• شنبه / ۹ شهریور ۱۳۸۷ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8706-02600

مديركل دفترصنايع برق وزارت صنايع درگفت‌وگوباايسنا: وزارت نيرو خيلي دير باتوليدكنندگان لامپ‌هاي كم‌مصر ف قرارداد بست تمركز وزارت صنايع روي توليد لامپ LED است

مديركل دفترصنايع برق وزارت صنايع درگفت‌وگوباايسنا:
وزارت نيرو خيلي دير باتوليدكنندگان لامپ‌هاي كم‌مصر
ف قرارداد بست
تمركز وزارت صنايع روي توليد لامپ LED است

وزارت نيرو در زمينه عقد قرارداد با توليدكنندگان لامپ‌هاي كم‌مصرف بسيار دير عمل كرد و اين در حاليست كه براي توسعه توليد و مصرف لامپ‌هاي كم مصرف در كشور بايد چند ماه قبل از تابستان برنامه‌ريزي مي‌شد.

محمود ليايي- مديركل دفتر صنايع برق، الكترونيك و فن‌آوري وزارت صنايع و معادن – در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب افزود: نظر وزارت صنايع و معادن در كارگروه مربوط به توليد و توسعه لامپ‌هاي كم‌مصرف با حضور نمايندگاني از اين وزارتخانه و وزارتخانه‌هاي نيرو، بازرگاني و سازمان مديريت و برنامه‌ريزي سابق تامين نشد.

وي گفت: براساس قرارداد امضاشده ميان وزارت نيرو و توليدكنندگان براي تامين 32 ميليون شعله لامپ‌ كم‌مصرف، قرار شد از اين مقدار حدود 20ميليون شعله لامپ كم‌مصرف از طريق توليد داخل و مابقي از طريق واردات تامين شود. اين درحاليست كه نظر وزارت صنايع و معادن اين بود كه كليه تعهدات ذكر شده در قرارداد از طريق توليد داخل تامين شود.

وزارت نيرو قصد داشت لامپ كم‌مصرف‌ عمده وارد كند، مقاومت كرديم

او يادآور شد: وزارت نيرو قصد داشت در اوايل تابستان و به دنبال بروز قطعي برق در كشور راسا اقدام به واردات لامپ كم‌مصرف به كشور در حد نياز كند كه اين كار با مقاومت وزارت صنايع و معادن عملي نشد.

وزارت نيرو دير عمل كرد

ليايي تصريح كرد: وزارت نيرو بايد دست‌كم يك تا دو ماه پيش از شروع فصل تابستان و شروع قطعي‌هاي برق در كشور مقدمات عقد قرارداد با توليدكنندگان داخلي را فراهم مي‌كرد، زيرا رسيدن مواد اوليه به توليدكنندگان لامپ‌هاي كم‌مصرف با توجه به شرايط موجود حداقل 45 روز طول مي‌كشد و به نظر مي‌رسد وزارت نيرو در اين زمينه بسيار دير عمل كرده باشد.

جواز تاسيس جديد در زمينه توليد لامپ كم‌مصرف‌ صادر نمي‌شود

مديركل دفتر صنايع برق، الكترونيك و فن‌آوري وزارت صنايع و معادن در ادامه با اشاره به اين‌كه هم‌اكنون 22 واحد داراي مجوز توليد لامپ كم‌مصرف در كشور با ظرفيت اسمي توليد 100 ميليون شعله درسال وجود دارد، اظهار كرد: نياز سالانه كشور به لامپ كم‌مصرف حدود 50 ميليون شعله است و با توجه به تعداد جوازهاي صادرشده و بالا بودن ظرفيت اسمي توليد لامپ كم‌مصرف در كشور نسبت به ميزان تقاضا، از اين پس جواز تاسيس جديدي در اين زمينه صادر نخواهد شد.

مسوولان از هم‌اكنون به فكر باشند

اين مقام مسوول با بيان اين‌كه با نزديك شدن به فصل پاييز و زمستان، ميزان خاموشي‌ها نيز در كشور كاهش مي‌يابد، تاكيد كرد: اميدواريم با كاهش قطعي برق در كشور موضوع توليد لامپ‌هاي كم‌مصرف از سوي مسوولان ذي‌ربط فراموش نشده و از هم‌اكنون به فكر باشند.

استقبال خوب از لامپ كم‌مصرف

وي همچنين با بيان اين‌كه امسال حدود 100 ميليارد تومان از طريق مصوبه هيات دولت به عنوان يارانه در اختيار مصرف‌كنندگان لامپ‌هاي كم‌مصرف قرار گرفته است، خاطرنشان كرد: ميزان استقبال از لامپ‌هاي كم‌مصرف با توجه به فرهنگ‌سازي‌هاي انجام شده در اين زمينه مناسب بوده است.

حذف يارانه‌ها، دغدغه اصلي توليدكنندگان لامپ كم‌مصرف

او توضيح داد: با توجه به مطرح شدن بحث‌هاي اخير در زمينه حذف شدن برخي از يارانه‌ها و هدفمند شدن آن‌ها، يكي از دغدغه‌هاي فعلي توليدكنندگان لامپ كم‌مصرف اين است كه در صورت حذف شدن يارانه‌ها چه سرنوشتي در انتظار صنعت آن‌ها خواهد بود.

به گفته وي عمر لامپ‌هاي توليد داخل به 16 هزار ساعت نيز مي‌رسد و اين در حاليست كه عمر لامپ‌هاي چيني نامرغوب در بازار كه قيمت پاييني نيز دارند، كمتر از 8 هزار ساعت است؛ بنابراين كافي است كه يارانه مربوط به لامپ كم‌مصرف حذف شود كه با اين كار ثبات بازار اين كالا به شدت به هم خواهد خورد.

بازار لامپ كم‌مصرف تك‌نرخي شود

ليايي در ادامه عنوان كرد: بازار لامپ‌هاي كم‌مصرف به جاي شرايط فعلي كه دو نرخي است، بايد تك‌نرخي شده و به جاي آن در كنار هر كنتور به مصرف‌كنندگان چند عدد لامپ كم‌مصرف به صورت رايگان داده شود. به اين معنا كه دولت به جاي اختصاص يارانه به شكل فعلي، لامپ‌هاي كم‌مصرف توليد داخل را خريده و به صورت رايگان در اختيار مصرف‌كنندگان قرار دهد.

وزارت نيرو زير بار توزيع لامپ‌هاي كم‌مصرف نمي‌رود

وي با اشاره به اين‌كه وزارت نيرو زير بار توزيع لامپ‌هاي كم‌مصرف نمي‌رود، يادآور شد: پيش از اين يكي از شركت‌هاي داخلي به عنوان واسطه بين توليدكنندگان و وزارت نيرو عمل كرده و با گرفتن يارانه از دولت اقدام به توزيع لامپ كم‌مصرف بين مردم مي‌كرد كه البته اين روش به علت سيكل نامناسب پرداخت يارانه به توليدكنندگان منسوخ شده و حتي در بعضي موارد پرداخت يارانه به توليدكنندگان بين 3 تا 4 ماه طول مي‌كشيد.

تمركز وزارت صنايع و معادن روي توليد لامپ LED

او در ادامه با اعلام اين كه وزارت صنايع و معادن هم‌اكنون توجه خود را به سمت توليد و سرمايه‌گذاري روي لامپ‌هاي LED متمركز كرده است، عنوان كرد: لامپ‌هاي LED تكنولوژي جديدتري نسبت به لامپ‌هاي كم‌مصرف از نظر مسائل محيط زيستي و بهداشتي دارند.

لامپ LED، مصرف كمتر با عمر بيشتر

وي افزود: لامپ‌هاي LED علاوه بر مصرف كمتر نسبت به لامپ‌هاي كم‌مصرف، عمر بيشتري نيز دارند.

توليد لامپ LED جزو طرح‌هاي اولويت‌دار است

اين مقام مسوول با بيان اين‌كه توليد لامپ‌هاي LED جزو طرح‌هاي اولويت‌دار وزارت صنايع و معادن براي اعطاي تسهيلات به سرمايه‌گذاران محسوب مي‌شود، به ايسنا خاطرنشان كرد: هم‌اكنون لامپ LED در كشور توليد نداشته و سالانه حدود 200 ميليون ديود لامپ LED عمدتا از چين وارد كشور مي‌شود؛ ضمن اين‌كه يكي از سرمايه‌گذاران در استان چهار محال و بختياري براي احداث كارخانه توليد لامپ‌هاي LED درخواستي به وزارت صنايع و معادن ارسال شده است كه در حال بررسي اين درخواست هستيم.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha