شركت لهستاني براي توليد گازطبيعي، ساخت تاسيسات و اسكلههاي صدور، توليد و انتقال گاز طبيعي مايع (ال.ان.جي) پيشنهادهاي فني و مالي خود را ارائه كرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمود زيركچيانزاده - مديرعامل شركت نفت فلات قاره ايران - با بيان اين مطلب و اين كه سالانه امكان توليد حدود 2.7 ميليون تن ال.ان.جي دراين ميدان وجود دارد، افزود: گاز طبيعي موجود در اين مخزن بين 8 تا 12 تريليون فوت مكعب برآورد شده كه براي توليد روزانه 360 ميليون فوت مكعب از آن برنامهريزي شده است.
پيشتر زيركچيانزاده از امضاي توافقنامه همكاري ايران و لهستان به منظور سرمايهگذاري در توسعه ميدان نفتي لاوان خبر داده و ابراز اميدواري كرده بود که مباحث كاري در نيمه اول سال آينده (1387) مشخص شود.
براساس اين تفاهمنامه اين ميدان لاوان مسوول تامين گاز صادراتى به آن كشور خواهد بود. شركتهاى خارجى مختلفي براى مشاركت در توسعه و خريد گاز ميدان لاوان ابزار علاقهمندي کردهاند که در اين راستا لهستان از جمله كشورهايى است كه براى حضور در بخش هاى سرمايهگذارى، توسعه و خريد گاز ميدان لاوان، تبديل گاز آن به LNG و صادرات به آن كشور ابراز آمادگى كرده است. شركت ايرانى كپس به عنوان مشاور براى لرزه نگارى سه بعدى و طراحى سطح الارضى اين ميدان انتخاب شده است.
در مجموع قرار است هفت حلقه چاه حفر شود كه تاكنون حفر سه حلقه چاه كامل شده و شركت ملى حفارى به اين منظور دكل 51را به حفارى ميدان لاوان اختصاص داده است. در اين زمينه زمان نهايى پايان حفارى ميدان لاوان سال 87 پيشبينى شده است.
لازم به ذكر است كه سال گذشته وى اظهار كرده بود كه گاز درجاى ميدان گازى لاوان 12 تريليون فوت مكعب پيش بينى شده و با حفر هفت حلقه امكان برداشت روزانه 500 تا 600 ميليون فوت مكعب گاز ايجاد مى شود. در اين راستا يك دكل شركت ملى حفارى براى عمليات توسعه ميدان لاوان اختصاص داده شده و قرار است برنامه حفر هفت حلقه چاه تا دو سال آينده كامل شود.
طبق گفته زيركچيانزاده، نقشه جامع توليد (MDP) ميدان لاوان به يك شركت پيمانكار ايرانى داده شده كه پس از انجام لرزهنگارى MDP را تا پايان سال آينده (1386) نهايى كرده و نهايتا پكيج EPC (مهندسى، خريد كالا، نصب) را تحويل دهد و براساس آن بحث اجرايى كامل شود. همچنين در كنار اين شركت، شركت هاى ديگرى براى سرمايه گذارى به شكل فاينانس در توسعه ميدان لاوان حضور دارند كه در حال مذاكرات اوليه و امضاى تفاهم نامه هستيم.
وى درخصوص چگونگى برداشت گاز از ميدان گازى لاوان و ميدان گازى كيش اظهار كرده بود كه با توجه به همجوار بودن اين دو ميدان پيشنهاد كردهايم فرآورش و پالايشگاه دو ميدان يكى و برداشت از اين دو به صورت همزمان انجام شود. در اين صورت با هزينه سرمايه گذارى عمليات، نگهدارى و راهبرى حداقل مى توانيم از يك اتاق كنترل براى هر دو ميدان استفاده كنيم.
به گزارش ايسنا، به تازگي غلامحسين نوذري - وزير نفت - از سرمايهگذاري لهستان در صنعت نفت خبر داده بود. به اين ترتيب كه براساس يك تفاهم نامه مشترك كه با شركتهاي ملي نفت خير جنوب، نفت فلات قاره ، نفت مناطق مركزي و مديريت پژوهش و فناوري امضا شده، اين شركت لهستاني آمادگي خود را براي سرمايهگذاري و توسعه مشترك ميادين نفت و گاز اعلام كرد.
از سوي ديگر اخيرا شركت گاز لهستان در بيانيهاي اعلام كرده بود كه توافقنامهاي با شركت نفت فلات قاره ايران در زمينه همكاري براي مديريت ذخاير كشف شده گاز و ميعانات در تهران به امضا رسانده است.
سخنگوي شركت لهستاني گفته بود كه همكاري با ايران ميتواند به امضاي قرارداد تامين LNG نيز منجر شود كه شركت لهستاني با ساخت پايانههاي مربوط به گاز مايع به شدت به اين منبع انرژي نياز خواهد داشت.
در اين خصوص براساس آخرين خبرها عليرضا ضيغمي - مديرعامل شركت نفت مناطق مركزي - با بيان اين که طي امضاي يك توافقنامه با شركت لهستان، قرار است تا سقف يك ميليارد دلار سرمايهگذاري در پروژههاي مختلف نفت و گاز كشور انجام شود، توضيح داده بود که اين توافقنامه بين شركت ملي نفت ايران و اين شركت لهستاني امضا شده است.
وي افزوده بود که در اين راستا هنوز توسعه ميدان نفتي يا گازي مشخص پيشنهاد نشده است، ولي به طور كلي اين شركت در ميادين نفت مناطق مركزي، مناطق نفت خيز جنوب يا حوزهي فلات قاره حضور پيدا خواهد كرد.
اعلام آمادگي شرکت هندي براي توسعه ميدان گازي فارسي
مديرعامل شرکت نفت فلات قاره از اعلام آمادگي شركت دولتي نفت و گاز هند (او.ان.جي.سي) براي سرمايهگذاري و توسعه ميدان گازي فارسي خبر داد و خاطرنشان کرد: شركت او.ان.جي.سي هند ارزيابي فني و مالي خود را در خصوص ميدان گازي فارسي به شركت نفت فلات قاره ارائه كرده و اميدواريم حداكثر تا نيمه اول سال 1387 اين پيشنهاد را بررسي و به دنبال آن عمليات توسعه و سرمايه گذاري ميدان آغاز شود.
زيركچيانزاده با اشاره به فعاليت كنسرسيوم هندي براي كشف ميدان فارسي در رابطه ميزان ذخاير نفت خام اين ميدان توضيح داد: تاكنون اين كنسرسيوم گزارشي در رابطه با ذخاير نفتي اين ميدان ارائه نكرده و بعد از ارائه اين گزارش قابل ارزيابي است.
گفتني است، ميدان گازي فارسي با ذخيره اي حدود 11تريليون فوت مكعب گاز طبيعي در منطقه خليج فارس واقع شده است .
به گفته او در اين بلوك نفت هم وجود دارد كه به منظور بررسي اقتصادي بودن آن منتظر نتايج نهايي پيمانكار هستيم. تا كنون اولويت گاز ميدان فارسي صادرات به بحرين بوده است كه در اين زمينه تفاهم نامه اوليه (MOU) براي صادرات يك ميليارد فوت مكعب گاز امضا شده است.
به گزارش ايسنا، اين در حالي است كه اخيرا شرکت هندي ONGC که عمليات توسعه ميدان نفت و گاز فارسي را بر عهده دارد، در گزارشي به شرکت ملي نفت ايران ذخاير گازي اين ميدان را بيش از دو برابر رقم قبل برآورد کرده بود.
پس از مطالعات شرکت فوگرو رابرتسون و دفتر تحقيقات ONGC بر روي ميدان فارسي مشخص شده بود كه حجم ذخاير گازي اين ميدان 21.68 تريليون فوت مکعب (معادل بيش از 7 تريليون متر مکعب) است. در اکتبر سال 2006 حجم ذخير گازي اين ميدان 9.48 تريليون فوت مکعب و حجم ذخاير نفت آن يک ميليارد بشکه برآورد شده بود.
همچنين به دليل وجود اختلاف فشار در چاههاي حفر شده در اين ميدان، کارشناسان از امکان مرتبط بودن اين ميدان با ميدانهاي نفت و گاز در کويت يا عربستان يا وجود نفت در نقاط ديگر ميدان خبر داده بودند.
انتهاي پيام
نظرات