين
* تبادل تجاري 28 ميليارد دلاري ايران و چين به شرط ثبات اقتصادي

وقتي نامش را در اينترنت جست‌وجو مي‌كني، انواع لقب‌ها و سمت‌هاي مربوط و منسوب به بازار و بخش خصوصي بر تصوير حك مي‌شوند. القابي مثل «حاجي ترانسفر»، «مردي با چهارصد ميليون دلار ثروت»، « سلطان زيره و پسته ايران»، «عضو تاجرپيشه اتاق پايتخت» و يا «امپراتور» كه خودش قبلا در مصاحبه‌اي خود را با همين يك كلمه توصيف كرده بود. اما با وجود اين او در اين گفت‌وگو نه خود را سلطان معرفي كرد و نه امپراتور، بلكه تنها يك صادركننده يا يك كسبه جزيي كوچك معرفي ‌كرد كه شايد از تواضعي باشد كه بعد از سال‌ها تجربه بدست آورده است.

او كه از سال 1336 اولين شركت صادراتي خود را راه انداخته، تاكنون سه مرتبه جايزه «صادركننده نمونه» از سه رييس‌جمهور را دريافت كرده است.

كسي كه پسته ايران را در تمام دنيا با نام او و شركت حساس مي‌شناسند و علاوه بر اين، زيره، خشكبار، ميگو و خاويار نيز صادر مي‌كند.

هم‌اكنون نيز هرچند در اتاق محل كارش دو تابلوي تقريبا بزرگ و چوبي چيني و تصاوير يادگاري‌اش در كشور چين وجود دارد، اما نه در كلامش و نه در نوع پوشش او و نه حتي در نوع برخوردش، آن‌قدر فرهنگ چيني رسوخ نكرده است و آرام، متين و با تامل سخن مي‌گويد و آمار ارائه مي‌كند.

عسگراولادي اولين رييس اتاق بازرگاني پس از انقلاب (آن‌هم با حكم بنيانگذار جمهوري اسلامي) است كه اكنون رياست چندين اتاق مشترك ايران را داراست كه در اين گفت‌وگو تعامل تجاري ايران و سه كشور چين، روسيه و استراليا را بيان كرد و بعد از آن هم به سوالات مربوط به تعامل بازرگاني ايران و آمريكا به صورت شفاف پاسخ داد.

اسدالله عسگر اولادي در گفت‌وگو با خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روابط تجاري ايران و چين را به شرط ثبات اقتصادي، 28 ميليارد دلار در سال 2009 اعلام كرد كه طبق برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته در پايان برنامه پنجم حجم آن به 50 ميليارد دلار مي‌رسد.

او همچنين از تاسيس پنج مركز تجاري ايران در چين خبر داد كه قرارداد تاسيس اولين مركز تجاري ايران در چين منعقد شده است.

عسگر اولادي در مورد واردات فرش به ايران نيز كه اين روزها نگاه‌ها به فرش‌هاي خارجي بيشتر شده است، هرچند خواستار حمايت بيشتر از صنعت فرش ايران شد اما عنوان كرد كه واردات فرش به ايران منع قانوني ندارد.

وي در مورد روابط تجاري ايران و روسيه نيز مبادله تجاري اين دو كشور را سه ميليارد و 590 ميليون دلار اعلام كرد و از افزايش 150 ميليون دلاري صادرات ايران به كشور روسيه خبر داد.

افزايش سالانه پنج درصد در حجم تبادل تجاري ايران و روسيه در برنامه پنجم نيز خبر ديگري بود كه او در مورد روابط تجاري ايران و روسيه داد.

اما در مورد روابط تجاري ايران و استراليا عسگراولادي آن‌چنان خبر مطلوبي نداد و عنوان كرد كه تبادلات تجاري ايران و استراليا در 10 سال اخير رشد منفي داشته و نوسانات سياسي مانع از رشد صادرات ايران به استراليا شده است.

* بررسي رابطه تجاري ايران و چين

رييس اتاق مشترك بازرگاني ايران و چين در مورد روابط تجاري دو كشور ايران و چين با اشاره به اينكه اتاق بازرگاني ايران و چين از 9 سال قبل تشكيل شده بود، خاطرنشان كرد: پس از سفر مقام معظم رهبري در 22 سال قبل به كشور چين و كره شمالي، روابط اقتصادي ايران با چين بازسازي شده بود و در آن سال حجم مبادله تجاري دو كشور 200 تا 250 ميليون دلار بود كه با اراده دو دولت ايران و چين محقق شده بود.

وي ادامه داد: بعد از آن نيز روابط دو كشور گسترش يافت و با اين گسترش روابط هر سال 10 تا 20 درصد به حجم روابط تجاري دو كشور افزوده شد.

* تبادل تجاري 28 ميليارد دلاري ايران و چين به شرط ثبات اقتصادي

رييس اتاق مشترك بازرگاني ايران و چين حجم تبادل تجاري اين دو كشور در سال‌هاي 2007 و 2008 را با احتساب نفت و گاز به ترتيب 25 و 27 ميليارد دلار عنوان كرد و افزود: در سال 2009 نيز اين ميزان به بالاتر از 28 ميليارد دلار به شرط ثبات اقتصادي مي‌رسد.

عسگراولادي سهم ايران در اين مبادله تجاري را مثبت دانست و اضافه كرد: ايران 58 تا 60 درصد صادرات به كشور چين و 40 تا 42 درصد هم واردات از اين كشور دارد.

وي در ادامه سهم كالاهاي غيرنفتي چين كه به ايران وارد مي‌شود را 60 درصد ذكر و اظهار كرد : سهم كالاهاي غير نفتي در صادرات ايران به كشور چين نيز40 درصد است.

* در پايان برنامه پنجم حجم تبادل دو كشور به 50 ميليارد دلار مي‌رسد

رييس اتاق مشترك بازرگاني ايران و چين با اشاره مجدد به گسترش ارتباط دو كشور ايران و چين بيان كرد: بعد از برگزاري سخنراني شانگ‌هاي و سيمنار بافا در سال گذشته كه با حضور 90 كشور برگزار شده بود، تصميم بر توسعه مناسبات دو كشور ايران و چين گرفته شد و حركت با كشور چين رو به گسترش است.

به گفته او اگر ثبات اقتصادي در كشور باشد، در پايان برنامه پنج ساله پنجم (سال پاياني اين برنامه) حجم تبادل تجاري دو كشور ايران و چين به مرز 50 ميليارد دلار مي‌رسد.

عسگر اولادي در پاسخ به اين سوال كه از اين ميزان 50 ميليارد دلار مدنظر در برنامه پنجم سهم كالاهاي غيرنفتي چه ميزان است؟ عنوان كرد: از اين ميزان 20 ميليارد دلار كالاهاي غيرنفتي و 30 ميليارد دلار نفتي است.

وي در ادامه در مورد فعاليت‌هاي انجام شده توسط اين دو كشور ابراز كرد: در سه ماه گذشته اتاق بازرگاني ايران و چين، پنج هيات چيني را در ايران پذيرايي كردند كه هدف آن‌ها نيز اين بود كه به جاي فروش، سرمايه‌گذاري در ايران را مورد توجه قرار دهند و با اين اقدام، محوريت كار به جاي 70 ميليون نفر در ايران، 400 ميليون نفر در كشورهاي اطراف ايران باشد.

عسگر اولادي تصريح كرد: با اين كار مي‌توان با سرمايه‌گذاري مشترك توليد كرد و بعد از برداشتن مصرف داخلي بقيه را به كشورهاي اطراف صادر كرد.

* تاسيس پنج مركز تجاري ايران در چين

وي در ادامه بيان كرد: در مقابل دو هيات نيز از ايران به چين فرستاديم و علاوه بر اين، تاسيس پنج مركز تجاري ايران در چين را دنبال مي‌كنيم.

او اولين مركز تجاري ايران در كشور چين را در شهر شانگهاي چين عنوان كرد و گفت: قرارداد تاسيس اين مركز تجاري ايران در چين انعقاد شده و در آن مبادله اطلاعات اقتصادي، تسهيل در امر سرمايه‌گذاري‌هاي ايرانيان در چين و چيني‌ها در ايران، رد و بدل كردن اطلاعات تعرفه‌اي، مشاوره‌ حقوقي و برطرف كردن هرگونه نياز عاملان اقتصادي دو كشور مورد توجه قرار گرفته است.

اين عضو اتاق مشترك بازرگاني ايران و چين ادامه داد: دومين مركز تجاري ايران در كشور چين نيز طي چهار ماه آينده در شهر پكن و سومين مركز در سينكيانگ، چهارمين مركز در هنگ‌كونگ و پنجمين مركز تجاري ايران در چين نيز در گوانجو راه‌اندازي خواهد شد.

* واردات فرش به ايران منع قانوني ندارد

اما علاوه بر ارائه آمار و ارقام توسط عسگر اولادي، او از جمله مراجعي است كه قطعا مي‌تواند پاسخگوي اين باشد كه آيا فرش‌هاي چيني در بازارهاي داخلي ايران وجود دارد يا نه. او در اين مورد بيان كرد: واردات فرش به صورت رسمي از كشور چين نداريم و براي حمايت از فرش ايراني نيز تعرفه 50 درصدي براي واردات فرش در نظر گرفته‌ شده است.

وي با عنوان اينكه واردات فرش به ايران منع قانوني ندارد، تصريح كرد: گاهي هم از كشوري ديگر مانند افغانستان اين فرش‌هاي چيني وارد ايران مي‌شوند.

رييس اتاق مشترك بازرگاني ايران و چين متذكر شد: با وجود تعرفه 50 درصدي فرش، فرش‌ ايراني نمي‌تواند با فرش چيني رقابت كند و قيمت تمام شده فرش ايراني بيشتر از فرش چيني است.

وي در پايان اين بخش از سخنان خود پيشنهاد كرد كه با حمايت‌ كردن از فرش ايراني، موجب رقابت پذير شدن اين فرش‌ها شوند.

ادامه گفت‌وگو با عسگراولادي كه به بررسي روابط تجاري ايران و روسيه و ايران و استراليا پرداخته است، فردا منتشر مي‌شود. پيش از اين نيز مصاحبه او با ايسنا در زمينه روابط تجاري با آمريكا و برخي كشورهاي همسايه منتشر شده بود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha