عضو مركز تحقيقات ارتقاي ايمني و پيشگيري از مصدوميت علوم پزشكي دانشگاه شهيد بهشتي، هايپوترمي را افت دماي مركزي بدن عنوان كرد و افزود: كودكان، سالمندان، افراد بي خانمان، معتادان به مواد مخدر، مبتلايان به بيماريهاي رواني بيشتر در معرض هايپوترمي (افت درجه حرارت مركزي بدن) هستند.
دكتر حميدرضا حاتم آبادي در گفت و گو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين كه ابتلا به برخي امراض نظير افت قند خون، كمبود هورمون تيروييد، ابتلا به بيماريهاي عصبي و پوستي فرد را مستعد ابتلا به افت درجه حرارت مركزي يا اصطلاحا هايپوترمي در سرما ميكند، اظهار كرد: استفاده از داروهايي نظير بتا بلوكرها نظير آتنولول نورولپتيكها از عوامل مساعد كننده براي ابتلا به هايپوترمي به شمار ميرود.
وي، با اشاره به وجود سه درجه خفيف، متوسط و شديد هايپوترمي در ادامه توضيح داد: به افت درجه حرارت مركزي بين 32 تا 35 درجه سانتي گراد هايپوترمي خفيف، به افت درجه حرارت مركزي بين 28 تا 32 درجه سانتي گراد هايپوترمي متوسط و به افت درجه حرارت مركزي به زير 28 درجه سانتي گراد هايپوترمي شديد اطلاق مي شود.
دكتر حاتم آبادي، لرز، افزايش ضربان قلب و تنفس، افزايش فشار خون، عدم تعادل و ايجاد اشكال در صحبت كردن را از علايم هايپوترمي خفيف برشمرد و افزود: در فرم شديد بيمار به كما رفته و ضربان قلب كاهش مييابد.
اين متخصص طب اورژانس، با اشاره به وجود سه روش گرم كردن غير فعال، فعال خارجي و فعال مركزي براي آسيب ديدگان از سرما گفت: در گرم كردن غير فعال فرد را از محيط سرد خارج و پتويي به دور آن پيچانده ميشود.
وي افزود: در گرم كردن فعال خارجي، بيمار در آب گرم غوطه ور شده و يا از پتوي برقي استفاده ميشود اما بايد توجه داشت كه از قرار دادن فرد در مجاورت منبع گرما و حرارت مستقيم خودداري كرد.
حاتم آبادي، مرحله سوم گرم كردن را به شيوه فعال مركزي برشمرد و افزود: در اين شيوه كه در مراكز درماني انجام مي شود با تجويز اكسيژن گرم ، تزريق مايعات وريدي گرم و لاواژ با مايعاتي با درجه حرارت 42 درجه سانتي گراد سعي در افزايش درجه حرارت بدن دارند.
انتهاي پيام
نظرات