رييس پليس آگاهي استان خوزستان، 75 درصد گمشدگان استان را دختران و زنان و علت ناپديدي بيشتر آنها را فرار از خانه عنوان كرد.
سرهنگ «مختاريفرد» در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران با اعلام اين مطلب افزود: بر اساس گزارشهاي موجود، سن اغلب دختران و زنان گمشده 15 تا 20 سال بوده و عمليات و بررسيهاي پليس در اين موارد، منتج به اين ميشود كه افراد گمشده، اغلب از خانه فرار كردهاند.
وي در ادامه در تشريح جرايم جنايي استان خوزستان، تصريح كرد: آدمربايي كمترين آمار را در ميان جرايم جنايي استان خوزستان به خود اختصاص ميدهد؛ به طوري كه در يك سال، به طور ميانگين پنج مورد آدمربايي اتفاق افتاده كه بيشتر هم به علت اختلافات مالي بوده است.
سرهنگ مختاريفرد در ادامه با ابراز تاسف از افزايش آمار قتل نفس در خوزستان بويژه در اهواز، در عين حال گفت: خوشبختانه پليس آگاهي تا كنون توانسته 79 درصد اين جرايم را كشف كند.
وي، بيشترين آمار «تجاوز به عنف» در استان خوزستان را پس از آبادان، مربوط به اهواز دانست و گفت: مجرمان به شيوههاي متفاوت، در پوشش مسافركش، افراد را از مركز شهر ميربايند و به حاشيه شهرها ميبرند.
به گفته وي، استان خوزستان در ميان ساير استانهاي كشور، در ارتكاب جرم تجاوز به عنف، در ردههاي دهم و گاه يازدهم و استانهاي اصفهان، تهران و شيراز در رتبههاي نخست قرار دارند.
رييس پليس آگاهي استان خوزستان در همين ارتباط خبر داد: اخيرا اعضاي باند متجاوزان به عنف در استان با بيش از 16 فقره جرم دستگير شدهاند.
وي، سن اين متهمان را بين 20 تا 28 سال عنوان و نسبت به كاهش سن مجرمان تجاوز به عنف در استان ابراز تاسف كرد.
سرهنگ مختاريفرد در ادامه گفتوگو با ايسنا، بيش از40 درصد قتلها در خوزستان را از نوع ناموسي توصيف و اعلام كرد: استان خوزستان، از نظر آمار قتلهاي ناموسي، پس از استان سيستانوبلوچستان، در رتبه دوم كشوري قرار دارد.
وي گفت: از آن جا كه در اين نوع قتلها معمولا ولي دم، خود، قاتل است، حداكثر مجازات براي متهم، هشت سال زندان است.
سرهنگ مختاريفرد در ادامه، به سن كيفقاپي در استان خوزستان اشاره كرد و گفت: سن كيفقاپي در استان، بين 16 تا 20 سال است كه اگر برخورد جدي و اعمال مجازات لازم در مورد كيفقاپان صورت نگيرد، اين افراد در آينده به سرقتهاي بزرگ روي ميآورند و در اين زمينه ما معتقديم كه مجازات در برخي موارد، متناسب با نوع جرم نيست.
وي به خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: سال گذشته نيروي انتظامي تحقيقي مبني بر عوامل موثر در بروزجرم به عمل آورد و طبق آن، صداوسيما سه درصد، آموزش و پرورش پنج درصد و صنوف 20 درصد در بروز جرم موثرند كه براي رفع اين موارد بايد فرهنگسازي درستي صورت گيرد و هر يك از اين نهادها نسبت به سهمي كه در بروز جرم دارند، بايد با اجراي طرحها و برنامههاي كارشناسي شده، اين مساله را جبران كنند.
به اعتقاد رييس پليس آگاهي خوزستان، جرم و ايجاد ناامني، چيزي نيست كه بتوان به سادگي از كنار آن گذشت و بايد بررسي كرد كه چرا يك جوان در سن 15 سالگي اقدام به سرقت كرده و يا مرتكب جرم ميشود؟ چرا مجازاتي كه توسط دستگاههاي قضايي تاييد شده، گاهي به طور كامل اجرا نميشود؟ چند زنداني محكوم به قصاص در زندانهاي كشور داريم كه حكم آنها با آن كه تائيد شده، اما به اجرا درنيامده است؟
وي با بيان اين كه گنجايش زندانهاي ما بسيار كم است، خاطرنشان كرد: بيشتر ايدههاي جرايم بعدي يك مجرم پس از طي محكوميت، در زندان شكل ميگيرد و از سويي ديگر لازم است، براي جرايم تاثيرگذار مجازات شديدي اعمال شود.
رييس پليس آگاهي استان خوزستان در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا در مورد وجود سلاحهاي غيرمجاز در استان عليرغم كشف پيوسته آن، گفت: خوزستان با كشوري مانند عراق هممرز است و در اين كشور سلاحهاي زيادي يافت ميشود. دشمن نيز در آن سوي مرزها ميخواهد، كشور ما ناامن باشد؛ بنابراين سلاحها براحتي در كشور عراق خريد و فروش شده و غيرقانوني وارد خوزستان ميشود.
وي با اشاره به وضعيت خوب استان خوزستان از نظر پايين بودن نرخ جرايم رايانهاي، خبر داد: پليس آگاهي خوزستان موفق شد، ميزان كشف جعل در خوزستان را به 52 درصد افزايش دهد. همچنين كشف كلاهبرداري در خوزستان 15 درصد رشد يافته است.
انتهاي پيام
نظرات