كلاهبرداري با يك كيسه سكه تقلبي!
افرادي كه با سكههاي تقلبي از مردم كلاهبرداري ميكردند، توسط پليس دستگير شدند.
به گزارش سرويس «حوادث» ايسنا، مردي در 15مرداد ماه سال گذشته به کلانتري 130 نازي آباد مراجعه كرد و با تنظيم شكواييهاي اعلام كرد كه حدود دو سال است از طريق يكي از دوستانش با فردي به نام «عبداله» كه خود را سيد و دعانويس معرفي ميكرد، آشنا شده است.
بنابر اظهارات اين شاكي، فرد موردنظر به حدي اعتماد اين مرد را جلب كرده بود كه او براي انجام كارهايش با وي مشورت ميكرد كه در اين راستا زماني كه شاكي چندي پيش مغازه خود را فروخته و هنوز تصميمي براي استفاده از وجه آن نگرفته بود، «عبداله» به او اظهار كرد كه از طريق يكي از دوستانش كه راننده تاكسي است، مطلع شده، دو نفر مغني تبعه افغانستان در حين كندن چاه مقدار زيادي سكه طلاي قديمي پيدا كردهاند.
وي در ادامه به پليس اظهار كرد كه «عبداله» به او پيشنهاد داد كه سكههاي قديمي را خريداري كند تا با فروش آن، سرمايهاش چندين برابر شود. در نتيجه پس از آن كه اين شاكي پيشنهاد را پذيرفت، «عبداله» با راننده تاكسي و دو نفر از تبعه افغان صاحب سكهها، قرار ملاقات گذاشت و از او خواست مبلغ پنجاه هزار دلار آماده كرده و به منزلش ببرد.
به گزارش ايسنا، فرد مالباخته براي آن كه بتواند مبلغ مورد نياز را آماده كند، علاوه بر پول فروش مغازه مجبور شد زميني را كه در شهرستان خريداري كرده بود را نيز بفروشد تا وجه مورد نياز را فراهم كند.
شاكي پول مورد نياز را تهيه كرد و پس از حضور در خانه «عبداله» از او خواست كه نمونهاي از سكهها را به او نشان دهد تا از طلا بودن آنها مطمئن شود. اين فرد با دريافت دو سكه طلا، آنها را به طلافروشي برد و از اصل بودن آنها مطمئن شد و در 15مرداد ماه با گذاشتن قراري در نازي آباد، يك كيسه به وزن چهار كيلوگرم را تحويل گرفت و مبلغ 48ميليون تومان را به آنها داد.
فرد مالباخته زماني كه سكهها را به طلافروش نشان داد، متوجه شد كه تمام آنها تقلبي است و فقط همان دو سكه اصل بودهاند.
با گزارش اين موضوع به بازپرس شعبه سوم دادسراي ناحيه 16 تهران، تحقيقات تخصصي پيرامون موضوع و شناسايي و دستگيري متهمان به دستور مقام قضايي به كارآگاهان پايگاه هفتم پليس آگاهي تهران بزرگ محول شد.
ماموران در اقدامات اوليه با احضار راننده تاكسي، «عبداله» (دعانويس) و چند تن ديگر كه مرتبط با موضوع پرونده بودند، متوجه شدند كه اين افراد نيز همچون شاكي هيچگونه اطلاعي از تقلبي بودن سكهها نداشتند و دو تبعه افغان با شيوههاي متقلبانه توانستهاند اين افراد را فريب دهند. اين در حالي بود كه كاراگاهان پايگاه هفتم هيچگونه ردي از دو تبعه افغان نداشتند.
در نتيجه با استفاده از كارهاي اطلاعاتي و همچنين چهرهنگاري از متهمان، منابع و مخبران و تعقيب و مراقبت در نهايت موفق شدند در ششم خرداد ماه امسال دو متهم به اسامي «رعوف ـ ر» (24 ساله) و«محمد ـ ع» (32 ساله) را شناسايي و در محدوده تجريش (سهراه ياسر) دستگير كنند.
متهمان پس از انتقال به پايگاه هفتم و با توجه به مدارك و دلايل موجود به كلاهبرداري 48ميليون توماني خود اعتراف كردند و ماموران نيز در بازرسي از خانه آنها، دستگاه ضرب سكه، دستگاه پرس و تعداد زيادي سكههاي تقلبي را كشف و ضبط كردند. اين درحالي بود كه آنها تنها به يك فقره كلاهبرداري فوق اعتراف كرده بودند.
كارآگاهان با توجه به دستگاهها و سكههاي تقلبي كشف شده و مدت زمان سپري شده از اولين مورد كلاهبرداري در سال 87، همچنين با در نظر گرفتن اين موضوع كه آنها شغل مشخصي هم نداشتند، به اين گمان رسيدند كه اين دو متهم، كلاهبرداريهاي ديگري را نيز به شيوه فوق مرتكب شده باشند.
سرهنگ عباسعلي محمديان ـ رييس پليس آگاهي تهران بزرگ ـ با اشاره به اين كه در يكي دو سال اخير مواردي از اين دست درباره پيدا شدن تعداد زيادي سكههاي طلاي قديمي توسط يك چوپان در يكي از شهرستانهاي كشور و يا توسط افراد در حين كندن چاه و غيره مشاهده ميشود، گفت: از كساني كه به شيوه فوق از آنها كلاهبرداري شده، دعوت ميشود جهت پيگيري موضوع به شعبه سوم بازپرسي دادسراي ناحيه 10 تهران يا پايگاه هفتم پليس آگاهي تهران بزرگ واقع در ميدان 15 خرداد مراجعه و يا با شماره تلفن 21864802 تماس بگيرند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات