/اصلاح الگوي مصرف/ مدير مهندسي شرکت ملي صادرات گاز در پاسخ به ايسنا: صرفهجويي روزانه 40ميليون مترمکعب گاز با افزايش راندمان نيروگاهها
صرفهجويي روزانه 30 تا 40 ميليون مترمكعبي گازطبيعي با افزايش راندمان نيروگاهها و ايستگاههاي تقويت فشار، با تكميل پروژهي بهينهسازي راندمان مصرف انرژي در نيروگاهها و انتقال گاز (Save x) محقق خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رسول سلماني ـ مدير مهندسي شركت ملي صادرات گاز ايران ـ با بيان اين مطلب اظهار كرد: قرارداد مشارکت در مطالعات اين پروژه كه اواخر اسفند با مشاركت شركت EGL سوييس امضا شد، از ابتداي فروردين عملياتي شده است.
وي افزود: كاهش مصرف گاز نيروگاههاي حرارتي با افزايش بازدهي آنها به كمك سرمايهگذاري خارجي و فروش گاز صرفهجويي شده مهمترين هدف پروژه Save x است. يعني بازگشت سرمايه پروژه از طريق فروش گاز به سرمايهگذاران انجام ميشود.
به گفته او در نتيجه اجراي اين پروژه واردات تكنولوژي و تجهيزات نيروگاهي به وجود خواهد آمد كه در دو فاز مطالعاتي و اجرايي انجام ميشود. در بخش مطالعاتي سهام هر يك از طرفين 50 درصد است و درمدت 9 ماه اسناد مناقصه و نتايج مطالعات آماده خواهد شد.
سلماني با اشاره به قديمي بودن نيروگاههاي كشور و با تاكيد بر اينكه بازدهي اين نيروگاهها بين 28 تا 33 درصد است، خاطرنشان كرد: به همين دليل نيروگاهها سوخت زيادي مصرف ميكنند كه پايه اصلي سوخت آنها نيز گاز است.
وي با بيان اينكه حدود نيمي از مصرف گاز طبيعي كشور در طول سال به نيروگاهها، صنايع سنگين و ايستگاههاي تقويت فشار گاز اختصاص پيدا ميكند، توضيح داد: افزايش بازدهي نيروگاهها به كمك وزارت نيرو و نفت ايجاد خواهد شد كه با صرفهجويي گاز ميتوانيم براي نو و به روز كردن نيروگاهها، افزايش بازدهي آنها و همچنين توسعه ايستگاههاي تقويت فشار سرمايهگذاري كنيم.
او كاهش حجم ذخيره منابع هيدروكربوري و اهميت مصرف بهينه آن در كشور و جهان را از جمله دلايل اهميت اين پروژه دانست و گفت: افزايش قيمت نفت و گاز، نياز به بازسازي نيروگاههاي كشور با توجه به مستعمل بودن و مصرف زياد آنها، تراز منفي توليد و مصرف برق در كشور ايجاد شغل در حد وسيع با به كارگيري حداكثر تواناييهاي داخلي و كسب جايگاه سياسي و اقتصادي به دليل امضاي قراردادهاي بلندمدت گازي از ديگر دلايل صرفهي اقتصادي اين پروژه بوده است.
مدير مهندسي شركت ملي صادرات گاز ايران با اشاره به انتقال تكنولوژيهاي مدرن نيروگاهي و ماشين آلات سنگين صنعتي به كشور در نتيجه اجراي اين پروژه افزود: كسب درآمد مستقيم و بهبود رشد اقتصادي، تقويت امنيت ملي به دليل كاهش آلايندههاي زيست محيطي و كمك به شكستن تحريم در سرمايهگذاري خارجي ميتواند در نتيجهي اجراي پروژهي افزايش راندمان نيروگاهها محقق شود.
به گفته او اين پروژه يکي از بزرگترين طرح هاي صرفهجويي در زمينهي انتقال و مصرف انرژي در كشور خواهد بود.
در اين خصوص اطلاعات لازم مربوط به نيروگاههاي موجود و نيروگاههايي كه در آينده ساخته خواهند شد، با كمك وزارت نيرو تهيه شده و به منظور اجراي پروژهي Save x در آنها مطالعات آغاز شده است.
وي با تاكيد بر اينكه پس از تكميل مطالعات راهكارهاي مناسب براي افزايش راندمان نيروگاه ها و ايستگاه هاي تقويت فشار و اعمال تغييرات و بهبود وضعيت مصرف سوخت نيروگاهها شناسايي خواهد شد، تصريح كرد: در فاز دوم راهكارهاي اجرايي براي هر مورد به صورت پروژهاي تعريف و اسناد مناقصههاي آنها آماده خواهد شد.
سلماني بابيان اينكه به اين ترتيب ميتوانيم در فاز دوم از امكانات سرمايهگذاران خارجي به منظور اجراي پروژهها استفاده كنيم، خاطرنشان كرد: در حال حاضر شركتهاي مختلفي از كشورهاي كره جنوبي، سوييس، آلمان و تركيه براي همكاري در اين پروژه اعلام آمادگي كردهاند و پيشبيني ميشود كه اين تغييرات طي پنج تا 10 سال در تمام نيروگاهها و ايستگاههاي تقويت فشار كشور اعمال شود كه البته بسته به تعداد سرمايهگذاران و ميزان سرمايهگذاري خارجي ميتواند اين زمان كوتاه تر شود.
او سرمايه گذاري اوليه براي قرارداد مطالعاتي را 15 ميليارد ريال اعلام كرد و گفت: پس از تكميل مطالعات ميزان سرمايه مورد نياز براي انجام كليه راهكارهاي اجرايي مشخص خواهد شد.
به گزارش ايسنا، درحالي قرارداد بخش مطالعاتي پروژهي بهينهسازي راندمان مصرف انرژي در نيروگاهها و انتقال گاز به امضا رسيده و فعال شده که باتوجه به اهميت مبحث انرژي، مقام معظم رهبري امسال را سال اصلاح الگوي مصرف ناميدهاند.
در اين زمينه نصرتاله سيفي ـ مديرعامل سابق شركت ملي صادرات گاز ايران - خرداد سال گذشته با بيان اينكه در حال حاضر براي توليد هر 36 هزار مگاوات برق نيروگاهي حدود 150 ميليون مترمكعب گاز طبيعي مصرف ميشود كه با بهينه كردن نيروگاهها مصرف گاز 46.6 درصد كاهش پيدا ميكند، گفته بود كه با بهينهسازي مصرف انرژي در نيروگاهها و استفاده از تكنولوژيهاي جديد، توليد 36 هزار مگاوات برق با مصرف روزانه تنها 85 ميليون مترمكعب گاز عملي خواهد شد.
وي افزوده بود كه به اين منظور شركت ملي صادرات گاز ايران قصد دارد با بهكارگيري تكنولوژيهاي جديد شركتهاي بينالمللي مرتبط ، مصرف انرژي در 45 نيروگاه را بهينه كند.
به گفته او سرمايهگذاري لازم در اين بخش حدود 33 ميليارد دلار است و هماكنون مذاكرات مرتبط با بهينهسازي مصرف انرژي در نيروگاهها با چندشركت فعال در اين زمينه انجام ميشود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات