بيانيه سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران درباره انتخابات
سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران با صدور بيانيهاي، مواضع و ديدگاههاي خود را پيرامون انتخابات هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي اعلام کرد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در اين بيانيه با تسليت سالروز ارتحال نبي مكرم اسلام، حضرت محمدابن عبدالله (ص) و شهادت سبط اكبر، امام حسن مجتبي(ع) و حضرت ثامن الائمه، امام رضا(ع) به عموم مسلمانان به ويژه ملت ايران آمده است: بيش از دو ماه از آغاز مراحل اجرايي برگزاري انتخابات هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي گذشت و اکنون با آغاز مهلت قانوني تبليغات در آستانه برگزاري اين انتخابات مهم قرار داريم.
اين بيانيه با انتقاد از روند انتخابات و با اشاره به اينكه كليه روشها بايد متناسب با روح انقلاب و ماهيت نظام جمهوري اسلامي و در جهت حفظ دستاوردها و آرمانهاي اصيل انقلاب و اساس جمهوريت نظام باشد، ميافزايد: معتقديم تمامي شخصيتها و احزاب و تشکلهاي سياسي که دل درگرو آرمانهاي بلند ملت ايران در انقلاب اسلامي و پاسداري و حراست از اساس و بنيادي دارند که جمهوري اسلامي ايران برآن بنا شده است، بايد با درک اهميت شرايط کنوني و اتخاذ مواضع و تصميمات سنجيده و هشيارانه در قبال اين روند به وظيفه ديني، ملي و تاريخي خود عمل کنند.
در بخش ديگري از اين بيانيه با تاكيد بر پرهيز از شعارها و وعدههاي رفاهي و معيشتي كه تحقق آن ممكن نيست، خاطرنشان شده است كه بيبرنامهگي، فقدان تجربه و عدم شناخت صحيح نسبت به واقعيات موجود در حوزههاي داخلي و خارجي منجر به ناکارآمدي و اتخاذ سياستها و راهبردها و تصميمات غلط، ماجراجويانه و غيرکارشناسي ميشود كه نتيجه آن در سطوح ملي و بينالمللي معضلات و مخاطرات جدي و تحميل هزينههاي سنگين بر کشور خواهد بود كه جبران آنها در کوتاه مدت غيرممکن و در درازمدت سخت و دشوار است.
همچنين در بخش ديگري از اين بيانيه با اشاره به نتايج انتخابات سومين دوره شوراهاي شهر و روستا براي اصلاحطلبان و اصولگرايان آمده است: نتيجه انتخابات شوراها زنگ خطري جدي براي اصولگرايان به شمار ميآمد.
نويسندگان اين بيانيه در ادامه با اعتقاد به اينكه در انتخابات دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي جرياني به دنبال " مهندسي عرصه رقابت انتخاباتي " است، بر برگزاري " انتخابات آزاد و رقابتي" تاكيد كرده و از به كار بردن اصطلاحاتي مانند " اصلاحطلبان تندرو و معتدل" از سوي بخشي از جريان رقيب انتقاد كرده و هدف آنها را " ايجاد اختلاف و واگرايي و تقابل در جبهه اصلاح طلبان و زمينهسازي براي رد بخشي از اصلاحطلبان از صحنه رقابت" دانستهاند.
اين بيانيه ميافزايد: در اين ميان متاسفانه برخي جريانهاي منتسب به جنبش اصلاحي نيز غافل از اهداف و مقاصد جريان رقيب و يا به دلايل و علل ديگر، طي ماههاي اخير با اظهارات تحريک کننده و اتخاذ مواضع غيرمنصفانه خود عليه اصلاحطلبان، کمک موثري به تقويت اين طرح كردند، اما سکوت و بياعتنايي آگاهانه و حکيمانه اصلاحطلبان و اجتناب از واکنش و پاسخگويي به تحرکات مذکور از ميزان كاميابي جريان رقيب در اين زمينه كاست.
صادركنندگان اين بيانيه معتقدند محور ديگر برنامه يك جريان در آنچه مهندسي عرصه رقابت انتخاباتي، خواندهاند، از بين بردن هرگونه زمينهاي براي حضور جدي اصلاحطلبان در عرصه انتخابات و ناتوان ساختن ايشان از رقابتي جدي و موثر بود و به اين منظور از ماهها قبل تلاش تبليغاتي سياسي گستردهاي صورت گرفت تا رد صلاحيت برخي از اصلاحطلبان در انتخابات آينده براي جامعه امري عادي و طبيعي تلقي شود و جامعه از پيش حساسيت خود را در اين زمينه از دست بدهد. همچنين در سايه اين خط تبليغاتي و سياسي، با اولتيماتومها و هشدارهاي مستمر برخي، تلاش گستردهاي براي ايجاد فضايي از ياس و ترس صورت پذيرفت تا حتي المقدور کانديداهاي کمتري ريسک ثبت نام را بپذيرند و در نتيجه هزينه سياسي ناشي از رد صلاحيت آنها به حداقل برسد. طراحي اين جريان در مرحله بعد آن بود كه مقدمات و بسترهاي لازم را براي ردصلاحيتهاي اصلاحطلبان موثر فراهم كنند.
سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران خاطرنشان كرده است: در مقابل اين تحركات، اصلاحطلبان که به اقتضاي ماهيت اصلاحطلبي، به انتخابات مجلس هشتم به عنوان فرصت و ظرفيتي قانوني براي پيگري اهداف اصلاحطلبانه از طريق حضور در قدرت و حاکميت مينگريستند، عزم حضوري جدي و فعال در عرصه رقابت انتخاباتي و امكان انتخاب آزادانه و واقعي را براي مردم داشتهاند. براي تحقق اين هدف تلاش اصلاحطلبان بر چند محور متمرکز شد؛ نخست، تلاش براي حفظ و تعميق اتحاد و ائتلاف اصلاحطلبان كه در جريان انتخابات شوراها، در مطلوبترين شكل ممكن خود بروز يافت. از حدود يك سال پيش از برگزاري انتخابات و با محوريت و ابتكارعمل جناب آقاي خاتمي و دعوت عام براي مشاركت و همياري گروههاي اصلاحطلب، مقدمات شکلگيري ائتلاف گسترده و فراگير اصلاحطلبان فراهم شد. اين تلاش اگرچه با پاسخ مثبت برخي از گروههاي سياسي كه عزم خود را بر شركت مستقل در انتخابات قرار داده بودند، مواجه نشد، اما در مجموع، تلاشي مثبت بود كه به تشکيل ستادي فراگير و سراسري از اصلاحطلبان كشور برپايه مشترکات حداقلي، انجاميد.
محور دوم اهتمام اصلاحطلبان، جلب موافقت و تشويق آن دسته از افراد و چهرههايي بود که واجد شرايط لازم براي کانديداتوري بوده و امكان موفقيت آنان در كسب آراي جامعه نيز وجود داشت. از اين رو سازمان در آستانه مرحله ثبت نام داوطلبان انتخابات، با صدور اطلاعيهاي ضمن فراخوان" افراد واجد شرايط براي حضور در رقابتهاي انتخاباتي " تاکيد کرد " افراد واجد شرايط نمايندگي ملت بايد به اين نکته توجه داشته باشند که حتي اگر تمايلي به حضور در مجلس ندارند، حضورشان در مرحله ثبت نام داوطلبان، آثار ناشي از رد صلاحيتها را کاهش داده و به رغم خواست و اراده برخي، به فراهم آمدن زمينههاي انتخابات رقابتي کمک ميکند و دامنه برخورداري ملت از حق انتخاب و حق تعيين سرنوشت را افزايش ميدهد". نتيجه تلاش اصلاح طلبان در اين زمينه حضور قابل تقديرحدود 900 کانديداي اصلاح طلب در سراسر کشور بود. البته اين امكان همچنان وجود داشت تا با ثبت نام تعداد بيشتري از اصلاح طلبلان واجد شرايط، امكان رقابت بيشتري فراهم و عرصه بيش از پيش بر جريان رقيب تنگ شود.
نويسندگان اين بيانيه در ادامه نسبت به روند بررسي صلاحيتها و ميزان رد صلاحيت اصلاحطلبان انتقاد كرده و آوردهاند:
اصلاحطلبان به غير از حوزه انتخابيه تهران، در خوشبينانهترين ارزيابيها، در سراسر کشور تنها براي حدود 100 كرسي امكان حضور و تنها در 50 كرسي امکان رقابت جدي دارند. در تهران نيز با رد صلاحيت اصلاحطلبان شناخته شده، ستاد ائتلاف در تهيه فهرست انتخاباتي تهران با مشکلات جدي مواجه شد.
در اين بيانيه در عين حال برگزاري انتخاباتي با مشاركت گسترده مردم با توجه به شرايط داخلي و خارجي مورد تاكيد قرار گرفته است.
صادركنندگان اين بيانيه معتقدند در پيشبرد حركت اصلاحي بايد از تمامي ظرفيتها و امكانات قانوني براي محدود و پاسخگو كردن قدرت، ممانعت از شکلگيري حاکميت يکدست و بوجود آوردن فضايي باز براي فعاليت قانوني و آزادانه آحاد مردم بهره برد و انتخابات را امکان و فرصتي مهم در اين مسير ارزيابي كرد. در هر انتخاباتي، اصل را بر مشاركت جدي و فعال قرار داد و تمامي مساعي خود را براي برگزاري يك انتخابات قابل قبول به كار برد.
سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران افزوده است: بر اين باور بوده و هستيم كه شرايط داخلي و خارجي كشور، بيش از هر زمان ديگر اقبال افكار عمومي را به سوي اصلاحطلبان جلب كرده است؛ لذا در ائتلاف اصلاح طلبان حضوري فعال و جدي يافته، براي حفظ و تقويت آن، در بسياري از زمينهها بر تامين ديدگاههاي حداقلي خود بسنده كرديم و هر آنچه كه در توان فكري و اجرايي خود سراغ داشتيم در اين راه صرف كرديم. سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران به عنوان جرياني اصلاحطلب و مؤمن به آرمانهاي اصيل ملت بزرگ ايران در انقلاب شکوهمند اسلامي، خود را در موقعيتي ارزيابي ميکند که از يك سو نميتواند اقداماتي مغاير با روح انقلاب و اساس نظام را تاييد كند و از سوي ديگر نميتواند نسبت به سرنوشت جنبش اصلاحي و مجموعه اصلاحطلبان بيتفاوت باشد. از اين رو با بررسي شرايط پيش آمده درانتخابات مجلس هشتم و با توجه به وضعيت كنوني كشور و همچنين با توجه به شرايط كنوني اصلاحطلبان، به اين جمع بندي رسيد كه همگام و همراه با ائتلاف اصلاحطلبان شرکت خود را در انتخابات به حضور در آن دسته از حوزههاي انتخابيهاي که داراي شرايط رقابتي هستند محدود ساخته و در سراسر کشور به ارائه فهرستهاي انتخاباتي متشکل از داوطلباني که به داشتن ديدگاههاي اصلاحطلبانه شهرت داشته و در تقويت انسجام و اتحاد جبهه اصلاحات کوشيده و از ظرفيت لازم براي رقابت برخوردارند، بسنده کنيم. عليرغم پيشنهادي كه درباره چگونگي حضور در انتخابات تهران دادهايم، به احترام تصميم ستاد ائتلاف خود را ملزم به رعايت نظر اکثريت و شرکت در انتخابات در قالب ائتلاف اصلاحطلبان ميدانيم؛ از اين رو مردم آگاه و رشيد را به مشاركت گسترده در انتخابات به خصوص در حوزه هايي كه ائتلاف اصلاحطلبان ( ياران خاتمي) نامزدهاي خود را معرفي كرده است فراميخوانيم . ما اميدواريم اين انتخابات به درخشانترشدن نقطههاي اميد و پيروزي در افق آينده کشور بينجامد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات