يك كارشناس صنعت سيمان: امسال حداقل 5ميليون تن سيمان در انبار كارخانهها باقي ميماند سهميه 200هزار تني براي صادرات ناچيز است
سهميه 200 هزار تني در نظر گرفته شده براي صادرات سيمان از كشور بسيار ناچيز است.
يك كارشناس صنعت سيمان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب گفت: اگر اين سهميه بين تمام كارخانههاي سيماني در كشور كه تعداد آنها بيش از 40 كارخانه است، تقسيم شود، عملا دردي دوا نشده و كارخانهها همچنان با مشكل فروش مواجه خواهند بود.
وي افزود: بر اساس پيشبينيهاي انجام شده ظرفيت تحويل سيمان كارخانههاي فعال در كشور امسال به حدود 50 ميليون تن خواهد رسيد.
او با اشاره به اينكه ظرفيت تحويل يعني مقدار سيماني كه توليد و سپس فروخته ميشود، عنوان كرد: حال اگر مشتري خريد سيمان وجود نداشته باشد يا مقدار آن به شدت كاهش يابد، سيمان در انبار كارخانهها باقي مانده و امكان فاسد شدن آن وجود دارد.
وي تصريح كرد: در شرايطي كه امسال حدود 50 ميليون تن سيمان در كشور توليد خواهد شد، سهميه 200 هزار تني در نظر گرفته شده براي صادرات سيمان صادرات بسيار ناچيز است. در صورتي كه كارخانهها بخواهند از اين سهميه استفاده كنند، سيمان ايران عمدتا به عراق و كشورهاي آسياي ميانه صادر خواهد شد.
اين كارشناس همچنين با بيان اينكه سيمان در كارخانههاي كشور به مرز انباشت و فروش به وضعيت اشباع رسيده است، اظهار كرد: امسال و در صورت ادامه ممنوعيت صادرات سيمان در خوشبينانهترين حالت حدود 42 ميليون تن سيمان در كشور توسط كارخانهها تحويل داده خواهد شد و حداقل 5 ميليون تن سيمان در انبار كارخانهها باقي ميماند كه اين ضربه بزرگي به كارخانههاي سيماني وارد ميكند، زيرا با پايان سال و آغاز تعطيلات سال جديد تقاضا براي سيمان باز هم كاهش يافته و از سوي ديگر در سال آينده نيز تعدادي كارخانه سيماني جديد به بهرهبرداري ميرسند و اين شرايط فروش سيمان را با دشواريهاي بيشتري روبهرو ميكند.
وي تصريح كرد: در چنين شرايطي فقط آزادسازي صادرات سيمان ميتواند به مشكل فروش كارخانههاي سيماني پايان دهد.
او همچنين با اشاره به اعمال عوارض صادراتي روي سيمان و كلينكر توضيح داد: با وجودي كه تقاضا در بازار داخلي كاهش يافته، اما كارخانهها نميتوانند قيمتهاي مصوب فروش خود را كاهش دهند، زيرا با زيان روبهرو ميشوند.
گفتني است، درحالي كه بيش از 150 روز از آزادسازي قيمت سيمان در كشور ميگذرد، ادامه ممنوعيت صادرات اين كالاي استراتژيك طبق گفته مديران كارخانهها مشكلات زيادي را براي كارخانههاي سيماني به وجود آورده است.
در حال حاضر به گفته مسوولان وزارت صنايع و معادن هيچ كمبودي در كشور از نظر توليد سيمان وجود نداشته و قيمت اين كالا در اكثر شهرها و استانهاي كشور به ويژه با آغاز فصل سرما و كاهش ميزان ساختوشازها به شدت افت پيدا كرده است.
به اين ترتيب شرايط براي آزادسازي صادرات سيمان ايران مهيا شده است.
هرچند كه معاون وزير صنايع و معادن چندي پيش تصريح كرد كه عوارض صادراتي سيمان تا پايان سال جاري به طور كامل حذف نخواهد شد و عوارض صادرات سيمان به صورت پلهاي كاهش خواهد يافت.
ايران به عنوان بزرگترين توليدكننده سيمان در منطقه خاورميانه پيشبيني توليد 48.5 ميليون تن سيمان را در سال جاري كرده است. چندي پيش و با راهاندازي 17 طرح سيماني ظرفيت توليد سالانه سيمان در ايران به 55 ميليون تن رسيد و برنامهريزي شده است كه تا پايان امسال نيز ظرفيت توليد سيمان در كشور به 64 ميليون تن برسد. اين در حالي است كه در نيمه نخست سال جاري حدود 24 ميليون تن سيمان در ايران توليد شد.
توليد جهاني سيمان در سال 2007 حدود دو ميليارد و 690 ميليون تن برآورده شد كه اين مقدار در سال 2006 حدود دو ميليارد و 540 ميليون تن بود. همچنين پيشبيني ميشود تا سال 2012 توليد سيمان در جهان به حدود سه ميليارد و 370 ميليون تن برسد.
** قانوني بودن استفاده از پلاستيكهاي پلي پروپيلن در بستهبندي سيمان
اين كارشناس صنعت سيمان در پاسخ به اين سوال كه آيا استفاده كارخانههاي سيماني از پلاستيكهاي پلي پروپيلن در فرآيند بستهبندي غيرقانوني است؟ تاكيد كرد: در حال حاضر كارخانههاي سيماني هم از كاغذ و هم از پلاستيكهاي پلي پروپيلن در بستهبنديهاي خود استفاده ميكنند و استفاده از هيچيك از اين دو غيرقانوني نيست.
گفتني است، چندي پيش دبير انجمن توليدكنندگان پاكتهاي كاغذي سيمان و گچ به ايسنا گفته بود كه تعدادي از شركتهاي سيماني برخلاف قانون به جاي پاكتهاي كاغذي از پلاستيكهاي پلي پروپيلن در بستهبندي سيمان توليدي استفاده ميكنند.
عبدالرضا پورحسيني عنوان كرده بود كه برخي از شركتهاي توليدكننده سيمان و گچ با نقض قوانين محيط زيست و سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران از كيسههاي پلي پروپيلن به جاي پاكتهاي كاغذي در فرآيند بستهبندي خود استفاده ميكنند.
وي با اشاره به بينتيجه بودن پيگيريهاي انجام شده براي اصلاح وضعيت بستهبندي كارخانههاي سيمان و گچ اظهار كرده بود كه سازمان حفاظت از محيط زيست استفاده از پلاستيكهاي پلي پروپيلن را در فرآيند بستهبندي ممنوع كرده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات