محمد كرميراد عضو هيات رييسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس معتقد است: محققين و تمامي صاحبان انديشه و فكر، انقلاب اسلامي را يكي از مسايلي ميدانند كه منجر به بروز جنگ تحميلي و پيروزي مردم ايران شد.
رييس سابق مركز مطالعات و تحقيقات جنگ سپاه و نماينده مردم كرمانشاه در مجلس هشتم با حضور در محل خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، به مناسبت هفته دفاع مقدس به ارزيابي شرايط قبل و پس از جنگ تحميلي پرداخت و افزود: انقلاب اسلامي در شرايطي انجام گرفت كه نظام دو قطبي و پس از جنگ جهاني دوم جنگ سردي كه ماهيت هيچ يك از دو قدرت را تهديد نميكرد و تنها اختلاف بر سر ميزان منافع غرب و شرق در برخي از نقاط دنيا مطرح بود، بر جهان حاكم بود.
وي با بيان اينكه تنشزدايي و پيمان منع گسترش سلاحهاي هستهيي در آن زمان بين اين دو قدرت در دست امضاء بود، خاطرنشان كرد: طبيعتا به لحاظ حاكميت پذيرفته شده، اين وضعيت حكايت از يك تثبيت بيشتر در ارتباط با اين نظام دو قطبي بود و تضادها بين كمونيست و كاپيتاليسم بيشتر ايدئولوژيك بود.
كرميراد با بيان اينكه در گذشته و قبل از انقلاب اسلامي، اسراييل و رژيم حاكم بر ايران دو همپيماني بودند كه در مقابل اعراب شناخته شده بودند، افزود: به طوري كه در قبل از انقلاب اعراب ايرانيها را اخاليهود ميديدند و پس از انقلاب عزالمومن ميدانستند، بنابراين اگر در جنگ اعراب رژيم شاه به اسراييل كمك نميكرد، قطعا اعراب پيروز بودند.
اين كارشناس مسايل استراتژيك اضافه كرد: اسراييل و رژيم شاه در منطقه خاورميانه همپيمان بودند و به عنوان مهمترين مهره آمريكا محسوب ميشدند، ضمن اينكه رژيم شاه حائلي بين شوروي سابق براي دسترسي به منطقه آبهاي آزاد خليجفارس به حساب ميآمد و نقش رژيم پهلوي هم به عنوان نقش ژاندارمي منطقه مورد حمايت بود و خود رژيم پهلوي بزرگترين حامي منطقهاي اسراييل به حساب ميآمد.
وي خاطرنشان كرد: تقويت حكومت شاه با پشتيبانيهاي مستقيم آمريكا و تضمين و تامين كالاي استراتژيك نفت در منطقه خاورميانه جزء ضروريات آمريكاييها بود.
كرميراد معتقد است: در چنين دوراني كه جنگ سرد حاكم بود و بين دو قطب دنيا اختلافاتي وجود داشت، وضعيت نظام سياسي كشور ما با پيروزي انقلاب و تغيير سرنوشت حاكميت سياسي معلوم بود، و از اين پديده، آمريكا بيش از هر كسي متضرر شد و منافعش را از دست داد و اوضاع منطقه به هم ريخت و اين پديده ميرفت كه بنيان همه قدرتهاي غرب و شرق را دچار تغيير و تحول كند.
اين عضو هيات رييسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با بيان اينكه آنچه در اين شرايط موجب نگراني بود، موج اسلامخواهي بود كه از ايران اسلامي به رهبري حضرت امام (ره) انجام شد، افزود: خطر صدور انقلاب اسلامي به كشورهاي مسلمان جزو يكي از پارامترهاي اساسي و مهم در آن زمان و شرايط بود.
رييس سابق مركز مطالعات و تحقيقات جنگ سپاه، تندروي برخي در اعلام مواضع انقلاب براي رهاييبخشيدن مسلمانان از يوغ حاكمان در آن زمان را عاملي دانست كه موج سنگيني براي حاكمان منطقهاي و حامي آنها به وجود آورد.
وي با اشاره به وضعيت موجود در قبل از جنگ يادآور شد: از طرف ديگر از دست دادن حامي منطقهاي اسراييل و شكسته شدن پيمان سنتو و گسسته شدن پيمان امنيتي خاورميانه، همچنين احتمال دسترسي شوروي به خليجفارس و بحث افغانستان از جمله مسايلي بود كه در قبل از جنگ تحميلي با آنها مواجه بوديم.
كرميراد با بيان اينكه از ابتداي پيروزي انقلاب شاهد بروز برخي نارضايتيها بين احزاب و گروههاي سرسپرده داخلي نيز بوديم، افزود: اسناد به دست آمده از ناامنيهايي كه در گوشه گوشه كشور به تحريك حزب بعث عراق انجام ميگرفت، مويد اين مطلب است كه در داخل گروههاي سرسپردهاي با آنها همكاري ميكردند تا به نحوي اين حركت را از مسير خارج كنند، زيرا علت غايي اين طرحها پس از پيروزي انقلاب اسلامي از پا درآوردن انقلاب و نظام نوپا در ايران بود.
وي خاطرنشان كرد: مهمترين تشكلي كه در اوج درگيريها وارد شد، منافقين بودند كه آن روز بسياري از مردم بيگناه و مسوولان نظام و كادرهاي انقلابي شايسته را به شهادت رساندند، و امروز در حمايت كشورهاي غربي و آمريكاييها قرار دارند.
رييس سابق مركز مطالعات و تحقيقات استراتژيك جنگ سپاه، با اشاره به اينكه پس از پيروزي انقلاب در 5 آذر 58 امام خميني (ره) فرمان تشكيل بسيج 20ميليوني را صادر كردند، اما برخي از حاكمان ناباورانه با اين موضوع برخورد كردند، افزود: برخي از حاكمان(ليبرالها) اعتقادي به اين موضوع نداشتند و شعار انحلال ارتش را سر ميدادند كه حضرت امام (ره)با موضوع انحلال ارتش مخالفت كردند.
وي اضافه كرد: در آن زمان قراردادهاي تسليحاتي ما و آمريكا را يك طرفه ملغي كردند، ولي امام(ره) با تدبيري كه داشتند اجازه ندادند اين كار صورت گيرد، پس اين نشان ميدهد كه ما در داخل دچار برخي مشكلات بوديم.
كرميراد در ادامه گفتوگو با ايسنا افزود: سپاه پاسداران تازه شكل گرفته بود و آن چنان امكانات و تجهيزات در اختيار نداشت و حاكميت نيز با بنيصدر بود و او دنبال يك سري اهداف و توطئه بود، به طوري كه وقتي امام(ره) در بيمارستان بستري بودند، بنيصدر از پزشك امام كه از آلمان آمده بود وضعيت ايشان را جويا ميشود و دنبال اين بود كه نظام ولايي را از بين ببرد و شايد هدف وي اين بود كه خودش رهبري اين نظام را برعهده بگيرد و در قالب همپيماني با غرب بتواند اين نظام را از خطر سلطه غرب برهاند.
وي اضافه كرد: مردم متوجه اين مسايل نبودند و به بنيصدر اعتماد كردند و راي دادند و پس از اتفاقاتي كه افتاد و چهره واقعي وي نمايان شد، هم امام (ره) و هم مجلس وقت، عدم كفايت سياسي بنيصدر را اعلام كردند.
اين نماينده مجلس با بيان اينكه تسخير لانه جاسوسي شكست ديگري براي آمريكا رقم زد، گفت: همه طرحها و توطئهها عليه انقلاب از لانه جاسوسي ناشي ميشد و آمريكاييها نميخواستند به راحتي اين امكان را از دست بدهند، بنابراين پس از تسخير لانه جاسوسي آمريكا، شكست ديگري براي آنها رقم خورد.
اين فرمانده دوران دفاع مقدس با طرح اين سوال كه چرا آمريكاييها به شكل مستقيم به ما حمله نميكردند و همواره به واسطهها توسل ميجستند، تصريح كرد: شايد يك دليل اين بود كه آمريكاييها پس از تجربه شكست سخت در ويتنام و بازتاب رواني و تبليغاتي آن، اين بار با يك ملت انقلابي و مردمي كه بر اساس آموزههاي ديني، شعار نه غربي نه شرقي جمهوري اسلامي سر ميدادند، مواجه شده بود و سلطهي كفار بر مومنين را تحمل نميكرد و اين روحيه انقلابي با هدايتي كه حضرت امام (ره) داشتند، موج عظيمي راه انداخت كه آمريكا با ترس از آن مستقيما وارد جنگ با ما نشود.
وي در ادامه با اشاره به عوامل منطقهاي و خارجي بروز جنگ تحميلي عليه جمهوري اسلامي ايران از سوي قدرتهاي بزرگ يادآور شد: در آن ايام صدام در عراق سر كار ميآيد كه با يكسري ويژگيهاي فردي و قدرت طلبي احساس خاصي به او دست داد كه ميخواست از خلاء رهبري امت عرب پس از مرگ جمال عبدالناصر استفاده كند و در همين ايام نقش ژاندارمي شاه نيز از بين رفته بود و كسي نبود كه يكه تاز باشد، لذا صدام چراغ سبزي به آمريكا نشان داد و بهانه ميكرد به عنوان دفاع از امت عرب به ايران حمله ميكند.
اين عضو فراكسيون ايثارگران مجلس، خاطرنشان كرد: پس از آن آمريكاييها طرح كودتاي نوژه را انجام دادند كه در بررسي اسناد آن به اين نتيجه ميرسيم كه به گفتهي سردمداران اين كودتا، چون ناصر ركني، عدهاي در داخل با آنها در تماس بودند و سعي ميكردند تا انقلاب نوپا را با اين حركت از پا در بياورند.
وي ادامه داد: در فاصلهاي كه قرار بود كودتا انجام شود، تحركات مرزي عراق عليه ايران كمتر ميشود، زيرا منتظر نتيجهي كودتا بودهاند كه خوشبختانه اين كودتا نيز خنثي شد.
نمايندهي مردم كرمانشاه در خانهي ملت، با بيان اينكه حاكمان كشورهاي منطقه از ترس خطر گسترش روحيهي انقلابي در بين ملتهايشان، صدام را در جنگ عليه ايران كمك كردند، گفت: رفته رفته تحركات در مرزهاي كشور از سوي صدام تشديد شد و مناطقي از غرب كشور به تصرف عراق درآمد، به طوري كه تحركات ارتش عراق كاملا مشهود بود و در مقابل امكانات ما بسيار ناچيز و ابتدايي بود و از طرف ديگر بنيصدر به گزارشهايي كه ميداديم ترتيب اثر نميداد و باور نميكرد.
كرميراد هدف رژيم عراق و حاميان آن از حمله به ايران را در درجهي اول براندازي نظام و در صورت عدم موفقيت در اين مرحله، تجزيهي كشور به بخشهاي مختلف و در مرحله بعدي تضعيف نظام، به طوري كه با فشارهاي سنگين بتوانند انقلاب و نظام نوپا را دچار مشكل كنند، عنوان كرد.
اين عضو فراكسيون ايثارگران مجلس، با اشاره به اينكه جنگ هشت ساله چند مقطع مهم داشت، افزود: يك مقطع آن زمينهسازي از پيروزي تا شروع جنگ، مقطع ديگر مربوط به هجوم عراق و اشغال خاك ايران و مقطع بعدي بازپسگيري و آزادسازي مناطق اشغال شده بود.
وي ادامه داد: در آن زمان بنيصدر به دنبال فرصتي بود تا با كسب يك پيروزي در منظر مردم، مقبوليت خود را چند برابر كرده و بعد آنها را سركوب كند؛ لذا در ارتش آن موقع اشخاصي چون شهيد صيادشيرازي جايگاهي نداشت و بيشتر كساني بر سر كار بودند كه عمدتا گرايش به بنيصدر و ليبرالها داشتند. در همان زمان برتري توپخانه و هوا در اختيار عراق بود و تنها برتري دريايي در اختيار ما بود، به طوري كه در اوايل هر روز توپخانههاي ما دو يا سه گلوله سهميه داشتند؛ لذا به سمتي رفتيم كه تاكتيكهاي جنگي خود را عوض كنيم.
رييس سابق مركز مطالعات و تحقيقات استراتژيك جنگ سپاه، گفت: بنابراين وقتي بنيصدر عزل شد و فرار كرد، بلافاصله نيروهاي انقلابي و ارتش در مقطعي كه تعقيب و تنبيه متجاوز و آزادسازي مناطق اشغالي شروع شد، چهار عمليات گسترده انجام دادند كه منجر به آزادي خرمشهر شد، بنابراين بر اين اساس از عمليات رمضان تا عمليات بدر، مقطع تنبيه و تعقيب متجاوز بود.
نمايندهي مردم كرمانشاه در خانهي ملت، يادآور شد: با سيل عظيمي از امكانات شرق و غرب كه به صدام كمك ميكرد، آنها ناجوانمردانه ميجنگيدند و ملاحظهاي نداشتند؛ لذا آنها سعي ميكردند خانواده بسيجيهايي كه داوطلبانه به جبهه ميآمدند، را مورد حمله قرار دهند تا ديگر نگذارند آنها به صحنهي جنگ بيايند.
كرميراد در ادامه گفتوگو با ايسنا در ادامه مقطع بعدي جنگ را تحميل شرايط خودي به دشمن از طريق كسب يك پيروزي مانند از فاو تا حلبچه عنوان كرد و گفت: سياسيون حاكم بر كشور ما به دنبال پيروزي نظامي نبودند كه دولت حزب بعث عراق به لحاظ سياسي منهدم شود، زيرا ميديدند ما توان آن را به ظاهر نداريم و يكي از اشتباهات برخي از مسوولان آن زمان نيز همين مساله بود كه از ارادهي سنگين ملت شهيدپرور ايران غافل بودند.
فرماندهي لشكر 11 اميرالمومنين(ع) در دوران جنگ، ادامه داد: جنگ، ما را آبديده كرد و به فرمودهي امام(ره) ما در دانشگاه جنگ پرورش يافتيم، زيرا جنگ ما يك جنگ انقلابي و آرماني بود و اگر بر اساس آموزههاي آكادميك جنگ ميكرديم نميتوانستيم به اين پيروزيها دست پيدا كنيم.
وي با بيان اينكه ما هشت سال با روحيهي انقلابي و با فرهنگ ايثار و شهادت در مقابل همهي ناجوانمرديهاي شرق و غرب و كمكهاي كشورهاي منطقه به رژيم بعث ايستادگي كرديم، گفت: امروز تحريمهايي كه بر عليه جمهوري اسلامي مطرح ميشود، چيزي نيست زيرا ما سختترين دوران را در زمان جنگ سپري كردهايم و مردم ما آبديده شدند و ميدانند با صبر و مقاومت به پلههاي بالاتري ميرسند.
اين عضو فراكسيون ايثارگران مجلس، مقطع بعدي را در مقاومت رزمندگان و كسب پيروزيهاي سياسي از هجوم مجدد ارتش عراق و منافقين به صورت مشترك به ويژه در غرب كشور و پذيرش قرارداد 1975 از سوي عراق دانست و افزود: پس از پذيرش اين قرارداد، دشمنان بيكار ننشستند و به فكر حملهي برقآساي ديگري بودند تا بتوانند ضربهي سنگيني به نظام ما وارد كنند.
كرميراد تاكيد كرد: اگر روحيهي انقلابي مردم و تبعيت از امام بزرگوار (ره) نبود و اگر سيل خروشان و سهمگيني كه داوطلبانه به جبهه ميآمدند، نبود، توطئههاي منافقين و تحركات مرزي خنثي نميشد.
نمايندهي مردم كرمانشاه در خانهي ملت، معتقد است: با حضور بسيجوار مردم در تمامي صحنهها نه تنها انقلاب از پا در نيامد، بلكه سرافراز و پيروز حتي بدون از دست دادن يك وجب از خاك كشور، از جنگ بيرون آمد و علت اصلي آن حماسهاي بود كه مردم شريف ايران و نيروهاي نظامي خلق كردند.
وي در ادامه با تبريك هفتهي دفاع مقدس به ملت ايران و خانوادههاي شهدا، تصريح كرد: خانوادههاي شهدا و ايثارگران در اين ايام بايد بر خود ببالند كه افتخاري تاريخي در تاريخ ايران اسلامي به عنوان برگ زرين و درخشاني ثبت كردهاند.
اين عضو فراكسيون ايثارگران مجلس، يادآور شد: امروز پس از گذشت 30 سال از جنگ تحميلي نه تنها ضعيف نيستيم، بلكه در خاورميانه قدرت اول هستيم، اگر آن روز به سيم خاردار و كلاشنيكف محتاج بوديم، امروز ميتوانيم تجهيزات نظامي خود را به كشورهاي اسلامي صادر كنيم و دنيا نيز ميداند كه آزموده را آزمودن خطاست.
كرميراد با بيان اينكه چرا امروز صهيونيستها با همهي تبليغاتي كه راه انداختهاند، نميتوانند به ما حمله كنند، گفت: علت اين چراييها را بايد در روحيهي انقلابي مردم ايران جستوجو كرد، آنها مردم ما را شناختهاند و به اين خاطر هرازگاهي تهديدهاي پوشالي را اعلام ميكنند.
اين عضو هيات رييسهي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در ادامه گفتوگو با ايسنا، با تاكيد بر اينكه رژيم اشغالگر قدس و دولت امپرياليستي آمريكا رو به اضمحلال و شكست هستند، تصريح كرد: ما آمريكا را يك ببر كاغذي ميدانيم به طوري كه از درون دچار مشكلات عديده هستند و نتوانستند در ساليان سال انقلاب ما را از پا در بياورند، امروز كشور ما به عنوان امالقراي كشورهاي اسلامي نوك پيكان حمايت از مستضعفين و محرومين قرار دارد كه در بسياري از كشورهاي تحت ستم نفوذ معنوي دارد.
عضو كميتهي حمايت از مردم فلسطين در مجلس، همچنين با اشاره روز قدس و حمايت از مردم مظلوم فلسطين، يادآور شد: امروز در سايهي انقلاب، روز قدس و راهپيمايي عظيم مردم در آن روز براي حمايت از قدس شريف و ملت مظلوم فلسطين، يادگاري از امام راحل است و ملت شريف ايران مثل ساليان گذشته در حمايت از مردم فلسطين در راهپيمايي عظيم آن روز شركت كردند.
وي همچنين با بيان اينكه هر ساله در هفتهي دفاع مقدس شاهد تحولي در نحوهي تبليغات و برنامههاي اين هفته هستيم، اظهار كرد: در واقع چگونگي انجام اين رسالت بزرگ و كيفيت برگزاري آن برعهدهي دستگاههاي تبليغاتي، ارگانها و دستگاههاي نظامي و خود مردم است و هر ساله شاهد برگزاري باشكوه اين مراسم هستيم.
نمايندهي مردم كرمانشاه در خانهي ملت، خاطرنشان كرد: در دنياي امروز نحوهي ادارهي حكومت و دفاع از حريم كشور براي ما توجيه شده است، و فكر نميكنيم در اين زمينه مشكلي داشته باشيم. امروز 10 ميليون بسيجي آموزشديده و سازماندهي شده از آحاد مختلف داريم كه در دنيا بينظير است.
اين نمايندهي مجلس، در ادامه با بيان يكي از ناگفتههاي هشت سال دفاع مقدس، ابراز عقيده كرد: در عمليات كربلاي پنج يكي از مسوولان امروز كشوركه ايرادات و انتقادات نابجايي را به دولت و برنامههاي دولت ميگيرد، آن موقع فرمانده پدافند هوايي بود و با اينكه به درخواست فرمانده كل سپاه از حاج سيد احمدآقا و به توصيه حضرت امام(ره) به آيت الله هاشمي رفسنجاني كه فرمانده عالي جنگ بود، براي اين كه دوكيلومتر پدافند موشكهاي هوايي را جلوتر بياورند، تا پرده پوشش هوايي دشمن به كمترين حد برسد و ما بتوانيم به راحتي دشمن را مورد حمله قرار دهيم، اما وي حاضر به اين كار نشد.
كرميراد ادامه داد: كسي نيست به آنها بگويد كه آن روز همه به شما التماس ميكردند، چرا اين كار را نكرديد؟ همين اشخاص بودند كه در بحث هستهيي ما را با كشورهاي اروپايي به سمتي بردند كه با بنبست مواجه شديم، چرا امروز جور ديگري حرف ميزنند.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، با بيان اينكه عرصه، عرصهي كار است و مقام معظم رهبري تاكيد بر وحدت مسوولان دارند، گفت: البته انتقاد سازنده براي همهي دولتهاست و موجب پيشرفت ميشود، اما اين تخريبها شروع يك تبليغات زودهنگام براي انتخابات آينده است و اين كار درستي نيست.
وي اضافه كرد: درست است كه امروز ما نمايندهي مجلس هستيم، اما اگر خداي نكرده اتفاقي بيفتد، باز به سر جاي اول خود بازميگرديم و تيپ و لشكر راه مياندازيم، امروز زمينهي خدمت براي يك پاسدار بسيجي فراهم شده است، آيا در گذشته و دولتهاي قبل چنين امكاني براي ما فراهم كردند؟
رييس سابق مركز مطالعات و تحقيقات استراتژيك جنگ سپاه، با اشاره به اينكه در زمان جنگ نيز عدهاي به محضر حضرت امام(ره) رفتند و گفتند سپاهيها ميخواهند كودتا كنند، كه حضرت امام (ره) خنديدند و گفتند: خدا كند از اينها بهتر چه كسي، آنها از چه ميترسيدند كه اين حرفها را ميزدند. از اين ميترسيدند كه منافعشان به خطر بيفتد و امروز برخي از اين افراد ناراحت هستند.
كرميراد همچنين با دفاع از طرح تحول اقتصادي دولت، تصريح كرد: همه اذعان دارند كه طرح تحول اقتصادي بايد اجرا شود و تاخير در آن به ضرر كشور است، زيرا اگر ميخواهيم پيشرفت كنيم بايد با عقلانيت اين كار را دنبال كنيم و جلوي همهي هدررفت منابع ارزي را بگيريم. پس نبايد تخريب صورت گيرد، بلكه بايد دست به دست هم دهيم تا مردم را از اين وضع نجات دهيم و اين مردم هستند كه قضاوت ميكنند.
گفتوگو از خبرنگار ايسنا: غفار مهردوست
انتهاي پيام
نظرات