مديرعامل شرکت نفت فلات قاره: طرح توسعه جامع ميدان گازي فارسي خرداد سال آينده ارائه ميشود
چهار ميدان هيدروکربوري در اين بلوك فارسي وجود دارد که کار اکتشافي اولين ميدان آن به پايان رسيده و گزارش اقتصادي بودن آن توسط شرکت ONGC هند ارائه شده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمود زيرکچيانزاده - مديرعامل شرکت نفت فلات قاره - با بيان اينکه بلوک فارسي يک بلوک اکتشافي است که کار اکتشاف آن توسط مديريت اکتشاف شرکت ملي نفت ايران به شرکت ONGC (يک کنسرسيوم از شرکتهاي هندي) واگذار شده است، با بيان مطلب فوق گفت: در اين راستا، شرکت نفت فلات قاره ايران به عنوان متولي توسعه اين بلوک مطرح شده که با برگزاري جلسات متعدد با اين شرکت هندي توافقات اوليه حاصل شده و قرار است شرکت ONGC اولين مرحله اجرايي طرح توسعه جامع (MDP) اين ميدان گازي را خردادماه سال آينده به شرکت نفت فلات قاره ارائه کند.
وي افزود: ما بعد از آن بلافاصله وارد مذاکرات فني، حقوقي و مالي ميشويم و اميدواريم سال آينده عمليات اجرايي توسعه ميدان فرزاد B که يک ميدان بزرگ گازي با ذخيره گاز درجاي 12 TCF در بلوک فارسي است، را آغاز کنيم.
او با بيان اينکه اين کار براي اولين بار در سطح وزارت نفت انجام ميشود، گفت: در حال حاضر مذاکرات با شرکت ONGC در مرحله COM (تصميمگيري جلسه) قرار دارد و بايد مجوزهاي لازم از سوي مراجع ذيصلاح گرفته شود تا ساير جزئيات اين قرارداد نهايي شود. با توجه به اينکه از ابتدا تا انتهاي اين پروژه به صورت يک زنجيره کامل ديده شده - يعني جلوگيري از خامفروشي و تبديل محصولات با ارزش افزوده بالاتر - در سطح وزارت نفت بيسابقه است.
وي ادامه داد: ما براي محصول ميدان گازي فارسي در 3 بخش برنامهريزي کردهايم که ارسال به شبکه مصرف داخلي، تبديل به برق و تزريق و صيانت از مخازن از مهمترين اين بخشهاست و هر کدام داراي ارزش افزوده بسيار بالايي هستند. ما تا انتها در ميدان گازي فارسي حضور داريم، کار اوليهمان را تعريف دقيق کردهايم و پس از دريافت MDP اين ميدان از شرکت هندي، بهترين تصميم را اجرا ميکنيم.
* قراردادهاي امضا شده
به گزارش روابط عمومي شرکت نفت فلات قاره ايران، زيرکچيانزاده با بيان اينکه از سالهاي 1380 تا 1384 ، 200 تا 400 ميليون دلار قرارداد در اين شرکت شده است، گفت: اين ميزان قرارداد در سال گذشته با رشدي خيرهکننده به 1.3 ميليارد دلار رسيده و تا پايان بهمن امسال نيز بيش از 4.5 ميليارد دلار قرارداد امضا شده است و تا پايان سال افزايش خواهد يافت.
وي ادامه داد: سال آينده بحثهاي اصلي توسعه که اولا پشتيبان توليد نفت براي تثبيت است، ثانيا افزايش توليد نفت را به همراه خواهد داشت و ثالثا فاز گاز که يکي از فازهاي اساسي در خليجفارس است را اجرايي خواهيم کرد.
مديرعامل شرکت نفت فلات قاره يکي از اصليترين قراردادهاي امضا شده را قرارداد توسعه ميدان رسالت دانست که در حال حاضر حدود 8 هزار بشکه نفت سبک API 25 توليد ميکند و با اجراي آن توليد اين ميدان به 47 هزار بشکه در روز افزايش مييابد و سالانه 246 ميليون بشکه نفت توليد خواهد کرد.
وي توضيح داد: در اين ميدان با توليد طبيعي و بازيافت اوليه بهوسيله تزريق آب و بازآوري با گاز (Gas lift) بازيافت ثانويه (حداکثر بازيافت) را رقم خواهيم زد. با اجراي اين قرارداد سيستم فرآورش چاههايمان که در زمان جنگ تحميلي آسيب جدي ديده بودند، بازسازي و به روزسازي کامل خواهيم کرد.
او ادامه داد: اين پروژه را در سال جاري به شرکت مالزيايي آمونا واگذار کرديم که ظرف 41 ماه به شکل فاينانس پروژه را به انجام برسانند.
زيركچيانزاده قرارداد مهم ديگر را NGL خارگ اعلام كرد و گفت: تفاهمنام اوليه (MOU) آن بين يک کنسرسيوم از شرکتهاي مالزيايي و شرکت نفت فلات قاره، امضاء شده است و اميدواريم اين بحث را به زودي نهايي کنيم.
* قرارداد زيستمحيطي CDM
وي با اعلام اينکه يکي از کارهاي بزرگ و بسيار خوبي که توسط اين شرکت براي نخستين بار در کشور انجام شد، بحث امتياز زيست محيطي Cleaning Development Mechanism) CDM) است، گفت: اين اعتبار به دليل اقداماتي که در پروژه NGL خارگ انجام شد، به شرکت نفت فلا قاره ايران تعلق ميگيرد.
به گفته او در پروژه NGL خارگ علاوه بر جلوگيري از سوزاندن 600 ميليون فوت مکعب گاز، محصولات با ارزش افزوده بسيار بالايي به دست ميآيد. براي مثال متان به متانول و اتان به اتانول تبديل ميشود و از اين طريق سود فراواني از طريق گازهايي که تا بحال بيهوده سوخته ميشد، عايد کشور ميشود. علاوه بر اينها گاز شهري منطقه خارگ هم از اين پروژه تأمين ميشود و ميعانات آن نيز به طور جداگانه به فروش ميرسد.
وي مجموعه اين اقدامات در طرح NGL خارگ، را علاوه بر اينکه سودآوري بسيار خوبي براي کشور دارد، داراي اثرات ارزشمند زيست محيطي دانست که باعث اعطاي جايزه زيست محيطي CDM به شرکت نفت فلات قاره شده است. در اين خصوص، با يک شرکت اماراتي مذاکرات نهايي انجام شده و قرارداد نهايي آن، به زودي امضاء ميشود.
او در توضيح امتياز زيست محيطي CDM گفت: اين امتياز در واقع به اين دليل اعطا ميشود که چون کشورهاي پيشرفته به حد اعلاي گسترش صنايع خود رسيدهاند و بر اساس پيمان کيوتو، ديگر نميتوانند بيش از اين صنايع خود را توسعه دهند، با خريد امتياز CDM از ساير نقاط جهان، دست خود را براي انجام پروژههاي توسعهاي باز ميکنند.
زيركچيانزاده تصريح كرد: به عبارتي ميتوان گفت در پروژه ملي NGL خارگ بيش از يک ميليارد دلار محصول توليد و عرضه ميشود و علاوه بر آن مزيت زيست محيطي اين پروژه هم به طور جداگانه به فروش ميرسد.
او اين پروژه را داراي مزيت سهگانه براي کشور دانست و گفت: از يک طرف از گازي که در حال سوختن بود، محصول توليد ميکنيم، و از سوي ديگر محيط زيست را آلوده نکرده و هواي سالمتري به ارمغان آوردهايم و جنبه سوم هم اينکه اين مزيت را در قالب قرارداد CDM به فروش ميرسانيم. يعني به ميزان گازي که قبلا سوزانده ميشد، محاسبه انجام و به کشور پرداخت ميشود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات