وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي: تكيهي ما به خارج كردن فرهنگ از انحصار نخبگان است
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بر خارج كردن فرهنگ از انحصار نخبگان تأكيد كرد.
به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدحسين صفار هرندي كه دربارهي ظرفيتهاي مغفولماندهي فرهنگ سخن ميگفت، عنوان كرد: اساسا هيچ ساختاري نميتواند بر يك مسير واحد تكيه كند و خود را از تحول و تغيير بينياز بداند. تجربهي ديرپاي بشري هم گواه اين است كه تنها به مرور زمان، رسم تازهاي براي كارهايشان پذيرفتند. مهم اين است كه اصول و مباني، انسان را استوار نگه دارد و به آن پايبند باشند؛ اما در سليقهها و روبناها، اجازهي تغيير و تحول باشد.
وزير ارشاد كه در حاشيهي افتتاحيهي سومين جشنوارهي بينالمللي شعر فجر در مشهد سخن ميگفت، يادآور شد: سيستمهاي مختلفي كه در كشور داريم و از جمله در حوزهي مديريت فرهنگ، اقتضا ميكند كه خود را با اقتضائات روز و آنچه مورد نياز است، تطبيق دهيم. ممكن است تحول در تشكيلات و ساختارها و تحول در نگرش به موضوعات مبتني بر اين نيازها اتفاق بيافتد؛ همچنان كه اتفاق افتاده است.
صفار هرندي دربارهي نشانههاي عملياتي اين موضوع گفت: بهصورت عملياتي، تكيهي اصولي ما در اين دوره، بر خارج كردن عرصهي فرهنگ از حوزهي نخبگان بهصورت انحصاري و وارد كردن آن به عرصهي عمومي يعني عامهي مردم است. اين خط مشي دولت بود كه متناسب با اين هم تدارك ساختار و تشكيلات را ديده است.
او افزود: البته بهترين تشكيلات اين است كه خود مردم آن را سامان ميدهند؛ يعني ما با واسپاري كارها در حوزهي عمل به مردم و بسنده كردن در حيطهي حكومت و دولت به سياستگذاري، نظارت و حمايت، ميتوانيم اين ساختارها را مدرن و نوين كنيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين دربارهي اين پرسش كه تعريف او از براندازي نرم چيست، گفت: در دورهي جديد، بيشتر از آنكه صداي غرش هواپيماها و شليك توپخانهها به گوش رسد، هياهوي رسانهها گوش را آزار ميدهد. ما ميتوانيم يك تصوير روشن و گويا از براندازي نرم بهدست آوريم. اين هجوم، هجوم همراه با پايكوبي سربازان و چكاچك شمشيرها نيست. اين هجوم، هجوم كار كردن روي انديشهها، دلها و تسخير دلها از طريق فريب و دروغي است كه بعضي از رسانههاي تحت نظام سلطه دارند انجام ميدهند.
او در ادامه يادآور شد: شما نمونهاش را ديدهايد. بيشتر از آنكه مردم غزه از بمبهاي اسراييليها ضربه بخورند، از ناجوانمردي رسانههايي كه به دروغ، جانب مظلوم را رها كرده و جانب ظالم را گرفته بودند و بلكه تصوير مشوشي را از اين صحنه ارائه ميدادند، ضربه خوردند. بسياري از نابسامانيهاي ديگر هم كه در عالم امروز هست، متأثر از همين فضاست و اين را جنگ نرم ميگويند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات