ماهيت واقعي لايحه پيشنهادي تحقيق و توسعه به دليل تغييرات زياد به وجود آمده در آن عملا دگرگون شده است.
محسن حاتم ـ معاون برنامهريزي، توسعه و فنآوري وزارت صنايع و معادن ـ در گفتوگو با خبرنگار صنعت و معدن خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) افزود: متاسفانه لايحه تحقيق و توسعه به قدري در كارگروهها و كميسيونهاي مختلف تغيير شكل پيدا كرده است كه عملا انگيزه خود را براي پيگيري آن از دست دادهايم.
وي ادامه داد: لايحه پيشنهادي تحقيق و توسعه در كميسيونها و كارگروههاي مختلف به دليل نظرات وزارت امور اقتصادي و دارايي و سازمان امور مالياتي تغيير زيادي پيدا كرده است و باعث شد روح موردنظر اين لايحه كه ميتوانست به عنوان مشوقي قوي براي نفوذ فعاليتهاي پژوهشي در واحدهاي صنعتي و تسهيل ارتباط صنعت با دانشگاه از آن استفاده شود، عملا اين قابليت را از دست بدهد.
حاتم در عين حال عنوان كرد: اين بحث هنوز در جريان بوده و در حال پيگيري آن هستيم.
معاون برنامهريزي، توسعه و فنآوري وزارت صنايع و معادن در ادامه توضيح داد: در هر صورت بحث اين بود كه سازمان امور مالياتي با هرگونه معافيت مالياتي مخالف است و همين امر نيز باعث به وجود آمدن تغييراتي در اين لايحه پيشنهادي شد.
وي يادآور شد: در لايحه تحقيق و توسعه پيشنهاد شده بود كه بخشي از هزينه تحقيق و توسعه واحدهاي صنعتي به عنوان ماليات پرداخت شده محسوب شود كه به نظر ميرسد با تغييرات به وجود آمده در متن پيشنهادي عليرغم وجود نكات مثبت ديگر نميتوان انتظار جهشي در فعاليتهاي تحقيق و توسعه در قلب واحدهاي صنعتي داشت.
معاون وزير صنايع و معادن با اشاره به اينكه فرمولهاي ديگري براي اين لايحه پيشنهاد شده كه در دست بحث و بررسي هستند، خاطرنشان كرد: منتها اين فرمولها با شكل اوليه تفاوت زيادي داشته و دنبال راهكارهاي جديدي هستيم.
حاتم در واكنش به اين سوال كه آيا اگر لايحه تحقيق و توسعه با تغييرات به وجود آمده در آن به صورت فعلي اجرا شود از اجراي آن راضي هستيد؟ تصريح كرد: اين كار يك گام به جلوست، اما براي دستيابي به اهداف چشمانداز در خصوص رشد اقتصادي، رشد ارزش افزوده و افزايش بهرهوري نياز به گامهاي بلندتري داريم كه اميدواريم به زودي اين اجماع حاصل شود.
انتهاي پيام
نظرات