• شنبه / ۲۳ شهریور ۱۳۸۷ / ۱۲:۰۷
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 8706-11939
  • خبرنگار : 71093

مديرعامل شركت مديريت شبكه‌ برق درگفت‌وگوباايسنا: اتلاف برق در شبكه‌ سراسري ايران 19/7درصد است واردات برق ايران بيش از صادرات‌ آن است

مديرعامل شركت مديريت شبكه‌ برق درگفت‌وگوباايسنا:
اتلاف برق در شبكه‌ سراسري ايران 19/7درصد است
واردات برق ايران بيش از صادرات‌ آن است

اتلاف 19.7 درصدي در مرحله انتقال و توزيع برق، آخرين آمار رسمي است.

مسعود حجت ـ مدير عامل شركت مديريت شبكه برق - در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان مطلب فوق گفت: تلفات در شبكه يك موضوع اجباري است، اما با توجه به قيمت برق بايد بررسي شود كه آيا سرمايه‌گذاري در راستاي كاهش اين تلفات براي ما مقرون‌به‌صرفه هست يا خير؟

وي با بيان اين‌كه اين موضوع تابع قيمت برق و تاسيسات آن است، گفت: به طور مثال اگر قيمت برق ارزان باشد، سرمايه‌گذاري روي كاهش تلفات صرفه اقتصادي ندارد.

او در پاسخ به دلايل اختلاف آمارهاي ارايه شده در مورد اتلاف برق و اين‌كه مثلا مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي اين مقدار را 23.5 درصد بيان كرده، تشريح كرد: مجلس هم اين مقدار را درست عنوان كرده است؛ با اين توضيح كه در اين آمار، تلفات مصرف داخلي نيروگاه‌ها نيز محاسبه شده است.

وي درباره‌ علت اين تلفات وسيع توضيح داد: بخشي از ايرادي كه از صنعت برق گرفته مي‌شود، درست است و ما هم قبول داريم، ولي بخشي از تلفات مربوط به انشعابات غير مجاز و محل نصب كنتورهاست.

او تصريح كرد: روي بخشي از تلفات مثل تركيب شبكه‌ فشار متوسط و فشار ضعيف، قطر سيم‌ها و تعادل فازها بايد كار شود، ولي در آمار بسياري از كشورهاي دنيا بخش‌هايي است كه، تلفات به حساب مشترك گذاشته مي‌شود.

وي ادامه داد: در بسياري از كشورهاي دنيا محل نصب كنتور به گونه‌اي انتخاب مي‌شود كه تمام تلفات شهرك به مشترك تحميل ‌شود، در حالي كه ما به علت تصاعدي بودن نرخ برق، كنتور را تا در خانه‌ي مشترك جلو برده‌ايم.

حجت درباره‌ آمار ارايه شده از سوي بانك جهاني درخصوص توليد و تلفات برق ايران گفت: ما آمارهاي‌ توليد و اتلاف برق موجود در شبكه ايران را به سازمان ملل و مراجع بين‌المللي گزارش مي‌كنيم، ولي آن‌ها در جمع‌آوري و استفاده از اين آمارها بايد تخصصي‌تر برخورد كنند.

وي افزود: درست نيست كه كشورمان مثلا با كشور كره مقايسه شود. به طور نمونه اگر ما اتلاف درمركز اصفهان را با حومه‌ي شهر يزد مقايسه كنيم، مشخص است كه تلفات درحومه‌ي شهر يزد بيشتر است، چرا كه در حومه‌ي شهر يزد براي مشترك بايد يك خط انتقال طولاني‌تري كشيد.

اين مقام مسوول تشريح كرد: اگر كشوري مثل ژاپن را در نظر بگيريم، بايد توجه كنيم كه برق ژاپن بيشتر صرف صنايع بزرگ مي‌شود. در آنجا برق فشار قوي مصرف مي‌شود كه تلفات توزيع ندارد. در واقع كشورهاي صنعتي پيشرفته‌اي كه با ما مقايسه مي‌شوند، مصرف صنعتي‌شان از خانگي بيشتر است و در آن كشورها مصرف صنعتي برق چندين برابر مصرف صنعتي ماست و لذا اتلاف آن‌ها نيز كمتر از ماست.

او با اشاره به طرح جامع كنتور اظهار كرد: قرارداد اين طرح را با سازنده‌ي كنتور بسته‌ايم و در حال توليد است كه حداكثر تا يك سال ديگر اين كنتورها در شبكه‌ي ايران نصب مي‌شود. در آن صورت با محاسبه‌ تفاوت ورودي و خروجي مشخص مي‌شود كه كجا تلفات داريم.

حجت درباره‌ي علل كمبود برق و خاموشي‌ها توضيح داد: ذخيره‌ي برق شبكه‌ سراسري در چند سال اخير پايين آمده و علت آن سرمايه‌گذاري كم در اين زمينه است و اين موضوع مربوط به امسال نيست، بلكه ما از 10 تا 12 سال پيش با چنين مشكلي مواجهيم.

وي افزود: سرمايه‌گذاري و بودجه‌اي كه در مجلس تصويب و پرداخت شده، به گونه‌اي بوده كه ما با ذخيره‌ي كم در اين زمينه زندگي مي‌كرديم.

او گفت: توليد امسال در نيروگاه‌هاي برق‌آبي نسبت به سال گذشته خيلي كمتر شده است، در حالي كه ميزان خاموشي‌ها نسبت به مقدار كم توليد ، عدد چندان بزرگي نيست. علاوه بر اين توجه شود كه توليد نيروگاه‌هاي حرارتي و برق‌آبي روي هم امسال 7 درصد بيشتر از سال گذشته شده است.

او در پاسخ به اين پرسش كه مگر سازمان هواشناسي خشكسالي را پيش بيني نكرده بود و شما احتمال نمي‌داديد كه در نيروگاه‌هاي برق‌آبي كمبود داشته باشيم؟ اظهاركرد: خشكسالي قابل پيش‌بيني نيست و هيچ وقت به ما نگفته بودند كه چنين خشكسالي شديدي داريم. سازمان هواشناسي به ما گفته بود كه امسال سال كم آبي است و ما بعد از عيد فهميديم كه اين خشكسالي اين‌قدر شديد است، چرا كه قبل از عيد بارش برف داشتيم و چندان در اين مورد بدبين نبوديم.

حجت افزود: ما اگر از خشكسالي خبر هم داشتيم، نمي‌توانستيم كاري كنيم، چرا كه نمي‌تواينم ظرف 6 ماه نيروگاه بسازيم.

او در مورد تبادل برق با كشورهاي همسايه گفت: ما با تمام كشورهاي همسايه به جز آنهايي كه با ما داراي مرز آبي هستند، تبادل الكتريكي داريم. به پاكستان 30 مگاوات برق مي‌فروشيم؛ به افغانستان حدود 55 مگاوات برق صادر مي‌كنيم و از تركمنستان فقط برق وارد مي‌كنيم. البته مقداري از برق تركمنستان را به تركيه ترانزيت مي‌كنيم.

او ادامه داد: در حال احداث خطوط جمهوري ارمنستان هستيم كه اگر اين خطوط نصب شود ارتباطمان بسيار قوي مي‌شود.

وي گفت: بخشي از برق جمهوري آذربايجان را به نخجوان ترانزيت مي‌كنيم. با تركيه نيز ارتباط ترانزيت برق داريم. در گذشته به تركيه برق مي‌فروختيم و در حال حاضر فقط كار ترانزيت را انجام مي‌دهيم و مذاكراتي بين مقامات ارشد دو كشور به عمل آمده كه شش هزار مگاوات نيروگاه شامل 2 هزار مگاوات در تركيه و 4 هزار مگاوات در ايران تاسيس شود كه سوخت آن را ايران بايد تامين كند و چيزي حدود 10 هزار مگاوات هم قرارداد براي نيروگاه‌ برق‌آبي بسته شده است و در كل مقدار برقي كه وارد مي كنيم، بيش از صادرات است.

وي در مورد قيمت برق گفت: قيمت پيشنهادي را وزارت نيرو به مجلس مي‌دهد، ولي قيمت برق را مجلس تعيين مي‌كند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha