مديرعامل ساپكو: كاهش توليد ايران خودرو به دليل پرداختهاي معوق به قطعهسازان نبوده است
كاهش توليد ايران خودرو به دليل پرداخت حقوق معوق اين شركت به قطعهسازان نبوده است.
مجتبي شيواپور- مديرعامل ساپكو - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ضمن بيان اين مطلب افزود: در حال حاضر پرداختهاي ساپكو با تاخير زيادي به قطعهسازان همراه نيست؛ به طوري كه حدود 40 درصد از قطعهسازان حقوق خود را در كمتر از 2.5 ماه دريافت ميكنند.
وي درباره اين كه آيا قيمت قراردادهاي قطعهسازان افزايش خواهد يافت يا خير؟ گفت: بايد بتوانيم سيستم فعلي را اصلاح كنيم. حل مشكل از طريق افزايش قيمت تنها راه حل مشكل نيست. ما سال گذشته قيمت قرارداد برخي قطعهسازان را افزايش داديم، ولي قرار نيست اين كار را هر سال انجام دهيم.
او با تاكيد بر اين كه واحدهاي قطعهسازي بايد روي افزايش بهرهوري و كاهش قيمت توليد و هزينهها كار كنند، افزود: اگر قرار باشد هر بار كه به مشكلي بر خورديم، افزايش قيمت داشته باشيم، بدترين راه حل ممكن را انتخاب كردهايم.
وي افزود: افزايش قيمتها در سطح جهاني نيز وجود دارد، اما دنيا اين افزايش قيمت را با انجام كارهاي مهندسي و ارتقاي بهرهوري جبران كرده است. در حال حاضر كشوري مثل ژاپن كه فقط وارد كننده نفت است و از افزايش بهاي آن نيز ضرر ميكند، آيا متناسب با افزايش قيمت انرژي قيمت محصولات خود را بالا برده است؟ آنها اين افزايش قيمتها را با افزايش بهرهوري در توليد جبران ميكنند.
او در پاسخ به اين سوال كه آيا به نظر شما واحدهاي كوچك قطعهسازي كه توان انجام چنين هزينههايي براي محصولات خود و افزايش بهرهوري ندارند، محكوم به نابودي هستند؟ گفت: اين يك اصل كلي است كه هر كس ميخواهد در كورس رقابت پذيري باقي بماند، بايد خود را با شرايط آن وفق دهد.
شيواپور همچنين دربارهي انتقاد قطعهسازان در خصوص عدم شناور بودن قراردادهاي ساپكو با آنها اظهار كرد: اين حرف درست نيست، ما قراردادها را به صورت موردي بررسي ميكنيم. مواردي كه لازم است را افزايش و حتي در مواردي كه لازم به كاهش قيمت قرار داد بوده، با قطعهساز طرف قرارداد در اين خصوص صحبت كرده و قيمتها را كاهش دادهايم و از روشهاي استاندارد دراين زمينه استفاده ميكنيم.
به گزارش ايسنا، توليد سه ماهه ايرانخودرو به برنامه از پيش تعيين شده نرسيد. در همين رابطه مديرعامل اين شركت اظهار كرد كه در سه ماه نخست امسال افت توليد نسبت به عملكرد داشتيم كه از مرداد ماه، آن را جبران و سعي ميكنيم كه در شهريور ماه به برنامهريزي كامل توليد در 6 ماهه اول سال دست يابيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات