كروبي پس ازثبتنام در انتخابات رياستجمهوري:/كامل/ ـ براي تغيير آمدهايم ـ ورود بسيج به عرصه انتخاب معنا ندارد ـ نظرسنجي جدي و واقعي روز 22 خرداد است
دبيركل حزب اعتماد ملي صبح روز شنبه و در پنجمين و آخرين روز ثبتنام از داوطلبان با حضور در ستاد انتخابات كشور رسما براي كانديداتوري دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ثبت نام كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) حجتالاسلام والمسلمين مهدي كروبي پس از ثبت نام در انتخابات با حضور در جمع خبرنگاران با تاكيد بر اينكه " ما براي تغيير آمدهايم" خاطرنشان كرد: ضمن احترام به دولت و مسوولين اجرايي كشور كه در حال فعاليت هستند، بايد بگويم كه ما اينها را ناتوان در اداره كشور ميدانيم.
وي گفت: احساس ميكنيم برنامهريزي موجود جوابگو نيست و به خاطر همين در راستاي تغييرات مورد نظرمان در كابينه، سفارتخانهها، فرهنگ، سياست خارجي، برخورد با دانشگاه و دانشجويان، مسائل اقتصادي و بخشهاي مختلف تغيير ايجاد خواهيم كرد.
وي در عين حال اظهار كرد با بيان اينكه " البته دولت زحمت ميكشيد و ما از زحماتش تشكر ميكنيم اما اين را كافي نميدانيم" ابراز عقيده كرد: معتقديم تبعات بسيار سنگيني از اين مجموعه و شيوه كار نصيب كشور شده است. همچنين ما در سياست خارجي نيز با همسايگان خود مشكل داريم.
دبيركل حزب اعتماد ملي ادامه داد: ما با حفظ اصول و آرمانهاي امام(ره) و ارزشها آمديم كه تغيير و اسلام را نيز تقويت كنيم. به دنبال اسلام متحجر نيستيم و سخنان ما همان جمهوري اسلامي نه يك كلمه كم و نه يك كلمه زياد است كه حضرت امام آن را مطرح كرده و به اعتقاد ما ميزان راي مردم است.
وي در پاسخ به سوالي درباره حمايت حزب كارگزاران از ميرحسين موسوي عليرغم حمايت برخي چهرههاي آن از كروبي و اينكه آيا اين حمايت منفعتطلبانه و بر اساس دادن قول به آنهاست، تاكيد كرد: من نه در حال و نه در گذشته به هيچ كس وعدهاي ندادهام و آنها هم از من سهم و مسووليتي نخواستند ولي چنانچه مردم مرا بپذيريند و موفق شوم هم انساني، هم اخلاقي و هم قانوني است كه به نيروهايي كه در كنارم هستند و مرا پذيرفتهاند و با من همكاري ميكنند، نقش اول را داد و البته نيروهايي كه به من كمك ميكنند همگي نيروهاي ورزيده و كارداني هستند. اما اينكه حزب كارگزاران دو بخش است مربوط به خود كارگزاران است و البته بينشان تفاهم وجود دارد.اين دوستهدستگي در مجمع روحانيون و همبستگي هم وجود دارد.
خبرنگاري پرسيد: شما چه ويژگيها و خصوصياتي را داريد كه آن را در ميرحسين موسوي نديديد، به خاطر همين تصميم بر كنارهگيري نداشتيد، عليرغم اينكه بر شما فشارهايي در اين باره بوده است؟
كروبي گفت: حرف من در اين موضوع همان حرفهايي است كه قبلا گفتهام و ديگر آن را تكرار نميكنم. در شرايطي كه كشور دارد، من در خود ميبينم كه اگر از سوي مردم پذيرفته شدم مدير و خدمتگزار خوبي براي آنها باشم. من جامعهام را ميشناسم، قدرت را به خوبي ميشناسم و به راه همكاري و گفتوگو واقف هستم. همچنين چتري دارم كه نيروهاي عظيمي كه ممكن است با ديگران كار نكنند؛ با من كار كنند.
وي افزود: البته چه بسا ظرفيتي كه من براي خودم قائل هستم، شخصيتهاي ديگر هم براي خودشان قائل باشند. اما به هر ترتيب حضور خود را ضروري ميدانم و معتقدم ميتوانم بسياري از مشكلات را به ياري خدا و حمايت مردم حل كنم؛ چراكه من بر اساس وظيفه ديني و نه تكوري و قدرتطلبي وارد عرصه شدم.
خبرنگار ديگري پرسيد: شما كه قبلا وعده 50 هزار تومان را به مردم ميداديد در حال حاضر كه قيمت نفت كاهش پيدا كرده، ميخواهيد چه كار كنيد؟
كروبي پاسخ داد: توزيع اين سهام مفصل است و بسياري همچون دكتر نيلي و كرباسچي، الويري و جمع ديگري به تدريج در حال تبيين اين موضوع هستند و كارها و فعاليتهاي فراواني در اين جهت انجام دادند. اين بحث از كارهاي بسيار خوبي است كه اصلا مربوط به انتخابات هم نبود و كم و زياد آن البته مربوط به قيمت نفت هم ميشود. اما مساله تضمين شده است و مسلم است كه انجام خواهد شد.
خبرنگاري پرسيد: آيا آقاي هاشمي رفسنجاني از شما حمايت كرده و آيا سفرهايي براي حمايت شما داشته و در راستاي ورودتان به عرصه با ايشان ديداري داشتيد؟
كروبي گفت: من با آقاي رفسنجاني ارتباط دوستانهاي دارم ما با هم ديدار هم داشتيم. اما اخيرا مدتي است كه در خدمتشان نبودم و ديداري نداشتيم. من در مورد سفرهاي ايشان هم اطلاعي ندارم.
خبرنگاري پرسيد: نظرتان در مورد نظرسنجيها كه شما آن را نظرسازي ميدانيد چيست؟
دبيركل حزب اعتماد ملي با بيان اينكه " ممكن است به خاطر اين مساله به من بگويند كه بدبين هستم" ادامه داد: اشكالي ندارد و من در هر صورت به نظرسنجيها توجهاي ندارم؛ چراكه نظرسنجيها مربوط به برخي دستهبنديهاي سياسي است و يا ممكن است بر اساس نظر خاصي انجام بگيرد. همچنين مردم خيلي صريح با ما حرف نميزنند، به خاطر همين به نظرسنجيها زياد اعتقاد ندارم الان هم ميگويم كه نظرسنجي جدي و واقعي روز 22 خرداد است.
وي در پاسخ به سوالي درباره اظهاراتي مبني بر اينكه انحلال سازمان مديريت طرح شهيد رجايي بوده، به عنوان فردي كه در اول انقلاب نيز حضور داشته، گفت: ما گروه اولي هستيم كه وارد مجلس جمهوري اسلامي شديم و در كش و قوسهاي نظام و جبهه و جنگ نيز بودهايم و اصلا چنين چيزي به چشمان من نخورده است. همواره بحثي كه مطرح بود، بحث تغيير مدير آن بود، ولي به هر ترتيب من در اين مورد خبري ندارم.
كروبي همچنين با اشاره به سخنان فرمانده سپاه گفت: فرمانده محترم نيروي سپاه، برادر بسيار معزز و محترم جناب آقاي جعفري نكتهاي گفته كه براي من بسيار تعجبآور بود؛ او بسيج را در دو بخش تعريف كرده و فرمودهاند يك بخش بسيج نيروي نظامي و يا وابسته به نظامي است كه نبايد در انتخابات دخالت كند. اما يك بخش ديگر بسيج بيشتر به امور امداد و يا فرهنگ توجه ميكند كه دخالت آن در انتخابات اشكال ندارد. اين عبارت تازهاي است،ه گويا قرار است ما هر روز حرفهاي بديع و تازه بشنويم.
وي خاطرنشان كرد: ما يك بسيج عمومي داريم كه امام فرمود" افتخار من بسيجي بودن است" مقام معظم رهبري ، آقاي هاشمي و ... همه ميگويند بسيجي هستيم. اما آن بسيجي كه زير نظر آقاي جعفري است چه گروهي هستند كه مديريتش با ايشان است، اين گونه حرفها وقتي مديريتش با نيروي مسلح است يعني علامت و نشانه دادن.
وي گفت: به برادر محترم با كمال وادب و احترام عرض ميكنيم؛ بسيج به معناي عام كه 60 درصد آن مردم آزاد هستند و 40 درصد براي كل نيروهاي مسلح است مثل سپاه، ارتش ، سرباز و نيروي انتظامي كه موظف بوده به جبهه بروند، چندين هزار نفر اقشار مختلف مردم در جبهه به جنگ رفتند و شهيد شدند آنها هم بسيجي بودند اما امروز جنگ نيست و بسيج زير نظر نيروي مسلح و سپاه است كه افتخار ملت و برآمده از آن است. اينها در اختيار نيروي مسلحاند و معنا ندارد وارد عرصه انتخاباتي شوند.
دبيركل حزب اعتماد ملي يادآور شد: من از 48 سال پيش بسيجي بودهام، قطعا آن زمان آقاي جعفري يك كودك بود، اما بايد گفت آن بسيجي كه زير نظر آقاي جعفري است نيروهاي مسلح هستند.
وي تاكيد كرد: ما براي داغ كردن تنور انتخابات نيامدهايم، آمدهام براي انتخاباتي آزاد و بدون دخالت بسيج و نيروهاي مسلح و يا نيروهاي خودسر. انتخاباتي آزاد كه هركس ميآيد براي پيروزي ميآيد. اين خط و نشانها را نكشيد، مردم را حساستر ميكنيد.
وي تاكيد كرد: اگر كوچكترين تخلفي شود محكم ميايستم و از صحنه بيرون نميروم. عكسالعمل نشان ميدهيم پيامد آن به عهده برادران بزرگوار است كه اوضاع واحوال را مناسب نميبينند و احساس خطر كردهاند و براي خود آوازهايي ميخوانند. ميگويند بسيج دو قسم است. كمكم لابد ميشود چهار قسم و بعد شش قسم.
وي با اشاره به زمان تشكيل مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت:در آن زمان گفتم كه مجمع قوه چهارم است كه آن حكيم بصير پير دورانديش گفت كه مجمع در عرض قواي سهگانه نيست. قواي كشور سهگانه است.
كروبي با مخاطب قرار دادن سردار جعفري تاكيد كرد: بسيج يك نوع است و آن هم زير نظر شماست. هيجكس هم آبروي زيادي ندارد كه آبروي زيادياش را بدهد. تقسيم بسيج نكنيد كه بسيجيها پاي صندوقها يا در جلسات مردم را تهديد كنند.
وي بر نقش و اراده مردم در انتخابات تاكيد كرد.
خبرنگار در واكنش به اظهارات كروبي درباره اظهارات سردار جعفري گفت: من به عنوان يك شهروند به شما ميگويم كه نبايد اظهارت جعفري را بهانه قرار دهيم براي اينكه ستاد مقدس سپاه يا بسيج را خدشهدار كنيم اين در حالي است كه خدمات اين دو براي شما پوشيده نيست.
در اين موقع تعدادي از حضار خبرنگار را تشويق كردند.
كروبي گفت: يادتان باشد، شما كه دست زديد فقط هفت تا هشت نفر بوديد.
در اين موقع نيز جمعي براي كروبي دست زدند.
كروبي گفت: البته اينكه هر كس نظرات خود را هر طور كه خواست بگويد اشكالي ندارد. من خوشحالم كه شما تذكر داديد ولي برادر عزيز وقتي فرمانده نيروي نظامي ميآيد و در صحبتهايش بسيج را به دو قسمت ميكند، اين كار خوبي نيست. من خود بسيجيام و امام و رهبري نيز بسيجي بودند اما وقتي بسيج را دو دسته ميكنند و حوادثي مثل جريان مجلس هفتم به وجود ميآيد ديگر چه بايد گفت.
وي ادامه داد: چرا كالبدشكافي ميكنيد كه من بخواهم برخي چيزها را بگويم. من از حضرتعالي بيشتر مدافع هستم و حداقل سنم از شما بيشتر است. من خود دو پسر دارم كه در جبهه بودند و در عملياتها شركت كردند و يكي از آنها يكي از پاهايش قطع شد. البته براي ما مادر شهيدي اهميت دارد كه سه فرزندش را ميدهد و هيچ ادعايي هم ندارد. اما شما ميبينيد كه مردم سر كوچه چه ميگويند؟ مردم ميگويند كه اينها هر چه بخواهند از صندوق در ميآورند ولي ما ميگوييم اين طور نيست و صحبتهاي اينچنيني اين شائبهها را به وجود ميآورد.
خبرنگار در ادامه پرسيد: آيا از حاميان ميرحسين در كابينهتان استفاده ميكنيد؟
كروبي گفت: من ميخواهم كابينه جامعي تشكيل دهم و در آن از همه نيروهاي خوب استفاده ميكنم چه آنهايي كه با من كار ميكنند و چه آنهايي كه با من كار نميكنند من حتي از نيروهاي محافظهكار و راست هم استفاده ميكنم و نه فقط از جريان موسوي بلكه از نيروهايي كه كاردان باشند نيز استفاده خواهم كرد. ما كابينهاي تشكيل ميدهيم كه مردم احساس كنند در آن سهيم هستند.
وي تاكيد كرد: به ياري خدا كابينهاي تشكيل ميدهم كه اگر بينظير نباشد كمنظير خواهد بود.
به گزارش ايسنا كروبي در بخش اول سخنانش نيز با تاكيد بر اهميت انتخابات در اين دوره اظهار كرد: بسيار مهم است كه اين انتخابات را با انتخاباتهاي قبلي متفاوت بدانيم. وي خاطرنشان كرد: مهمترين آزمايش و امتحان براي دستاندركاران اجرا و نظارت در اين انتخابات به وجود آمده است؛ از آنجا كه روساي جمهور قبلي دو دوره رييسجمهور بودهاند و در دور دوم رقابتهاي جدي با آنها صورت نگرفته است، اما اين انتخابات اين چنين نيست و رقابت به شدت جدي است.
وي يادآور شد: دولت فعلي و يا رييسجمهور قانونا حق دارد يك دوره ديگر نيز باشد؛ بنابراين چون متولي كار است و امكانات كشور را در اختيار دارد به خصوص وزارت كشور، امتحان بزرگي پيش رو دارد؛ لذا دولت بايد كمال دقت را در اين زمينه داشته باشد.
دبيركل حزب اعتماد ملي با بيان اينكه " وزارت كشور بايد بيطرفي را رعايت كند" گفت: در اين انتخابات رقابت جدي در پيش داريم؛ همه كانديداها ميگويند براي تغيير آمدهاند تا اوضاع اينگونه نماند.
وي در ادامه با تاكيد بر نقش شوراي نگهبان و ناظرين شوراي نگهبان و ضرورت بيطرفي آنها در انتخابات خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه بارها برخي اعضاي شوراي نگهبان به خصوص اعضاي موثر آنها حمايت خود را از دولت مطرح كردهاند و گرايشهاي خود را نشان دادهاند ـ كه البته از اين جهت نقدي بر آنها نيست ـ بايد در نظر داشت كه نقش آنها در اين انتخابات بسيار حساس است. شوراي نگهبان آزمايشهاي سياسي بسيار مهمي دراين مرحله دارد كه چگونه رفتار ميكند. بايد توجه كند كه كمال بيطرفي را رعايت كند و به تمام معنا دقت كند كه منطبق بر خواست نظام جمهوري اسلامي و صاحبان انقلاب، تنظيمكنندگان قانون اساسي و بنيانگذار نظام جمهوري اسلامي و رهبري باشد.
وي ادامه داد: فلسفه وجودي اين نهاد مبارك و مقدس براي اين است كه در موارد حساس اوضاع را حفظ كند؛ چراكه امتحاني تاكنون پيشروي شوراي نگهبان نبوده است. اين بار رقيب جدي ما دولت است و ما هم رقيب جدي او هستيم.
كديور، عبدي، كرباسچي، ابطحي و گراميمقدم از جمله همراهان كروبي هستند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات