جزييات توافق روساي جمهور ايران وپاكستان: ديدار وزيران نفت دو كشور در 20مهر ايجاد شركت مشترك براي تامين اعتبار پروژه اجرايي شدن پروژه به صورت دوجانبه
پاكستان و ايران براي تامين اعتبار و منابع مالي اجراي پروژه خط لوله صلح، يك شركت مشترك تاسيس ميكنند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از پايگاه خبري بيزينس ريكوردر، پاكستان و ايران براي ايجاد يك شركت مشترك در اين زمينه به توافق رسيدهاند.
وزير اطلاعرساني پاكستان در يك نشست خبري پس از ديدار روساي جمهور ايران و پاكستان اين خبر را تاييد كرد.
به گفته وي، آصفعلي زرداري ـ رييسجمهور پاكستان ـ و محمود احمدينژاد - رييسجمهور ايران - با بررسي روابط دوجانبه دوكشور، تمركز اصلي خود را به خط لوله صلح معطوف كردند و دو طرف در اين ديدار توافق كردند كه وزيران نفت دوكشور در روزهاي 9 و 10 اكتبر (19 و 20 مهر) براي برنامهريزي درخصوص جزييات پروژه برگزار شود.
براساس اين گزارش، دوكشور همچنين توافق كردند كه كميتهاي شامل 5 معاون وزير از هركشور تشكيل شود تا درخصوص ايجاد يك شركت مشترك براي تامين منابع مالي اقدام كند.
به گزارش ايسنا، رييسان جمهور ايران و پاكستان در حاشيه مجمع عمومي سازمان ملل متحد توافق كردند تا خط لوله صلح را كه قرار بود ميان ايران و پاكستان و هند احداث شود، ميان تهران و اسلامآباد كامل كنند.
احمدينژاد و زرداري همچنين در اين توافق تصريح كردند: بعد از تكميل خط لوله صلح ميان تهران و اسلامآباد، هندوستان در صورت آمادگي ميتواند به اين طرح بپيوند و آن را ادامه دهد.
گفتني است، مذاکرات در باره خط لوله گاز صادراتي ايران به هند و پاکستان از يک دهه پيش آغاز شده، اما به دلايل اختلافات پاکستان و هند به قرارداد منجر نشده است. تنشهاي سياسي دو کشور هند و پاکستان به عنوان مهمترين دلايل کندي مذاکرات بوده که مانع توافق نهايي بين سه کشور شده است.
در چند سال گذشته سه کشور نشستهايي در اين زمينه برگزار کردهاند و به توافقاتي نيز رسيدهاند، اما در چندماه اخير هند از مذاکرات سه جانبه کنار کشيده بود و ايران و پاکستان با برگزاري نشست هايي در تهران و اسلام آباد براي عملي کردن اين طرح، مذاکرات را دنبال کردند.
ايران اميدوار است هند و پاکستان با هم به توافق برسند و قرارداد نهايي ساخت خط لوله بين سه کشور امضا شود. مقامات ايران پيشتر نيز تاکيد کرده بودند که در صورت عدم توافق سهجانبه، قرارداد دوجانبه بين ايران و پاکستان امضا خواهد شد.
طول خط لوله ايران به هند 2700 کيلومتر است و قرار است گاز صادراتي ايران را از مسير پاکستان به هند منتقل کند. پيشبيني شده که در صورت توافق نهايي 1100 کيلومتر از اين خط لوله در ايران، هزار کيلومتر در پاکستان و 600 کيلومتر در هند احداث شود.
با تکميل طرح انتقال گاز ايران روزانه 150 ميليون متر مکعب گاز به هند و پاکستان صادر ميشود که 90 ميليون متر مکعب آن براي هند و 60 ميليون متر مکعب آن براي پاکستان در نظر گرفته شده است.
هزينه اجراي اين پروژه در برآوردهاي اوليه 4.5 ميليارد دلار اعلام شده بود، اما اکنون کارشناسان هزينه طرح را حدود هفت ميليارد دلار برآورد ميکنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات