هنوز خبري از معدن سنگآهن وعده داده شده به شركت ذوب آهن اصفهان نيست.
بهرام سبحاني - مديرعامل شركت ذوبآهن اصفهان - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيالن اين مطلب توضيح داد: هنوز وعده واگذاري معدن سنگآهن به شركت محقق نشده و عليرغم پيگيريهاي انجام شده اين موضوع هنوز مشخص نشده است.
گفتني است، احمدعلي هراتينيك - رييس سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران - سال گذشته در مراسم چهلمين سالگرد احداث ذوبآهن اصفهان وعده داد بوده كه قرار است به زودي يك معدن سنگآهن را به شركت ذوب آهن اصفهان تحويل دهيم كه اين معدن يا در يزد و يا در كرمان خواهد بود و به اين ترتيب ذوبآهن نيز صاحب يك معدن ميشود.
سبحاني همچنين درباره آخرين وضعيت طرح توازن اين شركت گفت: اميدواريم بخش نخست طرح توازن يعني كوره بلند در تيرماه امسال به بهرهبرداري برسد. برخي واحدهاي جانبي كوره بلند را نيز طي هفتههاي گذشته راهاندازي كرديم و اميدواريم در زمان مقرر كوره بلند ذوبآهن به بهرهبرداري برسد.
وي پيش از اين به ايسنا گفته بود كه طرح توازن داراي 5 بخش بوده و بخش اول آن كوره بلند است كه تقريبا به مراحل نهايي رسيده و براي راهاندازي آماده ميشود و قرار است در سه ماهه اول سال 1387 كوره بلند شماره يك را راهاندازي كنيم. پروژههاي بعدي نيز آگلومراسيون، ككسازي، نيروگاه و واحدهاي جانبي هستند كه قرار است عمده آنها در سال 1387 و بخشي نيز در سال 1388 راهاندازي شوند.
مديرعامل شركت ذوبآهن اصفهان همچنين در واكنش به اين سوال كه آيا محدوديتهاي اعمال شده بر كشور در زمينه واردات تجهيزات صنعتي در به تاخير افتادن زمان بهرهبرداري از طرح توازن موثر بوده است؟ عنوان كرد: در هر صورت اين مشكلات بياثر نبوده و كار را سخت كرده است.
اين فعال صنعتي در ادامه در پاسخ به اين سوال كه آيا موافق سياستهاي مسوولان در جهت تثبيت قيمت محصولات فولادي هستيد؟ توضيح داد: كسي به دنبال تثبيت قيمتها نيست و نميتوان كالايي را كه پذيرفتيم در بورس عرضه شود، قيمت آنرا تثبيت كنيم.
به گفته وي مسوولان دنبال اين بودند كه به بازار شوك وارد نشده و افزايش بيرويه قيمتها و جو رواني به وجود نيايد كه با عرضه انبوه ذوبآهن نيز بازار كنترل شد.
او اضافه كرد: كماكان معتقديم كه بورس تنها مسير فروش محصولات فولادي است و در بورس نيز قيمتها بر اساس عرضه و تقاضا تعيين ميشود.
پيشتر در همين زمينه رييس انجمن توليدكنندگان فولاد به ايسنا گفته بود كه قيمتگذاري فولاد و محصولات فولادي توسط دولت به هيچوجه نه به نفع توليدكننده است و نه به نفع مصرفكننده و فقط در اين بين عدهاي دلال و سرمايهدار سودهاي كلان ميبرند.
بهرامي نوشهر اضافه كرده بود كه در صورتي كه شركتهاي فولادسازي محصولات خود را مطابق قيمت جهاني بفروشند، ميتوانند با درآمد حاصل از فروش محصولاتشان، طرحهاي توسعه خود را هرچه سريعتر به اتمام برسانند.
سبحاني در پاسخ به اين سوال كه آيا بعد از عرضه سنگين ذوبآهن در بورس كالا قيمت محصولات فولادي افزايش داشته است يا خير؟ تاكيد كرد: تاكنون افزايش قيمتي نداشتيم؛ هرچند قيمتها نوسان داشته، اما بايد به سمتي حركت شود كه قيمتها هم براي توليدكننده مقرون به صرفه بوده و هم براي تجار كه اقدام به واردات ميكنند.
رييس انجمن توليدكنندگان فولاد پيش از اين به ايسنا گفته بود كه پس از عرضه 250 هزار تن از محصولات شركت ذوبآهن در بورس كالا، يك هفته قيمتها به صورت موقت پايين آمد. در ابتدا خريداران فولاد را 930 تومان به ازاي هر كيلو خريدند، اما پس از مدتي اين افراد همان فولاد خريداري شده را به قيمت 1200 تومان به ازاي هر كيلو در بازار فروختند.
انتهاي پيام
نظرات