دانشمندان دانشگاه كاليفرنيا به وجود ارتباطات فراصوتي بين قورباغهها پي بردهاند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين دانشمندان گونهاي قورباغه را شناسايي كردهاند كه ميتوانند با استفاده از مكالمات كاملا فراصوتي با يكديگر ارتباط گرفته و گفت و گو كنند.
فركانسهاي حاصل از اين قورباغهها به حدي بالا است كه انسانها قادر به شنيدن آن نيستند. اين گونه موسوم به «Huia cavitympanum» فقط در جزيره بورنئو واقع در جنوب شرقي آسيا يافت ميشوند.
امواج فراصوتي، اصوات بسيار بلندي با فركانس بيش از 20 كيلوهرتز هستند كه از حداكثر محدوده صداهاي قابل تشخيص با گوش انسانها فراتر ميروند.
نكته قابل توجه و كليدي در اين مورد ساختار گوشي است كه براي شنيدن اين اصوات فراصوتي سازگار شده باشد.
به گفته دانشمندان اين اصوات بسيار بيشتر از فركانسهاي پنج تا هشت يكصد هرتز است كه بيشتر جانوران دوزيست خزندگان و پرندگان قادر به شنيدن يا توليد آن هستند.
اين قورباغهها ميتوانند اصواتي با فركانس 38 كيلوهرتز را بشنوند و اين بالاترين فركانسي است كه تا كنون در بين هرگونه ديگر جانوري مشاهده شده است.
دانشمندان ميگويند در حالي كه اكثريت گونهها در بين بيش از پنج هزار گونه قورباغه شناخته شده در سراسر جهان داراي پرده گوشي هستند كه روي سر آنها پهن شده، اين گونه منفرد تنها گونهاي است كه پرده گوش آنها مانند پستانداران به داخل جمجمه كشيده شده است. اين ساختار ويژه باعث شده كه براي شنيدن اصوات فراصوتي سازگار شوند.
انتهاي پيام
نظرات