• یکشنبه / ۱۰ آذر ۱۳۸۷ / ۱۴:۴۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 8709-06382
  • منبع : مطبوعات

/جزئيات پرتاب موفقيت‌آميز راكت «كاوش-2»/ رييس پژوهشگاه هوافضا: «كاوش 2» نخستين عكس پروژه ايراني از فضا را تهيه كرد

/جزئيات پرتاب موفقيت‌آميز راكت «كاوش-2»/
رييس پژوهشگاه هوافضا: 
«كاوش 2» نخستين عكس پروژه ايراني از فضا را تهيه كرد

رييس پژوهشگاه هوافضا با تشريح روند پرتاب راكت «كاوش-2» به فضا كه طي آن نخستين عكس يك پروژه ايراني از فضا تهيه شد اعلام كرد: در مراحل بعدي اين پروژه محموله راكت‌هاي كاوش حامل دوربين‌هايي براي تهيه عكس از زمين و آسمان خواهد بود.

به گزارش خبرنگار فن‌آوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محسن بهرامي روز يكشنبه در مراسمي كه براي تقدير از دست‌اندركاران پروژه تحقيقاتي راكت كاوش - 2 برگزار شد با تاكيد بر اين كه اين گونه راكت‌ها ذاتا تحقيقاتي بوده و هدف از اين پروژه توسعه علم و فن‌آوري صلح‌آميز فضايي بوده است، اظهار داشت: سه شنبه گذشته موفقيتي را درسطح كشور و در حوزه وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوري داشتيم كه قابل توجه مي‌باشد و توانستيم راكت كاوش 2 را با موفقيت پرتاب كنيم.

رييس پژوهشگاه هوافضا با بيان آنكه اين پروژه از حدود چهار سال پيش آغاز شده بود، ادامه داد: در واقع اين پرتاب دومين پرتاب است كما اينكه پرتاب اول تا ارتفاع 10كيلومتر بود كه با اشكالاتي رو به رو شديم و سعي كرديم در اين پرتاب كه با موفقيت نيز انجام شد اشكالات را رفع كنيم.

مجري طرح راكت كاوش -2 خاطر نشان كرد: اين پرتاب قرار بود كه بهمن ماه سال گذشته انجام شود كه با توجه به آنكه پرتاب اول با اشكالاتي روبه رو شده بود تمام تلاش را به كار گرفتيم و تست‌ها انجام شد تا كار پرتاب دوم با موفقيت بيشتري صورت گيرد.

وي در ادامه عنوان كرد: از محاسن راكت كاوش آن است كه در آن وسايل پيچيده به كار برده نمي‌شود و در اين پرتاب چون زاويه پرتاب بيش از 60 تا 70 درجه باز نمي‌شد مجبور شديم كه سطح شيب را افزايش دهيم تا به بيش از 180 درجه برسيم و اين در واقع به معناي سرعت آن است.

رييس پژوهشگاه هوافضا تصريح كرد: اينگونه راكت‌ها ذاتشان تحقيقاتي است و راكت بودن به آن اندازه اهميت ندارد كه محموله‌اي را كه بالا مي‌برد مهم است.

دكتر بهرامي يادآور شد:‌ با پرتاب دوم سعي داريم بستري را آماده كنيم كه هر كس در زمينه‌هاي تحقيقاتي طرحي را دارد و قصد دارد بيرون از جو را مورد مطالعه قرار دهد، اين بستر بيشتر فراهم شود.

وي با تاكيد بر آنكه تمام مراحل طراحي، تجزيه و تحليل، مونتاژ و تست نهايي راكت در داخل كشور انجام شده است،‌اظهار داشت: پرتاب راكت كاوش 2 به عهده يكي از پرتاب كننده‌هاي داخلي بوده و در مراحل مختلف ساخت آن از تمام مراكز داخلي كه امكاناتي داشته‌اند كمك گرفته شده و دانشگاه‌هايي حتي در سطح هيات علمي همكاري داشته‌اند كه نهايتا مديريت آن با پژوهشگاه هوافضا وابسته به وزارت علوم بوده است.

رييس پژوهشگاه هوافضا اظهار اميدواري كرد كه با پرتاب راكت كاوش 2 فضا براي اين قبيل فعاليت‌ها بازتر شده و زمينه انجام چنين پروژه‌هايي با همكاري‌هاي سطح بين المللي فراهم شود.

به گزارش ايسنا، دكتر بهرامي درباره اطلاعاتي كه از طريق اين موشك به زمين منتقل شده است نيز گفت: تعدادي عكس و اطلاعاتي شامل درجه حرارت و فشار محيط توسط محموله به زمين منتقل شده است.

وي تصريح كرد: بر روي اين راكت دوربيني براي نظارت عملكرد نصب شده بود كه بتوانيم باز شدن چتر و جدا شدن اين راكت را كنترل كنيم و در واقع دوربيني براي تصويربرداري نداشت كه در راكت‌هاي كاوش بعدي تلاش مي‌شود راكت حامل دوربين‌هايي براي تهيه عكس از زمين و آسمان باشد.

گفتني است، در راستاي تحقق اهداف چشم‌انداز بيست ساله كشور و برنامه راهبردي فضايي جمهوري اسلامي ايران و به منظور ايجاد بستر توسعه علمي و فناوري در حوزه فضا، هفته گذشته راكت كاوش 2 به همت محققان پژوهشگاه هوافضا با موفقيت به فضا پرتاب و با انجام ماموريت خود به وسيله چتر مخصوص پس از دقايقي به زمين بازگشت.

پرتاب اين راكت كاوش با اهداف ثبت و ارسال صحيح داده‌هاي محيطي، ارسال صحيح و به موقع فرامين، انجام جدايش موتور و محموله و عملكرد صحيح سيستم بازيابي صورت پذيرفت كه نتايج حاصله در طول مدت حضور در فضا با اهداف مورد نظر منطبق بود.

راكت كاوش 2 داراي سه بخش عمده شامل؛ مجموعه حامل، مجموعه آزمايشگاه فضايي و مجموعه بازيابي مي‌باشد.

جايگاه ويژه پروژه راكت‌هاي كاوش در ميان پروژه‌ها و سيستم‌هاي فضايي كشورهاي مختلف موجب شده است، هم اكنون نيز با گذشت حدود 50 سال از ساخت و پرتاب اولين راكت كاوش، كشورهاي صاحب تكنولوژي فضايي، هر ساله تعداد زيادي از اين راكت‌ها را به منظور توسعه علوم و فن‌آوري به فضا پرتاب كنند.

دستيابي به مجموعه آزمايشگاه فضايي براي داده‌پرداري از فضاي جو، تست زيرسيستم‌هاي فضايي و دستيابي بازيابي، تجربه كار گروهي انجام شده توسط محققان دانشگاهي در يك پروژه علمي- فن‌آوري از دستاوردهاي پرتاب راكت كاوش 2 به شمار مي‌رود.

با توجه به مهمترين دستاورد اين پروژه يعني بازگشت محموله موردنظر و فرود سالم آن بر روي زمين كه نخستين بار در كشور صورت مي‌پذيرد، موجب اعتماد به نفس و اميد به آينده فضايي مي‌گردد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha