براي توليد زودهنگام از ميدان نفتي هنگام بخشي از مناقصهها انجام شده و عمليات به شركتهاي ايراني واگذار شده است. در اين زمينه حفاري توسط شركت فلات قاره با دريافت دكل حفاري از شركت تاسياست دريايي انجام ميشود.
به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمود زيركچيانزاده - مديرعامل شركت نفت فلات قاره - با بيان اين مطلب اظهار كرد: تاكنون ساخت خطوط لوله در بخش خشكي و همچنين دريا براي اجرا برنامهريزي شده كه ساخت خط لوله خشكي و تامين تاسيسات آن به دو شركت ايراني واگذار شده است.
وي با بيان اين كه خط لوله دريايي در حال مناقصه است و برنده آن در ماه اسفند مشخص و كار آغاز خواهد شد، افزود: در توليد زودهنگام حدود 16 هزار بشكه نفت در روز برداشت خواهد شد.
پيش ازاين وي گفته بود كه مجوز مناقصات توليد زودهنگام دريافت شده و تلاش ميشود از تاسيسات جزيره قشم براي انتقال و فرآورش اوليه نفت استفاده شود. در اين زمينه مباحث قراردادي و حقوقي با كشور عمان انجام شده و قرار است اين كشور از طريق يك خط لوله دريايي كه از قبل تا تاسيسات راسالخيمه كشيده شده در سال 2008 توليد زودهنگام را آغاز كند و تا سه سال آينده تاسيسات لازم براي توليد طولاني مدت را آماده كند.
مديرعامل شركت نفت فلات قاره با اعلام خبر آغاز بازيافت ثانويه ميدان نفتي سروش تا پايان امسال توضيح داد: يك شركت كانادايي كه فناوري برداشت نفتهاي سنگين و فوق سنگين را دارد، با انستيتو تكنولوژي دانشكده نفت تهران همكاري مشتركي را آغاز كرده و قرار است به صورت مشترك اين كار را انجام دهند.
وي درباره ميدانهاي فروزان و اسفنديار با تاكيد بر اينكه قرار است شركت توسعه پترو ايران برنامه توسعه اين ميادين را در اسفندماه ارائه كند، خاطرنشان كرد: در ميدان اسفنديار در حال انجام مناقصات هستيم.
گفتني است كه توسعه ميدان فروزان واسفنديار به شركت نفت فلات قاره واگذار شده و در اين راستا شركت پترو ايران پيمانكار است و بايد طرح نهايي را اعلام كند.
زيركچيانزاده با اشاره به اينكه مناقصات توسعه ميادين آلفا، هرمز و اسفنديار در سال جاري برگزار شده است، افزود: قصد داريم با استفاده از منابع مالي بانكهاي داخلي، آنها را توسعه دهيم.
وي در پايان تاكيد كرد: از نيمه اول سال آينده جكتها در ميدان نفتي رشادت نصب و به دنبال آن عمليات حفاري اين ميدان آغاز خواهد شد.
انتهاي پيام
نظرات