/كامل/پورمحمدي: *بايد با مدارا با مردم عمل شود *در تشنج حقوق كسي محقق نميشود *بايد درباره قطع سيستم پيامك توضيح داده شود
رييس سازمان بازرسي كل كشور با بيان اينكه طبعا در روند انتخابات تخلفاتي وجود داشته است كه تذكر داده و پيگيري ميكنيم، اظهار كرد كه همه مسايل بايد از مسير قانون پيگيري شود زيرا در تشنج حقوق كسي محقق نخواهد شد.
به گزارش خبرنگار حقوقي ايسنا، حجت الاسلام و المسلمين مصطفي پورمحمدي با حضور در همايش علمي-تخصصي نظارت الكترونيك ضمن گراميداشت ياد و خاطره شهداي هفتم تير به ويژه شهيد بهشتي اظهار كرد: شهيد دكتر بهشتي اسطوره ماندگار در جمهوري اسلامي نماد برنامهريزي، مجسمه مديريت و تدبير بود. متانت، وقار، دورانديشي و آيندهنگري در نگاه، كلمات، قلم و گامهاي او به خوبي نمايان بود.
وي ادامه داد: شايد شهيد بهشتي در ابعاد مختلف معرفي شده ولي آنچه امروز در جامعه به آن نياز داريم دورانديشي، برنامه، نظم، بردباري و متانت است كه ما به اين آموزهها بسيار نيازمنديم.
پورمحمدي يادآور شد: هدف نظامات اداري و ديوان اداره امور جامعه، رفع مشكلات مردم، ايجاد رفاه و در نهايت ايجاد رضايت آحاد جامعه است و اگر بخواهيم به اين اهداف برسيم بايد داراي برنامه باشيم و قطعا بدون نقشه راه و ابزار مناسب نخواهيم رسيد.
وي مهمترين شاخص برنامه را نظم دانست و تاكيد كرد: بدون نظم هيچ برنامهاي سامان نخواهد گرفت. آنچه در نظام اداري بايد مورد توجه قرار گيرد داشتن برنامهاي با نظم و خوب، اجرا و پياده كردن آن است.
رييس سازمان بازرسي كل كشور با بيان اينكه ما خوب حرف ميزنيم اما در كنار اين خوب حرف زدنها عمل كردن لازمه موفقيت است، تاكيد كرد: براي اينكه بتوان مديريت را به خوبي اعمال كرد نظارت اجتناب ناپذير است، بايد نظارت به طور منظم و تعريف شده اعمال شود و امكان ندارد بدون نظارت، پيشرفت جامعه و سالم ترين محيط اجتماعي وظايف خود را به خوبي انجام دهد.
پورمحمدي افزود: همه نظارت را قبول داريم اما چون آن را يك امر بديهي ميدانيم نياز به فرآيند شناسي، ساختار شناسي و لوازم شناسي نميبينيم. شناسايي خوب و خوب فهميدن و باور نظارت داراي اهميت است.
وي با طرح اين سوال كه آيا جامعه ما نظارت پذير است، اظهار كرد: در مقام عمل كسي به نظارت تن نميدهد و از آن گريزان است، جامعهاي كه از نظارت گريزان باشد با نگهبان، پليس و ناظر دردش درمان نميشود. بنابراين بايد فرهنگ نظارت را در كشور جا بياندازيم.
رييس سازمان بازرسي كل كشور تصريح كرد: ما براي ايجاد امنيت رواني و آرامش خاطر از اجراي برنامههاي مديريتي بايد از نظارت مناسب و مطلوب برخوردار باشيم، ما براي بهتر اداره كردن جامعه نيازمند دولت الكترونيك هستيم. همه بايد براي باور و ايجاد فرهنگ در اين زمينه تلاش كنيم.
وي در ادامه گفت: ما براي دولت الكترونيك پول خرج كرديم، نرم افزارهاي مفصلي تدارك ديديم، زير ساختهايمان هم قوي است و حتي بومي سازي هم كردهايم. يكي از وظايف عمده سازمان بازرسي و دستگاههاي نظارتي تحقق دولت الكترونيك است يعني بايد پيگيري كنيم تا در جامعه شكل بگيرد. شايد بايد اسم اين همايش نظارت بر تحقق دولت الكترونيك گفته ميشد و پس از آن به دنبال نظارت الكترونيك ميرفتيم اما اينكه سازمان خود را براي نظارت الكترونيك آماده سازد كار بسيار خوبي است. بايد تلاش فراوان صورت گيرد تا دولت الكترونيك را در ساز و كار سازماني خود محقق كنيم.
پورمحمدي تاكيد كرد: ما كه ميخواهيم در اين جهت تذكر دهيم بايد خود در اين زمينه پيشگام باشيم و بايد براي نهادينه كردن اين فرهنگ تلاش كنيم.
وي با اشاره به وظيفه اين سازمان در نظارت بر اجراي صحيح قوانين و حسن جريان امور اظهار كرد: ادعاي تخلف و تقلبي كه در مورد انتخابات مطرح است راهكار مناسب براي عبور دارد كه هر چه در آن تاخير كنيم بسيار آسيب خواهيم داد.اگر همان حداقلهايي كه براي الكترونيك شدن در فعاليتهاي انتخاباتي در نظر گرفته شده بود با دقت و به طور كامل اجرا ميشد اكنون دغدغههاي ما كمتر بود. بايد راهكاري براي اطمينان بخشي ايجاد كنيم كه كمك جدي ميكند و آن استفاده از همين تكنيك است و به نظر من ما در اين جهت كم كاري و تاخير داريم و اين ضعف بايد جبران شود.
پورمحمدي خاطرنشان كرد: من شنيدم كه برخي از كانديداها در عصر روز انتخابات يادداشتي به ستاد وزارت كشور فرستادند و بيان كردند كه چون ثبت كد ملي و كد رايانهاي زمان بر شده شما صرف نظر كنيد. اين در حالي است كه آثار و پيامدهاي آن را در نظر نميگيريم. اگر بخواهيم سال آينده به اين هدف برسيم بايد از فرداي روز انتخابات اين عمل شروع شود. از همين امروز شروع كنيد كه در انتخابات بعدي با كاهش تنش و اختلاف روبرو شويم.
وي يادآور شد: در هر موضوعي به ويژه مهمترين مسايل كه انتخابات از جمله آنها به شمار ميرود تاكيد ما بر اجراي قانون است. اگر قانون ناقص و ضعيف باشد باز هم بايد به جد عمل شود البته معتقدم كه قوانين انتخاباتي داراي نواقصي است كه بايد در اين جهت تلاش كرد.
پورمحمدي با تاكيد بر اينكه هر حركت بايد بر پايه قانون باشد، گفت: از فعالان سياسي و كانديداها تعجب ميكنم براي چه آمدهاند كانديد شدهاند؟ غير از اين است كه آمدهاند تا كشور را براساس نظم و قانون اداره كنيم يا اينكه ميخواهيم بدون نظم و قانون اداره كنيم. غير از اين است كه ميخواهيم اداره كشور بدون هرج و مرج باشد يا اينكه ميخواهيم آن را با هرج و مرج اداره كنيم. غير از اين است كه ميخواهيم كشور را با آرامش اداره كنيم يا اينكه نه اين طور نيست. اين موارد سوالات روشني است.
وي خاطرنشان كرد: مگر ميشود خواستهاي را براي رسيدن به اهداف از غير مسير قانون، نظم و آرامش و هدف، هماهنگي و پذيرش عمومي دنبال و پيگيري كرد. تعجب ميكنم همه مديران تجربيات مديريتي سنگيني در كشور دارند حتي اگر معترض باشند و به حق هم باشد آيا ما را به نتيجه ميرساند. آيا ما ميتوانيم حقوق عامه را با هرج و مرج تامين كنيم؟ در كدام مكتب سياسي و با كدام ادبيات سياسي چنين چيزي امكان دارد؟ نظم و ضابطه بايد حاكم باشد.
پورمحمدي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در نماز جمعه اظهار كرد: مقام معظم رهبري از شفاف شدن فعاليتها در كشور استقبال كردند. ما بايد از شفافيت استقبال كنيم، ايشان بر قانون تاكيد كردند و فرمودند كه همه امور بايد از مسير قانون باشد. اين را مقام معظم رهبري فرمودند كه خيليها انتظار دارند رهبري در خيلي از امور فراقانوني تصميم بگيرد و خيلي از دولتها از اين قضيه استفاده كردند و ميكنند. اين نگاه راهبردي و راهگشاست.
رييس سازمان بازرسي كل كشور اظهار كرد: آنهايي كه به دنبال ارتقاي مدنيت، دموكراسي و مردمسالاري هستند چرا به اين مساله كم توجه ميكنند؟ اينكه مقام معظم رهبري تاكيد ميكنند كه من ميخواهم همه امور از طريق قانون پيگيري شود، سند بسيار ارزشمندي است. بايد به طور جد تعقيب شود و در لطف و محبت باز شود. جامعه را با لطف و محبت ميتوان اداره كرد. با هجوم و تعابير تند و قضاوت تند نميتوان اداره كرد.
پورمحمدي افزود: نميدانم چرا يك سره به طبل تندي و تندخويي ميكوبيم. روز گذشته مقام معظم رهبري تذكر دادند كه رعايت كنيد، فضا را متشنج نكنيد. احساسات را تحريك نكنيم، نسبتهاي ناروا به هم نزنيم و از روشهاي خشن غير ضروري استفاده نكنيم.
پورمحمدي تصريح كرد: پس از روز انتخابات وقتي اولين تظاهرات شكل گرفت و اولين اتوبوس در خيابان آتش گرفت به آقاي موسوي زنگ زدم و عرض كردم كه شما هر حق و مطالبهاي داريد طبق همان اصلي كه ورود به صحنه انتخابات كرديد از همان طريق تعقيب شود و گفتم كه به عنوان يك كارشناس سياسي اكنون زنگ خطر به صدا در آمده است و گفتم كه از همين ابتدا جلويش را بگيريد، بعد متاسفانه اطلاعيهها و صحبتها و روشهايي كه از كادر بيرون رفت. كسي ميتواند از كادر يك قدم خارج شود اما نميداند تا كجا خواهد رفت.
وي با طرح اين سوال كه آيا ما نميدانيم كه كشور دشمن دارد؟ مگر ميشود مدير ارشد يك كشور خودش را از اين مشكلات بيگانه بداند؟ گفت: در هر جامعهاي يك سري افراد هستند كه مشكلات روحي و رواني دارند و آسيبهايي ديدهاند؛ وقتي چنين مسايلي پيش ميآيد اولين كارشان اين است كه به جان و مال و ناموس و اموال عمومي هتاكي و تجاوز ميكنند و وقتي غائله شعله كشيد ديگر حوادث پي در پي ميآيد يقه چه كسي را بايد گرفت؟
وي با اشاره به نامهاي كه براي ميرحسين موسوي نوشته بود، گفت: مايل نبوده و نيستيم از موضع سازمان بازرسي حرف بزنيم زيرا اين سازمان نقش مستقيمي در انتخابات ندارد، در حوزهاي كه حواشي انتخابات بوده فعاليت داشته و تذكراتي داده است و پيگيريهايي هم صورت گرفته است. در اين نامه درخواست كردم كه از مسير قانوني حركت كنيم. ايشان در نامهاي كه به شوراي نگهبان نوشتند اشارهاي به فرازهايي از نامه بنده به ايشان داشتند و همچنان هم ميگوييم طبعا در روند انتخابات تخلفاتي وجود دارد، تذكر داده و پيگيري ميكنيم اما مبنا و جهتگيري كه ما مورد تاكيد قرار داده بوديم به آن نيز بايد توجه شود و اگر بناست به حرف ما توجه شود بايد همه موارد مدنظر قرار گيرد.
پورمحمدي تاكيد كرد: بدانيم كه در تشنج حقوق كسي محقق نخواهد شد. به ناحق به كساني تجاوز خواهد شد و در كشمكشها و به ناحق كساني زير دست و پا له ميشوند. اگر ما يك جامعه ديني و تقوايي هستيم بايد توجه كنيم. يك سري هنجارشكن و قانون شكن هستند كه بايد با قاطعيت و قدرت با آنها برخورد كرد و نبايد كوتاه آمد اما اكثريت جامعه، جامعهاي ايماني است.
وي ادامه داد: ما بعضي اوقات كارهايي كرديم همانطور كه رهبري فرمودند در كوي دانشگاه كه قابل قبول نيست و متاسفانه حوادث مشابه آن را نيز داريم. اگر بخواهيم جبران اين حقوق پايمال شده را بكنيم بايد آرامش، نظم و قانون حاكم باشد. البته قوه قضاييه بايد همه اهتمامش اين باشد تا حق و عدالت حاكم شود و حقوق جامعه استيفا شود.
رييس سازمان بازرسي كل كشور يادآور شد: سازمان بازرسي از باب دلسوزي، دردمندي، خيرخواهي و نصيحت به فعالان سياسي ميگويد كه اين راه بدون ترديد به بيراهه است و فرجامي نامطلوب حتي براي خود آن فعالان خواهد داشت و قطعا ديگران ميوه چيني خواهند كرد و ميراث و دستاوردهاي بزرگ انقلاب زبح خواهد شد. اكنون اصطكاك و تنازع بايد بخوابد البته با منطق حق مدارانه و نبايد حقي ضايع شود.
پورمحمدي يادآور شد: خواهش همه از شوراي نگهبان اين است كه با دقت رسيدگي كنند و هر چه در اين جهت حركت كنند مطلوب جامعه خواهد بود.نخبگان و فعالان سياسي نيز اكنون به دنبال ميوه چيني و بهره برداري نباشند.اكنون فرصت اين كار نيست. بايد با مدارا با مردم عمل شود. اين مردم عزيز هستند حتي اگر اشتباه كنند. اين رويه اسلام و قرآن را به بهترين شكل محقق كنيم.
به گزارش خبرنگار حقوقي ايسنا، حجتالاسلام و المسلمين مصطفي پورمحمدي در حاشيهي اين همايش در جمع خبرنگاران در پاسخ به اين سوال كه آيا سازمان بازرسي كل كشور دربارهي اختلال در سيستم پيامك بررسيهايي را انجام داده است؟ اظهار كرد: اين از مشكلاتي به شمار ميرود كه بايد از وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات سوال شود اما اشكالات اجرايي است كه ايجاد شده و اختلالاتي است كه ما هم آن را منتقل كرديم و آقايان حتما بايد توضيحات لازم را ارائه دهند.
خبرنگاري با طرح اين موضوع كه قبل از انتخابات يك سري از گروهها و حاميان نامزدان اعلام كردند كه اين اقدام قرار است انجام شود و تذكراتي را در اين رابطه داده بودند و درست در شب انتخابات اختلال ايجاد شد و تاامروز نيز ادامه دارد خواستار توضيح سازمان بازرسي شد كه پورمحمدي پاسخ داد: بخشي به خاطر تدابير امنيتي است و اجتنابناپذير است. تبعا بايد از مسوولان امنيتي سوال شود كه تا چه اندازه تدابير امنيتي بوده و تا چه اندازه اشكالات فني و اجرايي توسط مديران مربوطه بوده كه بايد آنها در اين رابطه پاسخگو باشند.
خبرنگاري خواستار ارزيابي پورمحمدي در مورد تركيب هياتي كه شوراي نگهبان براي بازشماري ده درصد از صندوقها تعيين كرده است، شد و گفت كه برخي معتقدند كه اين هيات بايد تركيب معتدلتري داشته باشد.
پورمحمدي در پاسخ گفت: در همه چيز ميتوان اشكال گرفت؛ به هر حال هياتي تصويب شده و سعي شده افراد متين و مقبولي در اين هيات حضور داشته باشند. تبعا در هر مجموعهاي افرادي هستند كه گرايشاتي دارند و اگر بخواهيم اين گونه فكر كنيم در پروندهي هر كس ميتوان چيزي را پيدا كرد.
رييس سازمان بازرسي كل كشور اظهار كرد: همين كه شوراي نگهبان براي اعتمادسازي دست به اين ابتكار زده بايد استقبال و استفاده كرد تا پيشرفت لازم به وجود آيد و اگر سوالات و اشكالاتي داريم پس از آن مطرح كنيم نه اينكه از اصل آن را مخدوش كرده و زير سوال ببريم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات