عضو هيات مديره انجمن صنعت كفش تبريز: تعرفه واردات كفش و مواد اوليه آن تناسبي با هم ندارند ثابت ماندن نرخ دلار به ضرر صادركنندگان تمام شده است
هيچ تناسبي بين تعرفه واردات كفش و تعرفه واردات مواد اوليه توليد اين كالا وجود ندارد.
احمد خادم ـ عضو هيات مديره انجمن صنفي كارفرمايي كارآفرينان صنعت كفش تبريز - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب گفت: در حال حاضر تعرفه واردات كفش و مواد اوليه توليد آن هر دو 120 درصد بوده كه اين امر باعث شده تا توليدكنندگان داخلي كفش در تامين مواد اوليه خود با مشكل مواجه شوند.
وي با اشاره به اينكه بالا بودن تعرفه واردات مواد اوليه توليد كفش باعث شده كه توليدكنندگان داخلي مجبور به استفاده از مواد اوليه نامرغوب و با تنوع پايين شوند، توضيح داد: در حال حاضر توليد مواد اوليه كفش در داخل كشور به اندازه كافي نبوده و از تنوع لازم نيز برخوردار نيست.
او تاكيد كرد: با صفر شدن تعرفه واردات مواد اوليه كفش به كشور، عملا دست توليدكنندگان كفش باز شده و آنان ميتوانند توليدات باكيفيت بيشتري را روانه بازار داخلي كنند.
خادم با بيان اينكه صنعت كفش ايران با تهديدها و فرصتهاي مختلفي روبهروست، توضيح داد: متاسفانه در زمينه صادرات كفش به دليل ثابت نگه داشته شدن نرخ دلار، تمامي راهها به روي صادركنندگان اين كالا بسته شده و زحمات صادركنندگان در حال از بين رفتن است.
وي با بيان اينكه ثابت ماندن نرخ دلار در كشور باعث شده تا بازارهاي صادراتي ايران در حوزه كفش از دست رود، گفت: ثابت ماندن نرخ دلار عملا به نفع واردات تمام شده، چرا كه با ثابت ماندن نرخ دلار واردات به كشور ارزانتر تمام ميشود. از سوي ديگر جوايز صادراتي وعده داده شده از سوي سازمان توسعه تجارت نيز به موقع پرداخت نميشوند.
عضو هيات مديره انجمن صنفي كارفرمايي كارآفرينان صنعت كفش تبريز همچنين با اشاره به اينكه ساير بازارهاي كفش در منطقه مانند روسيه، گرجستان، آذربايجان و ازبكستان نيز دچار بحران مالي شدهاند، توضيح داد: در چنين شرايطي كمك به صادرات و حضور در اين بازارها ميتواند به يك فرصت براي صنايع ايران و از جمله صنعت كفش تبديل شود.
او همچنين با بيان اينكه مردم طي چند سال اخير پي به كيفيت پايين كفشهاي چيني برده و ديگر كمتر حاضر به خريد آنها ميشوند، عنوان كرد: اين موضوع حتي در بين دهكهاي پايين جامعه كه قيمت كفش نيز براي آنها مهم است، مشاهده ميشود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات