امضاي دفتر يادبود محمود درويش در سفارت فلسطين در تهران
دفتر يادبود محمود درويش، شاعر بزرگ فلسطين روز سهشنبه از سوي تعدادي از نمايندگان و سفراي مقيم تهران امضا شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين مراسم به مدت سه روز از ساعت 10:30 تا 12:30 در سفارت فلسطين در تهران برگزار ميشود.
در اولين روز اين مراسم، دفتر يادبود شاعر فلسطين از سوي كاردار سفارت اردن، سفير لبنان، سفير سوريه، كاردار بحرين، كاردار پادشاهي عمان امضا شد.
بيوگرافي محمود درويش:
محمود درويش فرزند دوم خانوادهاي است كه اعضاي آن پنج پسر و سه دختر هستند. او در سال 1941 در روستاي بروه (روستاي ويران شده فلسطين كه امروز روستاي احيهود جاي آن را گرفته است و پنج، 12 كيلومتر با شرق ساحل عكا فاصله دارد) به دنيا آمد، در سال 1948 در هفده سالگي به لبنان پناهنده شده و يك سال در آنجا ماند، بعدها مخفيانه به فلسطين آمد و مدت كوتاهي در روستاي ديرالاسد (در شمال شهرك مجد كروم در الجليل) ماندگار شد، سپس به روستاي الجديده (شمال روستاي كودكياش بروه) رفت.
آموزش و تحصيلات:
پس از بازگشت از لبنان، تحصيلات ابتدايياش را در مدرسهي ديرالاسد، به طور مخفيانه تكميل كرد، زيرا از آن ميترسيد كه در صورت فاش شدن آمدن مخفيانهاش، بار ديگر مجبور به جلاي وطن شود. در اين مدت شناسنامه و تابعيت نداشت. تحصيلات دبيرستانياش را نيز در روستاي كفر ياسيف (در دو كيلومتري شمال روستاي الجديده) فرا گرفت.
زندگي:
محمود درويش به حزب كمونيست اسرائيل پيوست و پس از پايان تحصيلات دبيرستانياش، زندگي خود را به مثابه نويسنده و شاعر آغاز كرد و در روزنامههايي مانند «الاتحاد» و مجلاتي چون «الجديد» - كه بعدها سردبير آن شد – مقاله و شعر نوشت. اين دو روزنامه و مجله هر دو تابع حزب كمونيست بودند. همچنين در روزنامه الفجر نيز كار كرد.
نظام اشغالگر تنگناهايي برايش آفريد، از جمله اينكه يك بار در سال 1961 به اتهام فعاليت سياسي به زندان افتاد. در لبنان در موسسات نشر و مراكز تحقيقاتي وابسته به سازمان آزاديبخش فلسطين كار كرد. محمود درويش عضو كميته اجرايي سازمان فلسطين بود، اما بر اثر امضاي توافقنامهي اسلو، از سازمان آزاديبخش فلسطين كناره گرفت.
محمود درويش رئيس اتحاديهي نويسندگان و روزنامهنگاران فلسطين بود، و بعدها سردبيري مجلهي ادبي مهم جهان عرب – يعني الكرمل – را به عهده گرفت و به خاطر آن در پاريس اقامت گزيد. اين اواخر با اجازه مقامات اشغالگر، براي ديدن مادرش به خاك ميهن بازگشت. در طي اقامتش در سرزمين اشغالي، پارهاي از اعضاي عرب و يهودي پارلمان اسرائيل (كنست) تقاضا كردند به او اجازه ماندن بدهند و اين تقاضا پذيرفته شد.
به موجب آخرين خبر، شاعر فلسطيني كه پيش از اين در سال 1984 و 1998 دو عمل جراحي روي قلب خود داشته است صبح روز چهارشنبه شش اوت براي بار سوم در بيمارستان مشهوري در آمريكا (مموريان هرمان) واقع در شهر هوستون در ايالت تگزاس تحت عمل جراحي قلب باز قرار گرفت. پزشكش دكتر حازم مصطفي جراح عراقي است كه امروز از ماهرترين جراحان قلب به شمار ميرود. اخباري كه رسانهها بلافاصله پس از عمل جراحياش منتشر كردند گوياي موفقيت عمل جراحياش بود اما ديري نگذشت كه وضعش به وخامت گرائيد و شنبه شب (1387/5/19) در سن 67 سالگي درگذشت.
جوايز:
محمود درويش موفق به دريافت جوايز زير شده است:
- جايزه لوتس 1969
- جايزه مديترانه 1980
- سپر انقلاب فلسطين 1981
- لوح اروپا براي شعر 1981
- جايزه ابن سينا در اتحاد شوروي 1982
- جايزه لنين در اتحاد شوروي 1983
شعر او:
محمود درويش شاعر مقاومت فلسطين است و شعر او از مراحلي چند گذشته است.
پارهاي از آثارش:
- گنجشكهاي بيبال (شعر)
- برگهايي زيتون (شعر)
- عاشقي از فلسطين (شعر)
- آخر شب (شعر)
- باراني ريز در پائيزي دور دست (شعر)
- روزانههاي اندوهي هميشگي (خاطرات و دوستان)
- معشوق من از خواب برميخيزد (شعر)
- تلاش شماره 7 (شعر)
- دوستت بدارم يا نه (شعر)
- ترانه است ... ترانه است (شعر)
- از آنچه كردهاي پوزش مخواه (شعر)
- عروسيها
- گنجشكها در الجليل ميميرند
- اين صداي دوست، و اين خودكشي عاشق است
- حصاري براي نيايشهاي دريا (شعر)
- چيزي دربارهي وطن (شعر)
- بدرود اي جنگ، بدرود اي صلح (مقاله)
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات