مدير كل سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت از تدوين قانون جامع بهداشت روان خبر داد.
دكتر محمد باقر صابري زفرقندي در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به شيوع حدود دو درصدي اختلالات شديد روانپزشكي در جمعيت عمومي كشور، گفت: به دليل ناآگاهي بسياري از بيماران از بيماري روحي رواني خود و به دنبال آن ناتواني در كنترل بيماري و رفتارها، لزوم تعيين ضوابط و مقررات خود براي اين دسته از بيماران احساس ميشود.
وي، هدف از تدوين قانون بهداشت روان را تعيين ضوابط قانوني و علمي براي درمان افراد مبتلا به اختلالات رواني و مشخص كردن حدود مداخلات انتظامي و قضايي در حيطه درمان اين گروه از بيماريها دانست و اظهار كرد: از سال 78 نخستين فراخوان به منظور تهيه پيشنويس قانون جامع بهداشت روان اعلام و در سال 82 كار بر روي تدوين اين پيشنويس به طور جدي آغاز شد.
مديركل سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت با تاكيد بر اعمال برخورد مناسب خانوادهها و مراجع انتظامي در محدوده قانوني با بيماران مبتلا به اختلالات رواني، خاطرنشان كرد: به دليل پيچيدگي برخورد در برابر اين گروه از بيماران، حفظ حريم و حقوق بيماران و كادر درماني و مراجع قضايي و انتظامي، تدوين چنين قانوني احساس ميشود.
دكتر صابري زفرقندي با بيان اين كه تدوين پيشنويس قانون جامع بهداشت روان با نظر متخصصان روانپزشكي، حقوقدانان، خانوادههاي بيماران و سازمانهاي مرتبط صورت گرفته است، اعلام كرد: پيشنويس اين قانون نهايي شده و در حال حاضر با همكاري مركز اخلاق و تاريخ پزشكي دانشگاه تهران در تلاش براي ارائه پيشنويس در قالب لايحه به دولت و مجلس شوراي اسلامي هستيم.
وي در اين رابطه به وجود قانون بهداشت روان در كشورهاي پيشرفته دنيا اشاره و اظهار كرد: متاسفانه تاكنون با خلاء وجود چنين قانوني در كشور مواجه بودهايم.
مديركل سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت، ابراز اميدواري كرد تا با همكاري مسوولان و مجلس شوراي اسلامي، قانون جامع بهداشت روان تصويب و اجرايي شود.
انتهاي پيام
نظرات