• چهارشنبه / ۱ خرداد ۱۳۸۷ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 8703-00207

با اشاره به ضعف نسبي شاخص‌هاي كيفي توليد علم كشور رييس انستيتو پاستور ايران: تنها چهارمحقق علوم پزشكي كشور به حد قابل توجه جهاني شاخص «اچ ايندكس» نزديكند

با اشاره به ضعف نسبي شاخص‌هاي كيفي توليد علم كشور
رييس انستيتو پاستور ايران:
تنها چهارمحقق علوم پزشكي كشور به حد قابل توجه جهاني شاخص «اچ ايندكس» نزديكند

رييس انستيتو پاستور ايران با اشاره به وضعيت نه چندان مناسب محققان كشور از لحاظ شاخص كيفي H index بر ضرورت توجه بيشتر به ارتقاي سطح كيفي توليدات علمي كشور در كنار تداوم رشد كمي آنها تاكيد كرد.

به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر روح الاميني كه در افتتاحيه دهمين كنگره ژنتيك و دومين كنگره ايمني زيستي سخن مي‌گفت، خاطر نشان كرد: با توجه به سرعت رشد علمي قابل توجه كشور كه بين 30 ، 40 و 50 درصد متفاوت است با ديد موشكافانه‌تر در عرصه گسترش علوم و فنون در كشور مي‌بينيم كه تنها مقداري از شكاف كمي را برطرف كرده‌ايم به طوري كه جايگاه خود را از حدود رتبه چهل و پنجاهم جهان به رتبه 30 رسانده ايم.

وي در عين حال يادآورشد: هنوز كشور تركيه در سطح منطقه، حدود سه برابر از نظر كمي در توليد علم از ما جلوتر است.

رييس انستيتو پاستور ايران تاكيد كرد: براي رسيدن به اهداف سند چشم‌انداز 20 ساله بايد رشد كيفي داشته باشيم و در همين راستا با توجه به برگزاري پراكنده سالانه حدود يك‌هزار همايش امسال تصميم به تجميع همايش‌ها گرفتيم و همايش مربوط به دو انجمن را به صورت همزمان برگزار مي‌كنيم.

وي با توجه به اهميت شاخص H index در مقالات ISI، افزود: با ورود اين شاخص از سال 2007 به شاخص‌هاي ارزيابي پايگاه نمايه سازي بين‌المللي مقالات دانشمندي مورد توجه جهاني قرار مي‌گيرد كه اين شاخص در مورد مقالات وي 20 تا 40 باشد، اما در گزارش تهيه شده در علوم پزشكي كه بهترين حوزه علمي كشور است، از بين 13 هزار عضو هيات علمي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي سراسر كشور فقط چهار نفر در اين شاخص بالاي 16 هستند.

دكتر روح الاميني تاكيد كرد: در كشورهاي نظير هند و كره جنوبي محصولات حاصل از فن‌آوري ده‌ها برابر محصولات كشور ماست و معتقدم با توجه به فعاليتهايي كه تاكنون در اين حوزه انجام شده كه از نظر كمي نيز بايد افزايش يابد، به منظور حضور تاثيرگذار در منطقه بايد توجه بيشتري به رشد كيفي اعمال شود.

وي با اشاره به عوامل متعدد مؤثر در پيشرفت كيفي اظهار كرد: مهمترين عامل، مديريت و سياستگذاري و نيز همت دانشمندان است كه تاكنون متخصصان مراكز تحقيقاتي تلاش‌هاي لازم را اعمال كرده‌اند، اما در بخش مديريت بايد فعاليت‌ها به صورت هماهنگ صورت گيرد تا توان كشور مضاعف شود.

رييس انستيتو پاستور ادامه داد: هم اكنون شيب تندي در سرعت و تحول در كشور حاكم است، اما نبايد از نظر دور داشت كه ديگر كشورها نيز خواب نبوده و فعاليت‌هاي خود را ادامه مي‌دهند.

به گفته وي، تنها 36 نفر از اعضاي هيات علمي دانشگاه تهران در شاخص اچ ايندكس بالاي 6 هستند و از ميان تمام اعضاي هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران تنها 20 نفر در اين مورد برجسته هستند كه بايد آنها را آزاد گذاشت تا فعاليت‌هاي خود را گسترش دهند.

دكتر روح الاميني خاطر نشان كرد: ما بايد تلاش كنيم كمبودهاي بديهي را برطرف كنيم كه اين كار با جهاد علمي حاكم در كشور شدني است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha