«علي توسلي»، نوزاد تهراني صبح امروز در حالي در بيمارستان «پيامبران» به دنيا آمد كه مادرش در دومين عمل سزارين با استفاده از شيوه هيپنوتيزم و بدون بيهوشي، جراحياي بدون درد را تجربه كرد.
دكتر رويا خدايي، متخصص زنان، زايمان و نازايي و جراح اين عمل در گفتوگو با خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در خصوص اين عمل سزارين، گفت: «سارا توسلي» به عنوان دومين مادر ايراني، صبح امروز موفق به تولد فرزند خود با انجام عمل سزارين با استفاده از هيپنوتيزم بدون بيهوشي در بيمارستان پيامبران تهران شد.
به گفته وي، وضعيت باليني اين مادر و پسرش در حال حاضر مناسب است و در سلامتي كامل به سر ميبرند.
خرداد ماه سال گذشته نيز طي يك عمل سزارين بدون بيهوشي با استفاده از هيپنوتيزم، نوزاد دختري به نام «ساقي حسنلو» در بيمارستان عيوض زاده تهران متولد شد.
دكتر خدايي كه جراحي عمل سال گذشته را نيز بر عهده داشته است با اشاره به عوارض عمل جراحي سزارين گفت: با انجام اين روش، عوارض بيهوشي كاملا حذف ميشود، البته در حين عمل علائم حياتي بيمار تحت مانيتورينگ كامل بوده و متخصص بيهوشي براي مواقع اضطراري در اتاق عمل حضور دارد.
وي تصريح كرد: تقريبا نيم ساعت عمل القاي بيدردي با هيپنوتيزم و نيم ساعت كل جراحي طول كشيد. تنها مشكل، خونريزي مختصري بود كه به علت كنترل خونريزي زيرعروق بيمار، زمان زيادي را از ما گرفت ولي با اين وجود مادر هم اكنون در هوشياري كامل در ريكاوري است.
خدايي درباره استفاده از اين روش در عملهاي جراحي ديگر گفت: عملهاي جراحي هر چه سبكتر باشد، انجامش توسط هيپنوتيزم راحتتر است. سزارين به علت پارگي شكم و باز شدن لايههاي رحم جزو عملهاي سنگين است، به عنوان مثال ميتوان عملهاي جراحي پوست، نمونه برداري از سينه را كه نيازي به شكافتن عمق بافتها نيست، با روش هيپنوتيزم انجام داد.
اين متخصص زنان و زايمان با طرح اين مطلب كه چنين عملهايي تاكنون در دنيا انجام نشده است، علت اين امر را نبود متخصصان هيپنوتيزم و افراد باشهامتي چون دو مادر ايراني تحت اين جراحيها عنوان كرد كه جرات پيشگام شدن در اين زمينهها را داشتهاند.
وي با اذعان به اين كه در جامعه افراد سوء استفادهگري هستند كه ميخواهند از روشهايي مثل هيپنوتيزم بهره ببرند، خاطرنشان كرد: توصيه من به مردم اين است كه سعي كنند فرد مورد نظرشان شناخته شده و قابل اعتماد باشد و در اين زمينه اطلاعاتشان را كامل كنند.
دكتر خدايي اعلام كرد: علوم زيبايي داريم كه متاسفانه با خرافات آغشته شده و بر اثر ناآگاهي به مرور در هالهاي از گرد و غبار قرار گرفته كه تمام سعي ما بايد اين باشد كه اين گرد و خاكها را كنار بزنيم و زيباييهاي آن را بشناسيم و از آن استفاده كنيم.
حسين الماسيان، متخصصن هيپنوتيزم و هيپنوتراپي و عضو تيم جراحي هم در گفتوگو با خبرنگار ايسنا خاطرنشان كرد: اين عمل بسيار خوب بود. هيپنوتيزم ميتواند بسيار قوي باشد، ولي در مواردي ممكن است بيمار به دليل فشارهاي زيادي مثل جا انداختن رحم، تغيير وضعيت داده و درد را احساس كند، ولي به كمك خدا و كادر پزشكي، مادر و كودك سالم هستند و بعد از عمل هيچ گونه دردي ندارند.
وي در خصوص استفاده افراد از اين روش، اظهار كرد: افرادي كه تمايل به انجام چنين عملهايي دارند، قبل از انجام آن آزمايش ميشوند و در صورت مثبت بودن در تمرينات ميتوانند عمل را انجام دهند.
دكتر مهران فرد ــ روانشناس باليني و مدير گروه علمي روانشناسي تيم پزشكي ــ هم با اعلام اين كه ابتدا قصد انجام اين عمل به صورت طبيعي بود، افزود: ابتدا به علت آرامش مادر و كودك تيم پزشكي قصد داشتند كه به صورت طبيعي عمل زايمان را انجام دهند، ولي به علت سرعت رشد جنين كه بيش از حد بود، اين عمل به عمل سزارين تغيير يافت.
وي درباره ديگر كاربردهاي درماني هيپنوتيزم گفت: بسياري از افراد مصرف كننده مواد مخدر پس از ترك موقتي اعتياد، در ضمير ناخودآگاه خود دوباره به سمت مصرف مجدد روي ميآورند كه ما ميتوانيم با علم هيپنوتيزم توسط ايجاد كردن تراوش در ضمير ناخودآگاه بازگشت به مواد مخدر را از ياد بيمار ببريم.
دكتر مهران فرد، خاطرنشان كرد: اميد است بتوانيم از اين روش در بيماري هاي اعصاب و روان، افسردگي، اضطراب، ام اس و جراحيهاي مختلف استفاده كرد.
سارا توسلي هم دقايقي پس از تولد نوزادش در گفتوگويي كوتاه با خبرنگار ايسنا از موفقيت اين جراحي بدون درد و تولد فرزندش در سلامت و آرامش كامل ابراز خرسندي كرد.
انتهاي پيام
نظرات