/حماسهي ملي - تجلس مردم سالاري ديني/ هاشمي رفسنجاني: ـ نتيجه شركت نكردن در انتخابات، خودزني است ـ آبروي نظام و ملت در اين دوره از انتخابات شكل ميگيرد
رييس مجمع تشخيص مصحلت نظام با حضور در حسينيه جماران راي خود را در انتخابات مجلس شوراي اسلامي به صندوق شماره 3225 و همچنين راي خود را در انتخابات مياندورهيي مجلس خبرگان به صندوق شماره 140 انداخت.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) آيتالله هاشمي رفسنجاني صبح روز جمعه پس از انداختن راي خود به صندوقهاي راي در جمع خبرنگاران گفت: اصل شركت مردم در انتخابات يك وظيفه اسلامي و ملي است و طبيعي است كه نفع مردم در شركت در انتخابات است. آنهايي كه انتقاد دارند و نميخواهند در انتخابات شركت كنند، خودزني ميكنند و حق راي خود را از دست ميدهند و طبعا نتيجه آن ميشود كه همانهايي كه مخالفشان هستند به مجلس راه پيدا كنند.
وي افزود: درصورتي كه مجلس خوب و كارآمدي تشكيل شود كه مدافع مردم، انقلاب و نظام باشد همه برنده ميشوند و دشمن شكست خواهد خورد اما اگر مجلسي ضعيف و ناكارآمد تشكيل شود، همه ضرر خواهند كرد.
وي با اشاره به كاركرد مجلس گفت: مجلس در انتخاب وزرا و نظارت نقش اساسي دارد و تريبون مجلس نيز باز است و ميتوان از آن به مردم آموزش داد و نظرات نخبگان را به مردم منتقل كرد. نقش مجلس در نظام ما بيبديل است و هيچ نهادي مانند آن نقش اساسي ايفا نميكند. اگر مجلس ضعيف باشد همه ملت ضرر ميكنند و اگر قوي باشد خيلي از مسايل و مشكلات حل خواهد شد.
هاشميرفسنجاني گفت: دشمنان تحقيقا مايلند كه مجلسي ضعيف تشكيل شود و مردم هم كمتر در انتخابات شركت كنند تا فاصله بين ملت و دولت ايجاد شود و بگويند كه در ايران دموكراسي نيست و ديكتاتوري حاكم است و با اين كار آبرو، حيثيت و اعتبار نظام ما را پايين بياورد و اين خيلي به ضرر ماست.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام خطاب به مجريان و مسوولان نظارتي در انتخابات گفت: مجريان و كساني كه دستاندركار انتخابات هستند سعي كنند انتخابات كاملا سالم برگزار شود به طوري كه دوست و دشمن معترف سالم بودن آن باشند. مراحل قبلي انتخابات هرچه بود گذشت و مرحله شمارش آرا و همچنين بررسي شكايتها بسيار مهم است و بايد دقت بالايي داشته باشند. آبروي نظام و ملت در اين دوره از انتخابات شكل ميگيرد.
وي ادامه داد: همه مردم سعي كنند كه در انتخابات شركت كنند. انتقادها و مخالفتها بايد در صحنه ديگري نشان داده شود. انتخابات ميداني است كه همه ميتوانند در آن تاثيرگذار باشند و نبايد با عدم شركت خودزني كنند.
وي خطاب به رسانههاي خارجي نيز گفت: رسانههاي خارجيها نيز منصفانه قضاوت كنند؛ ايران در مقايسه با ساير كشورهاي منطقه دموكراتترين كشور است و اين را بايد نشان دهند.
هاشمي رفسنجاني در پاسخ به سوالي در مقايسه مجلس خبرگان و مجلس شوراي اسلامي گفت: هر دو مجلس مهم هستند. مجلس خبرگان مسووليت نصب، عزل و نظارت بر عملكرد رهبري را دارد. همچنين ميتواند به دستگاههاي زير نظر رهبري كه خيلي وسيع هستند، نظارت كند. در مقابل، مجلس در همه امور كشور ميتواند نقش ايفا كند. وسعت كار مجلس بسيار بيشتر از مجلس خبرگان است در عين حال گاهي اوقات كيفيت و حساسيت كار مجلس خبرگان مهمتر ميشود.
وي به مجلس آينده توصيه كرد كه ارتباط نزديك با مردم و افكار آنها داشته باشد و آن را نمايندگي كند.
وي گفت: مجلس آينده بايد بيشتر به قانونگذاري به برنامهنويسي بپردازد و در عين حال با جديت بيشتري به بحث نظارت توجه كند. نظارت بر عملكرد ديگران از سوي مجلس آينده بسيار مهم است. مجلس آينده در داخل كشور نيز بايد سعي كند فضاي آزاد و منطقي داشته باشد. مجلس جاي رفتارهاي احساسي نيست؛ بلكه جاي برنامهريزي، عقلانيت و انصاف است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات