مراسم نكوداشت حسن امداد برگزار شد
مراسم تجليل از بيش از نيم قرن تلاشهاي حسن امداد - نويسنده، پژوهشگر و فارسشناس - شامگاه گذشته (پنجشنبه، 25 مهر) برپا شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در فارس، محمدابراهيم انصاري لاري - رييس هيأتامناي دانشگاه حافظ - در اين مراسم، حضور شخصيت فرزانهاي چون باستاني پاريزي را در اين مجلس نشان از موقعيت و منزلت امداد دانست و گفت: آنچه بيش از هر چيز، هر کس را مجذوب شخصيتي چون امداد ميکند، به اين دليل است که وي با وجود داراييهاي معنوي و علم و آراستگي، هرگز تواضع و فروتني را از دست نداد و تواضع او نيز تحت تأثير اين همه فظيلت قرار نگرفت؛ آن هم در زمانهاي که برخي تنها با اندكي از اين داراييها چنان بر آسمان ناز و بر زمين فخر ميفروشند كه انگار همه بايد بندگان بيچون و چراي آنها باشند و در حالي که براي بعضيها علم و دانش به منزله باري است که آنها را سنگينتر ميکند، براي كساني كه اهل دل هستند، علم مركبي است كه آنها را به سمت اوج و تعالي ميبرد.
استاندار پيشين فارس خاطرنشان کرد: ستارگان جاودان عرصه علم و دانش و فرهنگ و هنر کساني هستند که نگاهشان به علم و دانش و فرهنگ عاشقانه است و همه چيز را براي رسيدن به اهداف بلند علمي خود فدا ميکنند و در نتيجه جاودانه ميمانند.
او يادآور شد:چنين کساني که کم هم نيستند، نه حسرت عيش و نوش جاهلانه مشتي زراندوز دنياپرست را ميخورند و نه تحت تأثير عدهاي سياستمدار قرار ميگيرند؛ بلکه هميشه سرمايههاي معنوي خود را پاس ميدارند و امداد يکي از اين چهرههاست و شايد به همين دليل است که هرگاه اينگونه شخصيتها ميدرخشند، فراتر از سياست و حکومت و اقتصاد و معيشت ميدرخشند.
انصاري لاري تأکيد کرد: تأثير چنين شخصيتهايي در بنيانهاي فکري جامعه اثربخش است و نميتوان آنها را به اين گروه و آن گروه مرتبط دانست؛ چرا كه رمز جاودانگي آنها در اين است كه فراتر از مسائل روزمره سياست و حكومت هستند.
انصاري لاري گفت: وارستگي از ديگر ويژگيهايي است كه امروز از امداد يك چهره جاودان و الگو براي نسل جوان ساخته است.
وي اظهار عقيده کرد: امداد فرزند هوش ايراني و تندرستي فارسي است؛ کسي که به درستي استعدادهاي خود را شناخته و شکوفا کرده و به کمال ويژه خود دست پيدا کرده است.
او جاي بسياري از جوانان را در مجلس نکوداشت امداد خالي دانست و خطاب به جوانان گفت: جوانان ما بايد بدانند که رمز پيروزي در استقامت و پايداري است. طرح کردن سؤال بسيار راحت است؛ اما پاسخ دادن به سؤال و برآورد کردن حاجات بسيار سخت است.
استاندار پيشين فارس افزود: جوانان ما نبايد توقع داشته باشند يکشبه از سربازي به سرداري برسند؛ هرچند عرف سياست اين است؛ اما متأسفانه گاهي در عرصه فرهنگ هم ميتوان رد پاي اين نوع نگرش را ديد.
وي با تأکيد مجدد به جوانان در الگوپذيري درست در زندگي فردي و اجتماعي، خاطرنشان ساخت: الگوها امدادها و باستاني پاريزيها هستند. بايد به اين ها نگاه کرد. چه بسا افراد بسياري كه با اندكدانايي غره ميشوند و تصور ميكنند آنچه بايد، دانسته و آنچه شايد را در دست دارند؛ اما هنوز به آموزگار نياز دارند.
انصاري لاري درادامه گفت: خوشبختي از آن كساني است كه فقر ندانستن را درك ميكنند و در طول عمر به دنبال آموزگاران هستند.
رييس هيأتامناي دانشگاه حافظ وجود آمزگاراني چون امداد که را در کشور کم ندانست و گفت: :خوش آن عمري که در طلب و پيروي چنين آموزگاراني سپري شود؛ آموزگاراني که در حوزههاي مختلف کشور و بويژه فارس کم نداريم.
انصاري لاري در پايان از کوروش کمالي سروستاني - مدير دانشنامه فارس و مرکز سعديشناسي - براي برگزاري نکوداشت امداد و دعوت از باستاني پاريزي براي حضور در اين جلسه تشکر کرد و گفت: کمالي سروستاني ستون خيمه فرهنگي در فارس بوده و هست و اميدواريم در يک فرصت مناسب به نحو شايسته، خدمات اين مرد بزرگ را در حوزه فرهنگ و هنر فارس پاس بداريم.
به گزارش ايسنا، ناصر امامي - دبير کانون فرهنگ و ادب پارس - نيز در سخناني کوتاه گفت:امداد هيچگاه پا را از دايره فرهنگ بيرون نگذاشت و به نام فرهنگ آبرو داد و معتقدم بايد اين همه آدميت را به امداد تبريک گفت؛ چرا که استاد امداد، نه تنها به فرهنگ، دانش و آموزگاري، که به آدميت هم آبرو بخشيد.
وي با اشاره به حضور پرشمار اهل فرهنگ و ادب فارس در نکوداشت امداد گفت: ياد ندارم در ايامي که بين فرهيختگان بودهام، مجلسي چنين شکوهمند و پرمحتوا تشکيل شده باشد.
داريوش نويدگويي - مدير انتشارات نويد شيراز - نيز که براي خواندن پيام محمد بهمنبيگي پشت تريبون قرار گرفته بود، گفت: بهمنبيگي علاقهمند بود که شخصا در مراسم نکوداشت امداد حضور داشته باشد؛ اما به دليل کسالت نتوانست در اين برنامه حضور پيدا کند.
وي به نقل از بهمنبيگي، گفت: کلمه زيباي دوست بيش از هرکس شايسته و درخور حسن امداد است و من پس از نيم قرن به اين نتيجه رسيدم.
بهمنبيگي در ادامه پيام خود آورده بود: آموزش عشاير هنوز جان نگرفته بود، مدعيان و ديرباوران فراوان بودند، انجام چنين امري را نه فقط دشوار؛ بلکه محال ميپنداشتند؛ ليکن خداي بزرگ استعدادي شگرف به من داده بود.
وي در ادامه پيام خود عنوان كرد: در همان آغاز کار دوستم حسن امداد را براي رياست دانشسراي عشاير گماشتم و ميتوانم بگويم بيشتر موفقيتهاي خود را مديون امداد ميدانم.
در پايان اين برنامه، حسن امداد از تلاش همه دستاندركاران مر اسم تشكر كرد. همچنين آخرين كتاب او - فارس در عصر قاجار - توسط دكتر خدادوست - جراح چشم - رونمايي شد و از سوي دانشگاه حافظ، انتشارات نويد شيراز، ياران يكشنبه، دانشنامه فارس، بيمارستان مركزي، كانون ادب و فرهنگ پارسي و انجمنها و اشخاص ديگر، هدايايي به حسن امداد اهدا شد.
در اين برنامه که سالن کوچک آمفيتئاتر بيمارستان امآرآي را پر از جمعيت کرده بود، بسياري از شخصيتهاي فرهنگي، هنري و سياسي فارس حضور داشتند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات