دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: من هيچ فرقي بين رسانهها كه كاشتن نهال آزادي و اطلاعرساني در كشور را به دوش دارند، قائل نيستم و اگر رييسجمهور شوم از رسانهها حمايت جدي خواهم كرد.
براي تكليف آمدهام و تا آخر خط خواهم ماند
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) محسن رضايي در اولين نشست خبري خود بعد از اعلام كانديداتوري خاطرنشان كرد: اگر بخواهيم از زاويه مادي به اين نكته نگاه كنيم كه ميمانم يا خير، به نتيجه نميرسيم. من براي تكليف آمدهام و تا آخر خط خواهم ماند.
ملت ما به سمت يك دوراهي در حال حركت است
وي با بيان اينكه " وضعيت انتخابات را از نتيجه ركود خارج خواهم ساخت" ادامه داد: علت اصلي احساس تكليف من از آمدن به عرصه اين است كه فكر ميكنم ملت ما به سمت يك دوراهي در حال حركت است؛ چنانچه اگر مسير فعلي ادامه پيدا كند ما به سمت پرتگاه ميرويم و اگر به گذشته برگرديم شكست خواهيم خورد. بنابراين بين شكست و پرتگاه بايد راه ديگري انتخاب كنيم.
وي اظهار كرد: هرچه در ادبيات اصلاحطلبان جستجو كردم نتوانستم برنامه و طرحي براي اصلاح گذشتهشان پيدا كنم؛ چراكه بين دين و آزادي تعارض به وجود آمد، مساله حقوق شهروندي و توجه به نخبگان و آزاديهاي سياسي مطرح شد، اما اقتدار لازم در جهت تحقق اين شعارها وجود نداشت.
راهي ميخواهيم كه در آن بسيج همه ظرفيتهاي ملي وجود داشته باشد
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: ما راهي ميخواهيم كه طي آن تعاملات سازندهاي در مناسبات بينالمللي داشته باشيم و طي آن از اصول انقلاب و مباني انديشههاي حضرت امام(ره) و استفاده از تمام ظرفيتها بهرهمند شويم. اگرچه دولت نهم دستاوردهايي داشته اما اگر اين مسير ادامه پيدا كند، همين دستاوردها نيز از ميان خواهد رفت. رفتن به سمت پرتگاه به خاطر اشتباهات است. ما بايد به راهي برويم كه در آن نه تعرض بين دين و آزادي ونه اينكه ازادي در مقابل دين قرار بگيرد. راهي كه در آن بسيج همه ظرفيتهاي ملي وجود داشته باشد.
وي با بيان اينكه " ما بايد به مشتركات توجه ويژه داشته باشيم" گفت: انسانيت از جمله مواردي است كه ميتواند نقطه مشتركي براي ما باشد؛ چراكه انسانيت از زاويه اسلامي آنچنان نگاه ارزشي و بالايي دارد كه اگر يك نفر به عمد در جايي كشته شود، مثل اينكه تمام بشريت كشته شدهاند.
وي افزود: هولوكاست انساني كه قرآن مجيد با آن برخورد كرده است، اين نيست كه ده هزار يا دهها هزار نفر كشته شوند، بلكه اگر يك نفر نيز به عمد كشته شد، گويي جامعهاي از بين رفته است. توحيد اسلامي براساس انسانيت شكل گرفته است و من با اين نگاه به صحنه آمدم.
كارآمدي به اقتدار آگاهانه و قانونمند نياز دارد
رضايي در ادامه با مورد توجه قرار دادن بحث طرح دولت ائتلافي اظهار كرد: من چنين نگاهي را در چارچوب يك دولت ائتلافي كارآمد و متعهد اجرا ميكنم و البته معتقدم كارآمدي نياز به اقتدار آگاهانه و قانونمند دارد و اقتدار جاهلانه همراه با قانونگريزي به كشور آسيب ميزند اما قانونگرايي و آگاهي نيز بدون اقتدار به نتيجه نميرسد؛ بنابراين اگر بتوانيم با اقتدار عالمانه و قانونمدار ادامه دهيم دموكراسي، آزادي و جمهوري اسلامي در وزارتخانهها كارآمدتر خواهدشد. اما كارآمدي نيز بايد همراه با تعهد باشد.
اصولگرايي اصيل را كارآمدي همراه با تعهد ميدانم
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با تاكيد بر اينكه " اصولگرايي اصيل را كارآمدي همراه با تعهد ميدانم" خاطرنشان كرد: امثال من نمايندگي اصولگرايي اصيل هستيم و قبل از اينكه جناح چپ و راست به وجود بيايد ما بوديم؛ چنانچه بسياري از برادرانمان جانشان را فداي استقلال و آزادي كردند و اگر فداكاري آنان نبود ما امروز نميتوانستيم از اصلاحطلب و اصولگرايي صحبت كنيم.
وي اظهار كرد: من از اينكه آن خونها به نتيجه كامل نرسيده باشد، نگرانم و براي بيرون كردن دو راهي كه در مورد آن توصيف دادم به صحنه آمدم تا بتوانيم اين مسير فداكاري برادرانمان را دنبال كنيم.
وي در ادامه تشريح رويكرد خود نسبت به طرح دولت ائتلافي گفت: دولت ائتلافي، ائتلاف بين همه اقوام است. من در عين حال كه مسلمان هستم يك ايراني هم هستم و به اين ايراني بودنم افتخار ميكنم؛ بنابراين تبعيض بين اقوام را درست نميدانم.
رضايي در ادامه تبعيض بين ظرفيتها را نيز نادرست قلمداد و اظهار كرد: دليل نميشود كه اگر فرد يا گروهي در انتخابات به پيروزي ميرسد فكركند كه صددرصد مردم به او راي دادهاند، اما با تشكيل دولت ائتلافي يك دولت ميتواند صددرصد آرا را داشته باشد.
بايد نسل دوم و سوم را آماده انتقال به قدرت كرد
وي در ادامه بسترسازي براي انتقال قدرت از نسل اول به نسل دوم و سوم انقلاب را از جمله برنامههاي موردنظرش در صورت رسيدن به سمت رياست جمهوري عنوان كرد و افزود: ما نسلهاي دوم و سوم را براي بر عهده گرفتن مسووليت آماده نكردهايم؛ در حالي كه سي سال از انقلاب ميگذرد و بايد نسل دوم و سوم را آماده انتقال به قدرت كرد.
وي افزود: معتقدم جوانان ما بالقوه آمادگي پذيرفتن مسووليتها را دارند، اما بايد اين آمادگي را به فعل درآورد. امروز بايد حداقل 15 تا 20 نفر آماده براي كانديداتوري رياست جمهوري موجود ميبود، اين موضوع اصلا يكي از دغدغههاي مهم من براي آينده انقلاب است.
پولپاشي يك انحراف بزرگ است
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام ضرورت وجود شغل و درآمد كافي براي مردم را از ديگر برنامههاي مورد نظر خود عنوان و خاطرنشان كرد: مردم ما در اين رابطه در رنج هستند. بيكاري در ايران بالاست. افرادي هستند كه براي كسب درآمد كافي دو يا سه شغل دارند و برخي هم اصلا نميتوانند شغلهاي ديگري داشته باشند.
وي باتاكيد بر اينكه " پولپاشي يك انحراف بزرگ است" افزود: با پول پرتاب كردن به سمت انسانهاي بيكار به جايي نميرسيم؛ چراكه بايد به افراد شغل داده شود.
وي همچنين استفاده از فرصتهاي بينظير تاريخ ملت ايران را يك ضرورت دانست و افزود: فروپاشي شوروي خلاء قدرتي را در منطقه پديد آورده است كه اين مساله ميتواند براي ما هم فرصت و هم تهديد باشد. همچنين شكست يك جانبهگرايي دولت بوش نيز براي ما هم فرصتهايي به وجود آورد و هم اينكه تهديداتي را در بر داشته كه بايد از آن فرصتها استفاده كرد.
رضايي خاطرنشان كرد: بحران اقتصادي جهاني نيز براي ما فرصت جدي به وجود آورد كه ما براي استفاده از اين فرصتها برنامه داريم.
وي همچنين گفت: جامعه ما به شدت نياز به آرامش، ثبات براي پيشرفت و تعالي دارد.
حضور نخبگان دردولت سايه از جمله ضرورتهاست
به گزارش ايسنا دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به سوالي درباره انتخاب دانشجعفري به عنوان رييس ستاد انتخاباتياش گفت: من از برادر عزيز و همسنگرم آقاي دانشجعفري به خاطر قبول اين مسووليت سپاسگذارم؛ رابطه من با آقاي دانشجعفري بسيار طولاني است و ما در دوران سخت ملت ايران همراه هم بوديم و بعد هم در عرصههاي سياسي در كنار هم قرار داشتيم.
وي درباره دولت در سايه نيز اظهار كرد: معتقدم بايد به موازات دولت رسمي، دولتي كه به آن اتاق فكر ميگوييم با حضور نخبگان كشور ايجاد شود و حضور نخبگان چه موافق و چه مخالف در دولت سايه از جمله ضرورتهاست. آقاي دانشجعفري مسوول شدند كه نه تنها در دولت در سايه بلكه در دولت رسمي هم به من كمك كنند. ضمن اينكه من افرادي از اين دولت را تا زمان رايگيريها به مرور به مردم معرفي خواهم كرد.
نقد ديگران به احمدينژاد براي بازگشت به گذشته و نقد من براي رفتن به سوي آينده است
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا انتقاد شما به دولت احمدينژاد در بخش سياست خارجي آيا انتقاد يك اصولگرا است؟ گفت: من جزو منتقدين ايشان بودهام و الان هم هستم ولي نقد ما با ديگران متفاوت است؛ نقد ديگران براي بازگشت به گذشته و نقد من براي رفتن به سوي آينده است.
رضايي افزود: ما معتقديم كه غرب به ما نيازمند است؛ منتهي من نه طرفدار وادادگي و نه طرفدار ماجراجويي هستم. در حال حاضر آمريكا نيازمند ماست و ما بايد براي منافع خود، از موضع اقتدار اقدام كنيم. هيچ وقت نامهاي به رييسجمهور آمريكا نمينويسم كه پاسخ آن را ندهند نامهاي كه ما مينويسيم حتما جواب داده خواهد شد.
وي افزود: تا پايان سال 87، 340 ميليارد دلار درآمد ما از منابع نفت و گاز بوده كه مي توانستيم سرمايه گذاري خوبي كنيم اما در اين راستا كاري انجام ندادهايم.
خود را متعلق به انقلاب ميدانم
خبرنگاري پرسيد: آقاي رضايي شما خود را متعلق به كدام جريان سياسي ميدانيد و آمدن شما باعث انشقاق در جريان اصولگرا نخواهد شد؟ رضايي پاسخ داد: من خودم را متعلق به انقلاب ميدانم. ما در سالهاي 51 و 52 گروهي به اسم منصورون ايجاد كرديم و در آن فعاليت سياسي انجام ميداديم، ولي وقتي جنگ شد سياسيون دو گروه شدند؛ يك عده به دولت و مجلس رفتند و عدهاي هم مثل من دانشگاه و گروه را كنار گذاشتيم و به جنگ رفتيم تا در مقابل شورشگران و تجزيهطلبان مبارزه كنيم.
وي با بيان اينكه " تعلق من به سمت اصولگرايي اصيل و انقلاب است" گفت: البته مشابه من هم در ميان اصلاحطلبان و هم در ميان اصولگرايان وجود دارد؛ لذا در صورت تشكيل دولت ائتلافي از افراد كارآمد در هر دو گروه استفاده ميكنم.
وي در ادامه با بيان اينكه " من از هر سه كانديدا راي خواهم گرفت" مهمترين رقيب خود را در عرصه انتخابات رياست جمهوري دهم " فقر، بيكاري و گراني" دانست و تاكيد كرد: من اين موارد را رقيب اصلي خود ميدانم نه نامزدهايي كه در صحنه وجود دارند.
ناظران زيادي رابه پاي صندوقهاي راي خواهم فرستاد
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به سوالي درباره سلامت انتخابات نيز گفت: من در اينباره نگراني ندارم ولي ناظران زيادي را به پاي صندوقهاي راي خواهم فرستاد و اين قدرت را دارم كه با هرگونه تخلفي برخورد كنم تا هيچ خدشهاي در اين جريان ايجاد نشود.
از نيازهاي آمريكا در جهت منافع ملي خود بهرهبرداري كنيم
وي در ارائه رويكردش به رابطه ايران و آمريكا نيز به سوال خبرنگاري پاسخ داد: زمان لشكركشيها و تجاوزات گذشته است ما در آينده با آمريكا مواجه ميشويم جنبش جديد در آمريكا نوع تازهاي از سياست خارجي را به آمريكا ديكته ميكند؛ بنابراين ما از موضع اقتدار ميتوانيم از نيازهاي آمريكا در جهت منافع ملي خود بهرهبرداري كنيم.
سربازي را به شغل تبديل ميكنم
وي در پاسخ به سوالي مبني بر ارائه نگاهش درباره امنيت اجتماعي، تورم و گراني نيز گفت: تورم در كشور ما در اين چهار سال گذشته افزايش پيدا كرده و در مجموع قدرت خريد مردم كاسته شده است. بيكاري نيز از جمله مسائل مهمي است كه عرصه فرهنگي جامعه ما راه پيدا كرده است و من در اين راستا برنامههاي جدي دارم. ما اين توانايي را داريم كه مساله تورم را با سياستهاي مالي و پولي و كاهش مخارج دولت همچنين بالا بردن ظرفيت بخش توليد حل كنيم.
رضايي در ادامه با بيان اين اعتقاد كه " چه در دولتهاي گذشته و چه در دولت كنوني به بحث فرهنگ بيتوجهي صورت گرفته است" تاكيد كرد: ما فرهنگ را به طور جدي مورد نظر قرار خواهيم داد و سعي ميكنيم پولهاي زيادي كه خرج فرهنگ ميشود را به سمت بخش خصوصي روانه سازيم تا از اين طريق بتوان مشكل فرهنگ را بهبود بخشيد.
وي با بيان اينكه " مشكل سربازي را نيز به وسيله همين امر حل خواهم كرد و آن را به شغل تبديل ميكنم" گفت: طي برنامهاي كه ما داريم سربازي يكساله شده و افرادي كه ميخواهند بيش از يكسال فعاليت كنند، به عنوان يك شغل براي آنان محسوب ميشود و حقوق نيز دريافت ميكنند. البته اين مساله بر عهده مجلس و رهبري است، اما بنده اين كارها را پيگيري خواهم كرد و استدلالهاي لازم را براي اجراي آن در كشور خواهم داشت.
حرفهايگري در ديپلماسي و فرآيندسازي در سياست خارجي را دنبال ميكنيم
وي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر ارزيابي از سياست هستهيي احمدينژاد گفت: من بيشتر ادبيات احمدينژاد را ماجراجويانه ميدانم وگرنه از نظر سياست خارجي مديريتهايي كه صورت ميگيرد باعث شده است تا از افراطها در بسياري از موارد جلوگيري شود.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام ابراز عقيده كرد: شتابزدگي در نامه نوشتنها و حضور ضعيف در برخي از محافل بينالمللي تاكنون َآسيبآور بوده است. ما ميخواهيم اين مدل رفتاري را در سياست خارجي عوض كنيم و اين ديپلماسي را يك ديپلماسي هدفمند همراه با فرآيندسازي مورد توجه قرار دهيم.
وي با بيان اينكه " حرفهايگري در ديپلماسي و فرآيندسازي در سياست خارجي را دنبال ميكنيم" اظهار كرد: آمريكا مدعي ايجاد امنيت در منطقه و ما نيز طرفدار امنيت هستيم و اين نقطه خوبي است كه در واقع صداقتها مشخص شود؛ چراكه معتقديم وقتي امنيت در منطقه به وجود آيد توسعه نيز شكل خواهد گرفت و با وجود دموكراسي خونين در عراق و آزاديهاي خونين كه آمريكاييها مدعي آن هستند هيچگاه ملتي به سمت توسعه نخواهد رفت.
وي گفت: ما آمادگي داريم كه در بحث امنيت منطقه و حفظ ثبات براي پيشرفت برنامهريزي داشته باشيم.
رضايي همچنين در باره مساله هولوكاست نيز با بيان اينكه " اين بحث يك بحث تاريخي است و بايد از ادبيات سياسي خارج شده و وارد بحثهاي آكادميك شود" تاكيد كرد: نفي يا اثبات اين مساله به ما ربطي ندارد.
وي در بيان رويكرد خود به مساله فلسطين نيز اظهار كرد: سياست ما در مورد فلسطين نيز مشخص است، معتقديم كه همه كساني كه در سرزمين فلسطين هستند ـ چه يهودي، چه مسلمان و چه غير از آن ـ بايد خود بنشينند و با نظارت سازمانهايي مثل سازمان كنفرانس اسلامي و يا سازمان ملل قانون اساسي خود را تدوين كنند تا از اين طريق به يك فلسطين مستقل با قانون اساسي مشخص برسيم و من در اين راستا همه تلاشهاي خود را انجام خواهم داد كه فضاي جديدي در اين ميان شكل بگيرد.
اجازه ندادهام كه كسي براي من تصميم بگيرد
خبرنگاري پرسيد: آيا شما با اصرار آقاي هاشمي رفسنجاني وارد عرصه شديد و اصلا از نظر ايشان براي ورود به اين عرصه استفاده كرديد يا نه؟
رضايي پاسخ داد: اتفاقا خيلي از دوستان به من گفتند كه چرا چنين تصميمي گرفتي. گفتم من جانم را براي ملت ايران گذاشتم و اين روند انتخابات و نتيجه محتمل آن را قبول ندارم. همچنين اصرار داشتم شخص ديگري كه دولت ائتلافي را قبول دارد وارد شود كه اين امر تحقق نيافت؛ بنابراين خودم تصميم گرفتم و صحبتي نيز با آقاي هاشمي در اين مورد نداشتم. اگرچه ما هر دو دوست و همكاري قبل از انقلاب هستيم اما من تا الان اجازه ندادهام كه كسي براي من تصميم بگيرد.
تست جديد ما براي رابطه با آمريكا اوباما است
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري كه درباره تعامل ايران با آمريكا و همكاري رضايي با آمريكا در مساله افغانستان سوال كرد با تاكيد بر اينكه " بنده هيچ همكاري با آمريكا نداشتهام" در عين حال گفت: در گذشته چند تست انجام داديم، اما هيچ مردي در عرصه سياست خارجي آمريكا پيدا نشد كه در مورد رابطه ايران با آمريكا طرح درستي داشته باشد جز ريگان كه مك فارلين را به ايران فرستاد و تست ما اين بود كه وسايل جنگي از آمريكا بخريم. آمريكا اين وسايل را به ما نداد و اسرائيل را در كنار خود مطرح كرد كه ما متوجه شديم آمريكا منافع خود را مصرف اسرائيل ميكند.
وي اظهار كرد: تست جديد ما با اوباما است كه تا چقدر ميتواند راه و رفتار درست را با ايران داشته باشد. اما باز تاكيد ميكنم كه هيچ همكاري با عراق در خصوص افغانستان نداشتم.
كينه شخصي با كسي ندارم
رضايي در پاسخ به سوالي مبني بر تفاوتش با احمدينژاد خاطرنشان كرد: تفاوت من با آقاي احمدينژاد در بعد فكري و اعتقادي و در بعد مديريت است. اعتقاد دارم كه انحرافاتي در اطراف ايشان به وجود آمده كه آن را قبول ندارم و براي خود ايشان و كشور وجود اين انحرافات را مضر ميدانم. معتقدم اگر رييسجمهور شوم به نحوي از حضور آقاي احمدينژاد در يكي از وزارتخانه متناسب با توانمندي ايشان از وي استفاده خواهم كرد. همچنين تاكيد ميكنم كه هيچ كينه شخصي با كسي ندارم. حتي با كساني كه به نوعي به اهانت كردهاند و يا مخالفم هستند. به مصلحت كشور نميدانم كه ايرانيهايي كه آماده كمك به پيشرفت كشور هستند را از صحنه خارج كنيم، البته اعتقاداتي دارم كه به همان اعتقادات عمل خواهم كرد.
وي تاكيد كرد: معتقدم اصولگرايي اصيل با پشتوانه انقلاب ميتواند ايران را به پيشرفت برساند.
وي در پاسخ به سوالي درباره ناظران بينالمللي گفت: در هر انتخابات بيش از هزار خبرنگار و تحليلگر حضور دارند و تحليلگران سياسي زيادي در رشتههاي مختلف در انتخابات ما به ايران ميآيند. اين جاي بحث نيست. اما اگر بخواهند انتخابات ما را زيرسوال ببرند و بگويند كه اين انتخابات قابل قبول نيست بحث ديگري است.
طرح دولت ائتلافي را چهار سال است كه پيگيري ميكنيم
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به سوالي در مورد ارزيابي از حضور كانديداهاي ديگر در طرح دولت ائتلافي گفت: ما طرح دولت ائتلافي را چهار سال است كه با جمعيت اصولگرايان پيگيري ميكنيم و از تيرماه سال گذشته نيز پيگير آن بودهايم و با تعدادي از دوستان اصولگرايان به اين نتيجه رسيديم كه بايد دولت گروهي باشد، اما اين امر با حضور خاتمي در عرصه انتخابات تا حدودي منتفي شد اما پس از اينكه خاتمي از عرصه انتخابات خارج شد، فرصت اجراي اين طرح فراهم شد تا اين ايده را دنبال كنيم. آمدن ميرحسين موسوي نيز هيچ تاثيري در دولت ائتلافي ندارد و قبل از آمدن ميرحسين نيز ما اين طرح را به طور جدي دنبال ميكرديم.
به اندازه كافي قانون داريم اما اجرا نميشود
وي همچنين در پاسخ به سوالي كه نوع نگاه او را در مورد مسائل حقوق بشر و زندانيان سياسي پرسيد، گفت: معتقدم كه قانون و اخلاق دو بعد و دو بال اداره كشور هستند و براي داشتن يك اقتدار عالمانه و آگاهانه و قانونمند نيازمند پشتوانه اخلاق و قانون هستيم. ما به اندازه كافي قانون داريم اما اجرا نميشود.
وي همچنين با تاكيد بر اينكه " من از آزاديهاي مشروع حمايت خواهم كرد" گفت: اجازه نميدهم كه فردي با پشتوانه قدرت از سايتها و روزنامههاي خود استفاده و شخصيت بزرگ انقلاب را خدشهدار كند و هر روز طرح ترور شخصي كسي را شكل دهد. نبايد دين به آزادي لطمه زند همچنين آزادي نيز نبايد به دين لطمهاي وارد كند. اصلا از دوران نوجواني براي تحقق شعار استقلال، آزادي به زندان رفتم و به هر ترتيب معتقدم بايد بين دين و آزادي يك مجموعه كارآمد بسازيم.
توانايي بانوان ايراني را به نمايش ميگذارم
رضايي همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر به كارگيري زنان در كابينهاش گفت: من پيش از اين نيز گفتهام براي اينكه توانايي بانوان ايراني را در داخل و خارج از كشور به نمايش بگذارم در مقابل كلينتون وزير امور خارجه زني را قرار خواهم داد، البته يك مثال بود و ممكن است من در رابطه با وزارتخانهاي غير از وزارت خارجه به اين نتيجه برسم.
مردم بر سر دوراهي هستند، حضورم سبب باز شدن راه سومي ميشود
خبرنگاري پرسيد: آقاي رضايي يكي از دلايل انصراف شما از عرصه رقابت انتخابات رياست جمهوري نهم اين بود كه احساس كرده بوديد از حمايت گستردهاي براي تحقق ايدهها و تغييرات موردنظر خود برخوردار نيستيد. حال شما فكر ميكنيد كه از چنين حمايت گستردهاي برخوردار خواهيد بود كه طي آن ميخواهيد تا آخر در صحنه بمانيد؟
رضايي پاسخ داد: در آنجا تكليفي داشتهام ولي به دليل حضور هشت كانديداي ديگر و اينكه صورت مساله دموكراسي پاك شده و آن انتخابات به انتخابات شوراي شهر تبديل شده بود، تصميم گرفتم كنار بروم، ولي در حال حاضر با همان تكليف قبلي به همراه دغدغههاي ديگري وارد عرصه شدهام. در حال حاضر با انتخابات قبلي از لحاظ برنامه اشتراك دارم، ضمن اينكه احساس ميكنم مردم بر سر دوراهي هستند و ادامه همين مسير كه يك پرتگاه است و بازگشت به گذشته يك شكست است، حضورم سبب ميشود راه سومي باز شود.
ايرانيت من فراگير است
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري ديگري كه پرسيد آيا حاشيهنشينهاي زاگرس از شما حمايت خواهند كرد و فكر ميكنيد چقدر راي لرها از آن شما باشد؟ نيز گفت: اقوام ايراني قبل از تعلق به خود به ايران تعلق دارند و ايران طي سالهاي طولاني كه مورد اشغال دشمنان قرار گرفت اقوام ايراني از يكديگر جدا نشدهاند. از يك بعد ميتوانم بگويم ايرانيت من فراگير است، البته من افتخار ميكنم به اينكه جزو قوم لر هستم.
براي مساله فلسطين بايد طرحهاي جديدي ارائه كرد
وي همچنين در پاسخ به سوالي درباره پيمان اسلو مبني بر تشكيل يك دولت فلسطيني در يك دولت اسراييلي گفت: دو دولت بودن را يك طرح شكست خورده ميدانم و معتقدم اين عملي نيست. طرحي كه از اساس دچار شكست شده، احتياج به رد كردن ندارد و براي مساله فلسطين بايد طرحهاي جديدي ارائه كرد. بايد طرح آينده فلسطين را بر اساس دموكراسي و انسانيت پايهريزي كرد در نتيجه دولتي كه از دل اين طرح بيرون ميآيد، موفق خواهد بود.
از همه گروههاي اصولگراي ارزشي و كارآمد در كابينه استفاده خواهم كرد
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به سوالي درباره استفاده از اعضا يا همان گروه منصورون در دولت موردنظر خود گفت: من از همه گروههاي اصولگراي ارزشي و كارآمد در كابينه استفاده خواهم كرد. همچنين از همه گروههاي كارآمد در اتاق فكر خود بهره خواهم برد و روابط مذهبي و رفاقتي را در تشكيل اين اتفاق دخيل نخواهم كرد.
از نقد دولت سايه استقبال ميكنم
وي در برابر كساني كه گفتهاند دولت در سايه براي اين است كه اگر براي احمدينژاد مشكلي پيش بيايد از آن استفاده كنيم، و اين گفته كه رضايي در اين عرصه ثبات قدم نخواهد داشت، خاطرنشان كرد: وقتي من با وجود احساس تكليف به عرصه آمدهام همه ميدانند كه ثبات قدم داشتهام و يكي از علل تاخير من اين بود كه ميخواستم همه موانع را از پشتسر خود بردارم و به صحنه بيايم؛ لذا اين كار را كردم و با ثبات قدم به صحنه آمدم.
وي گفت: از اينكه دوستان ديگر من دولت سايه را نقد كنند استقبال ميكنم. اما به هر ترتيب كه در اين سالها به فعاليتهاي سياسي بيشتر روي آوردهام دولت ائتلافي را در جهت ظرفيتسازي براي مديريت كشور مناسب ميدانم.
با گروه يا جناحي در مورد حمايت از خود رايزني نداشتهام
خبرنگاري پرسيد: مشخصا بگوييد كه كدام جناحها يا انجمنها پشتوانه شما هستند؟ آيا نيروهاي بسيج به عنوان نيروهاي انقلابي نه نظامي پشتوانه شما خواهند بود؟
رضايي با بيان اينكه " اعتقادي ندارم كه نيروهاي بسيج يا نظامي بخواهند در مناقشات سياسي دخالت كنند" گفت: خود من وقتي وارد عرصه سياست شدم لباس نظامي را درآوردم و حتي از وقتي سپاه بيرون آمدم با خود يك خودرو نياوردم و با دست خالي آمدم تا ثابت كنم در بحث اعتقاديمان بايد بيش از منافع شخصيمان پايدار بمانيم. هماكنون كه به صورت مستقل وارد عرصه انتخابات شدهام با گروهي يا جناحي در مورد حمايت از خود رايزني نداشتهام و اين نوع حمايت را به خودشان واگذار كردم و احتمال ميدهم كه آنها طي روزهاي آينده نظرات خود را مطرح كنند.
رسانهملي يكسويه عمل ميكند
وي همچنين در پاسخ به سوالي درباره كميته صيانت از آرا و يا عضويت در آن گفت: من كار خود را مستقل انجام ميدهم و بين سي تا چهل هزار نفر ناظر به وزارت كشور معرفي ميكنم تا به طور جدي نظارت داشته باشند.
وي در عين حال با بيان اينكه " البته در اين خصوص به نتيجه نرسيدهام و بايد جلو رويم" با انتقاد از رسانه ملي در اين راستا گفت: رسانه ملي در گذشته خوب عمل ميكرد اما ما در حال حاضر شاهد تبليغات يك طرفه هستيم.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه " با پولپاشيهايي كه در كشور صورت ميگيرد مخالف هستيم" گفت: خدمتگزاري به مردم نبايد وسيلهاي براي تبليغات شود. من اگر جاي اين دولت بودم همين سه چهار سال سفر را كافي ميدانستم و در اين مدت باقيمانده جايي نميرفتم.
طرح دولت در سايه براي همه
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا در صورت عدم پيروزي درانتخابات دولت در سايه را ادامه خواهيد داد؟ گفت: اين دولت بايد با ارتباط مستمر با نخبگان به كار خود ادامه و طرح دولت سايه را براي هر كسي كه رييسجمهور شود ارائه دهد.
بايد توپي كه به ميدان آمريكا زده شده را گل كنيم
وي در ارائه طرح مشخصي براي بهبود رابطه با آمريكا گفت: سقف يك حركت جديد در اين راستا توسط مقام معظم رهبري زده شد كه طي آن اگر آمريكا تغيير كند ما هم تغيير ميكنيم. لازم نيست كه ما منتظر شويم آمريكاييها طرح دهند، ما بايد توپي كه به ميدان آمريكا زده شده است را گل كنيم. اوباما بايد مشخصا طرحي دهد و صراحتا بگويد كه در خصوص رابطه با آمريكا حرفي دارد يا نه. من خود در اين راستا طرحي دارم كه آن را در آينده طي يك مصاحبه تلويزيوني اعلام خواهم كرد.
ارزشهاي معنوي جايگزين ارزشهاي مادي شود
رضايي همچنين در پاسخ به سوالي درباره ضرورت وجود اخلاق در سياست گفت: به نظر من پيروزي انقلاب اسلامي سرآغاز وجود اخلاق و ارزشها به سياست بود، اما شاهد كمرنگ شدن ارزشها هستيم؛ بنابراين بايد مراحلي طي شود كه ارزشهاي معنوي جايگزين ارزشهاي مادي شود.
وي با تاكيد بر اينكه " بايد ابتدا در اين مسير از دولتمردان شروع كرد و بدنه دولت را به سمت توجه به ارزشهاي اخلاقي روانه ساخت" تاكيد كرد: بايد از روحانيت، مرجعيت و حوزههاي علميه در راستاي بحث فرهنگسازي بهرهمند شد. اين در حالي است كه ميتوان گفت يكي از مشكلات كنوني به نوعي جدايي دين از سياست در بخشهايي از دولت است كه البته در گذشته نيز وجود داشت. اين در حالي است كه از مرجعيت و روحانيت بايد در مسائل اخلاقي و ارزشي استفاده بيشتري شود.
نيروهاي ارزشي اصولگرا اعتقادات خود را فداي شخص يا حزب نميكنند
وي در پاسخ به اين سوال كه شما مشخصا پايگاه راي خود را كجا ميبينيد؟ گفت: دردرجه اول پايگاه راي من مردم ايران هستند، همچنين نيروهاي ارزشي اصولگرا كه اعتقادات خود را فداي شخص يا حزب نميكنند. رزمندگان، خانوادههاي آنان نيز از جمله پايگاههاي راي من هستند و ميتوانم بگويم كه بخش زاگرس مركزي مكمل اين پايگاهها راي خواهند بود.
بايد به قانون اساسي توجه شود
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به اين سوال كه چقدر از افراد اهل تسنن در كابينه خود استفاده خواهيد كرد؟ گفت: قانون اساسي بخشهايي از جمله مشاركت فعال و برابر براي اقوام در اداره كشور را دارد كه بايد به آن توجه شود.
وي در ابتداي اظهارات خود نيز با اشاره به مكان برگزاري اين نشست گفت: از من براي حضور در خبرگزاري فارس دعوت شد و براي برگزاري نشست به اين خبرگزاري آمدم و از آنجا كه خودم را سرباز ملت ميدانم هيچ نوع تبعيضي بين رسانهها قائل نيستم و اگر خبرگزاريهاي ديگر نيز از من دعوت كنند براي برگزاري نشست به آنجا هم خواهم رفت.
انتهاي پيام
نظرات