دو مشكل اساسي پيش پاي نابوكو! عمليات ساخت خط لوله از سال آينده آغاز ميشود
اتحاديه اروپا براي تسريع در اجرايي شدن پروژه خط لوله نابوكو، عمليات ساخت آ نرا از سال آينده آغاز ميكند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پس از آنكه روسيه جريان گاز صادراتي خود را قطع کرد و اروپا نيز قادر نبود تا به نحوي از اين بحران نجات يابد، به همين دليل اتحاديه اروپا با سرعت بيشتري درپي يافتن مسيرهاي جايگزين براي انتقال گاز طبيعي است.
در حال حاضر پروژه نابوکو که قرار است گاز آسياي ميانه را به اروپا برساند، توجه ويژه اي به خود معطوف کرده است. درحاليکه اتحاديه اروپا هنوز با تبعات بحران مالي دست به گريبان است، موضوع يافتن منابع و خطوط گازي جايگزين را بار ديگر مورد بررسي قرار داده است.
پروژه نابوکو که قرار است از طريق ترکيه گاز آسياي ميانه را به بازار اروپا منتقل كند، نمود بيشتري پيدا كرده است و اتحاديه اروپا از سال 2010 کار بر روي اين پروژه را آغاز خواهد کرد و احتمال مي رود اين پروژه در سال 2013 به پايان رسد.
هزينه پروژه نابوکو هفت ميليارد و 900 ميليون يورو برآورد شده است. طول اين خط لوله 3300 کيلومتر بوده و از شش کشور عبور خواهد کرد. سالانه 25 تا 32 ميليارد متر مکعب گاز از طريق اين خط به اروپا منتقل خواهد شد.
شبكه خبري تلويزيوني تركيه گزارش داد: ترکيه نقش ويژه اي در اين خط لوله خواهد داشت، زيرا حدود دوهزار کيلومتر از اين خط لوله از خاک ترکيه عبور خواهد کرد و به همين دليل بيشترين بخش از اين سرمايهگذاري در ترکيه صورت خواهد پذيرفت. اما اين پروژه با دو مشکل اساسي مواجه است.
نخست آنکه اروپا به هيچ وجه مايل نيست که ترکيه از اين گاز استفاده کند و مايل است كه ترکيه تنها بهصورت گذرگاه ترانزيت باشد. اين درحاليست که ترکيه مي خواهد بخشي از گاز اين خط لوله را در داخل کشور مورد استفاده قرار داده و نيز مايل است بازاريابي گاز نيز توسط اين کشور صورت پذيرد.
دومين مشکل کمبود ميزان گازي است که مي بايستي خطوط لوله را پر کند، زيرا اتحاديه اروپا هنوز به طور رسمي ايران را به عنوان تامينكننده گاز انتخاب نكرده و به دليل عدم تنوع منابع گازي، گزينه روسيه را چندان مناسب ارزيابي نميکند. اين پروژه فعلا تنها با گاز آذربايجان به اجرا درخواهد آمد. در مراحل بعدي گاز مصر و عراق نيز به اين خط اضافه خواهد شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات