• دوشنبه / ۲۰ آبان ۱۳۸۷ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 8708-01774

كارشناس فن‌آوري اطلاعات: طرح راهبردي براي IT در كشور نداريم مشكل اصلي در توليد نرم‌افزار وجود حمايت‌هاي اشتباه است

كارشناس فن‌آوري اطلاعات: 
طرح راهبردي براي IT در كشور نداريم 
مشكل اصلي در توليد نرم‌افزار وجود حمايت‌هاي اشتباه است

نرم‌افزار قطعا حوزه‌ي سودآوري براي سرمايه‌گذاري است و در اين كه بايد به اين حوزه توجه شود شكي نيست اما مشكل اصلي حمايت‌هاي اشتباه دولت است كه با تغيير مكرر مديران برنامه‌هاي از پيش تعيين شده را به تاخير مي‌اندازد.

عليرضا منافي ـ كارشناس فن‌آوري اطلاعات ـ در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب اظهار كرد: كشورهايي همچون هند، پاكستان و چين بدون بهره‌مندي از منابع نفت و با اتكا بر نيروي كار ارزان برروي صنايعي سرمايه‌گذاري كرده‌اند كه سودآوري زيادي‌ دارند، آنچنانكه حيدرآباد هند از نظر توليدكنندگي در بازار IT يكي از قطب‌هاي جهان شده است.

به عقيده‌ي وي مشكل بزرگ بخش خصوصي نبود فرهنگ خودباوري در بين اين قشر است و از طرفي دولت هم از بزرگاني حمايت مي‌كند كه سابقه‌ي كار دارند در حالي كه اگر نيروي كار قوي در بدنه بخش خصوصي باشد مي‌تواند با كسب تجربه همه چيز را به خوبي هدايت كند.

فنايي با تاكيد بر اين كه طرح راهبردي براي فن‌آوري اطلاعات در كشور نداريم، اظهار كرد: در بخش نرم‌افزار با وجود فعاليت‌هاي خوبي كه صورت مي‌گيرد نظارت قوي از سوي دولت وجود ندارد و اين باعث شده است حجم زيادي از كارها درست پيش نرود؛ بسياري از شركت‌هاي توليد نرم‌افزار به سمت فعاليت‌هاي بازرگاني و كار سخت‌افزاري رفته و عده‌اي نيز به اجبار به خارج مي‌روند.

وي افزود: هيچ راهبرد مشخصي براي تعريف پروژه‌ها و حتي بعد از تعريف براي اجرا نداريم به همين دليل در IT در ركود وحشتناكي به سر مي‌بريم.

او در بخش ديگري از اين گفت‌وگو تصريح كرد: دانشگاه‌هاي ما نيروي متخصص خوبي تربيت مي‌كنند كه شايد از نظر تعداد كافي نباشد اما عملا نيرويي آكادميك هستند و آموزش ورود به بازار را نديده‌اند؛ IT صنعتي در حال تغيير است كه اگر با آن پيش نرويم دچار عقب ماندگي مي‌شويم چرا كه در جهان پوياي IT حركت ما به سختي صورت مي‌گيرد.

اين كارشناس در پايان خاطرنشان كرد: به دليل مشكلاتي كه وجود دارد از جمله نبود حمايت‌هاي كافي از بخش خصوصي و رعايت نكردن حق كپي‌رايت، مديران خوب و لايق ما دارند فرار مي‌كنند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha