• شنبه / ۱ تیر ۱۳۸۷ / ۰۹:۳۴
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 8704-14766.71827
  • خبرنگار : 71244

بااستناد به تحقيقات اعلام شد: اعضاي خانواده،متهمان رديف اول آزارجنسي كودكان پسران بيشتر درمعرض آزار جنسي غريبه‌ها فقط حدود15درصد آزاردهندگان مشكل رواني دارند

بااستناد به تحقيقات اعلام شد:
اعضاي خانواده،متهمان رديف اول آزارجنسي كودكان
پسران بيشتر درمعرض آزار جنسي غريبه‌ها
فقط حدود15درصد آزاردهندگان مشكل رواني دارند

روانشناس و عضو گروه پژوهش رفاه اجتماعي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي، با اذعان به اين كه كودك‌آزاري از جمله موضوعاتي است كه مي‌تواند، آثار سويي را در بزرگسالي براي كودك به همراه داشته باشد، گفت: مطالعات صورت گرفته بر روي زنان ويژه در تهران نشان مي‌دهد، 30 درصد آن‌ها در دوران كودكي مورد آزار جنسي قرار گرفته‌اند.

به گزارش خبرنگار «اجتماعي» ايسنا، سعيد مدني در همايش كودك آزاري كه براي معاونان آموزش و پرورش منطقه 11 تهران برگزار شد، با استناد به تحقيق و پژوهش پرونده كودكان ارجاع داده شده به پزشكي قانوني تهران در سال‌هاي 71 تا 73 افزود: طي اين سه سال، 324 مورد سوءاستفاده جنسي به پزشكي قانوني تهران ارجاع داده شده كه از اين تعداد، 237 مورد را دختران و 87 مورد را پسران تشكيل داده و 64 نفر از مجموع دختران و 23 نفر از پسران مورد تجاوز جنسي قرار گرفته بودند.

شايع ترين سن ارجاع دختران آزارديده جنسي، 11 تا 15 سال است

اغلب موارد كودك آزاري‌هاي حاد در محيط خانه رخ مي‌دهد

بيشتر آزاردهندگان، پدران و ناپدري‌ها هستند

وي با اشاره مطالعه‌ پرونده كودكان مورد تعرض قرار گرفته در پزشكي قانوني شهر تهران تاكيد كرد: شايع‌ترين مناطق ارجاع كودكان، پزشكي قانوني جنوب شهر تهران بوده است.

اين روانشناس شايع‌ترين سن ارجاع دختران آزار ديده جنسي را 11 تا 15 سال و پسران را شش تا 10 ساله اعلام كرد.

اين روانشناس و عضو گروه پژوهش رفاه اجتماعي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي، با بيان اين كه مطالعه و تحليل تمامي موارد كودك‌آزاري گزارش شده در روزنامه‌هاي كثيرالانتشار در سال‌هاي 1375 تا 1377حاكي است، اغلب موارد كودك آزاري كه خبر آن‌ها به روزنامه‌ها كشيده شده‌است (موارد حاد)، در محيط خانه رخ داده و بيشترين گروه سني را كودكان پنج تا 9 سال و سپس گروه 10 تا 14 سال تشكيل مي‌دهند كه دختران بيشترين آزار ديدگان و بيشتر آزاردهندگان پدران بوده‌اند.

10 تا 15 سالگي سن آزار دختران؛ كه در اين سنين مورد آزار جنسي هم قرار مي‌گيرند

بيشتر سوءرفتارهاي جسمي در سنين پنج تا 11 سالگي ديده مي‌شود

سن آزار جنسي پسران پايين‌تر از دختران است

وي اختلافات خانوادگي و گاه طلاق را از علل و عوامل آزار كودكان دانست و با اظهار نگراني از روند فزاينده طلاق خاطر نشان كرد: بدين ترتيب بايد انتظار افزايش موارد كودك آزاري را نيز داشت.

عضو گروه پژوهش رفاه اجتماعي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي درباره سن كودكان آزار ديده، يادآورشد: بيشتر سوء رفتارهاي جسمي در سنين پنج تا 11 سالگي انجام مي‌شود كه آزار در سنين پايين‌تر و بالاتر از اين سن كمتر رخ مي‌دهد. همچنين سن آزار جنسي دختران 10 تا 15 سالگي است.

مدني سنين پر خطر آزار جنسي پسران را شش تا 10سالگي اعلام و تصريح كرد: بنابراين احتمال دارد، پسران در سنين پايين‌تر مورد آزار جنسي قرار مي‌گيرند.

هشت سالگي ميانگين سن خطر كودكان

تنها10 تا 15 درصد آزاردهندگان دچار مشكلات روحي ـ رواني هستند

كودك‌آزاري در ميان گروه‌هاي كم درآمد بيشتر است

اين روانشناس و عضو گروه پژوهش رفاه اجتماعي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي اظهار كرد: بر اساس ارزيابي‌هاي صورت گرفته، هشت سالگي ميانگين سن خطر كودكان ذكر شده است كه به دليل آن كه در اين سن به مدرسه مي‌روند، مي‌توان از نقش آموزش و پرورش، معلمان و معاونين مدارس در تشخيص كودك آزاري و مداخله به نفع كودكان بهره برد.

وي نوع آزارهاي صورت گرفته بر روي دختران و پسران را متفاوت دانست و خاطر نشان كرد: پسران بيشتر از دختران مورد آزارهاي جسمي قرار مي‌گيرند و آزار عاطفي در ميان دختران شايع‌تر است.

مدني با تاكيد بر اين كه تنها10 تا 15 درصد آزاردهندگان دچار مشكلات روحي ـ رواني هستند، عنوان كرد: كودك آزاران مي‌توانند از ميان تمامي گروه‌هاي اقتصادي، اجتماعي و نژادي باشند و هر چند اين آزارگران در تمامي طبقات اعم از پردرآمد و هم كم درآمد ديده مي‌شود، اما كودك آزاري در ميان گروه‌هاي كم درآمد به دليل محدوديت امكانات براي دفاع و حمايت از كودكان بيشتر صورت مي‌گيرد.

اعضاي خانواده گروه اول متهمان در آزارهاي جنسي كودكان

امكان سوء‌استفاده جنسي پسران در خارج از محيط خانواده بيشتر از دختران است

اعتماد به نفس پايين، كنترل ضعيف هيجانات و عصبانيت زود هنگام از جمله ويژگي‌ها و خصلت‌هاي آزاردهندگان است كه وي با استناد به مطالعات صورت گرفته بر روي سه مركز درماني در شهر تهران، اضافه كرد: اغلب كودكان ارجاع داده شده به اين مراكز از سوي مادر آزار ديده‌ بودند. همچنين گروه اول متهم در آزارهاي جنسي كودكان از اعضاي خانواده بويژه پدر و ناپدري و سپس نزديكان هستند.

اين روانشناس و عضو گروه پژوهش رفاه اجتماعي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي ادامه داد: به دليل آن كه پسران با محدوديت كمتري نسبت به دختران به اجتماع وارد مي‌شوند، بيشتر در معرض آزارهاي جنسي از سوي غريبه‌ها قرار مي‌گيرند. بنابراين امكان سوء استفاده جنسي پسران در خارج از خانواده بيشتر از دختران است.

شايع‌ترين الگوي آزار جسمي كودكان، سيلي زدن است

روند كودك آزاري رو به افزايش است

وي، همچنين استرس بالا، كمبود منابع اقتصادي و فقر، كم بودن اطلاعات والدين در مورد كودكان، بيماري‌هاي كودكان به ويژه معلوليت و كم‌تواني، اعتياد والدين و فشارهاي ناشي از مشكلات روزمره را از جمله علل و عوامل كودك آزاري عنوان كرد.

مدني با دسته‌بندي انواع كودك آزاري به جسمي، جنسي و غفلت به تفاوت ميزان كودك آزاري‌ها در اروپا و آمريكا پرداخت و ميزان كودك آزاري در كودكان زير چهار سال انگلستان را يك در هزار، اروپا سه در هزار و در آمريكا 20 در هزار اعلام كرد و با اظهار تاسف از فقدان نظام ارجاع و آماري كوئك آزاري در ايران تاكيد كرد: در كشور ناچاريم بر پايه تخمين حاصل از مطالعات پراكنده وضعيت كودك آزاري را توضيح دهيم.

وي همچنين با بررسي وضعيت كودك آزاري در ايران اذعان كرد: انواع كودك آزاري در ايران از شيوع نسبتا بالايي برخوردار است كه شايع‌ترين الگوي آزار جسمي كودكان همچون سيلي زدن و الگوي آزارهاي عاطفي، محبت نكردن كافي است. از سوي ديگر گزارشات شيوع آزارهاي جنسي به دليل محدوديت‌هاي فرهنگي و مذهبي كمتر از حد واقعي است.

عضو گروه پژوهش رفاه اجتماعي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي با بيان اين كه روند كودك‌آزاري رو به افزايش است، اعلام كرد: اين موضوع را تا حدودي به تحليل علل و عوامل تاثيرگذار بر كودك آزاري همچون دو رقمي شدن تورم، افزايش بيكاري و در نتيجه گسترده شدن دامنه فقر و مشكلات اجتماعي بايد دنبال كرد.

مدني تاكيد كرد: به طور كلي احتمال آنكه كودكان در فاصله پنج ـ شش تا 12ـ13 سالگيمورد آزار جنسي قرار گيرند بيشتر است و والدين بايد در اين سنين ار آنها حمايت جدي‌تري كنند و اين حساسيت در مورد دختران بايد بسيار بيشتر از پسران باشد.

حدود دو ميليون و700 هزار كودك در سنين10 تا 18 سال كشور خارج از چرخه تحصيل هستند

وجود حدود يك ميليون و 600 هزار كودك كار و خيابان در كشور

به گزارش ايسنا، فرشيد يزداني ـ مديرعامل انجمن حمايت از حقوق كودكان ـ نيز با ارائه گزارشي از تاريخچه آغاز به كار اين انجمن و خدمات ارائه شده آن، به كودكان بازمانده از چرخه آموزشي كشور كه به طور مستمر در حال افزايش است اشاره كرد و گفت: حدود دو ميليون و700 هزار نفر از كودكان در سنين10 تا 18 سال كشور خارج از چرخه تحصيل هستند.

به گفته وي، بر اساس آمارهاي رسمي و ثبت شده، حدود يك ميليون و 600 هزار كودك كار و خيابان در كشور وجود دارد.

يزداني در اين همايش از تلاش انجمن براي راه‌اندازي خط ياري كودكان در بم خبر داد.

به گزارش ايسنا، عباسلو ـ كارشناس ارشد مددكاري انجمن حمايت از حقوق كودكان ـ نيز در اين همايش، مراكز ارجاع كودكان آزارديده از طريق انجمن را 123 (اورژانس اجتماعي )، اداره سرپرستي كه شرط اعتياد و روسپي بودن والدين براي پذيرش كودكان بدسرپرست توسط اين اداره دو آيتم اصلي جذب كودكان به شمار مي‌رود، كانون وكلاي دادگستري كه درصد زيادي از همسر آزاري‌هاي به اين كانون ارجاع داده مي‌شوند، مراكز نگهداري «ياسر» و «نواب» كه محلي براي اسكان كودكان فراري و آزار ديده و بي‌سرپرست است و سازمان‌هاي مردم نهادي همچون «رهياب» و «آشيانه» كه در حوزه زنان و كودكان فعاليت مي‌كنند، معرفي كرد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha