مديرعامل شركت خطوط لوله و مخابرات ايران خبر داد: اجراي 4هزار كيلومتر عمليات پيگ هوشمند در شبكه خطوط انتقال تا پايان امسال
تا پايان سال چهار هزار كيلومتر عمليات پيگ هوشمند در شبكه خطوط انتقال نفت و فرآوردههاي نفتي اجرا خواهد شد.
به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمود امامزاده ـ مديرعامل شركت خطوط لوله و مخابرات ايران ـ با بيان اين مطلب اظهار كرد: با توجه به اجراي طرح سهميهبندي و كاهش مصرف بنزين در كشور، انتقال سوخت مايع امسال در مقايسه با سال گذشته تفاوتي نكرده و حتي از ظرفيتهاي خالي اين شبكه براي انتقال ساير فرآوردههاي نفتي استفاده شده است. مسائل و مشكلات از نظر سوخترساني مايع در ماه گذشته در هيچ نقطهاي از كشور وجود نداشت و خبري مبني بر مشكلات در اين بخش اعلام نشده است.
وي افزود: مناطق عملياتي در دماهاي منفي 37 تا 40 درجه سانتيگراد مشغول به كار بودند و ظرفيت انتقال به گونهاي توسعه يافت تا كمبودها پوشش داده شود.
به گفته مديرعامل شركت خطوط لوله و مخابرات نفت، توسعه خطوط براي سوخترساني به شهرها و افزايش قدرت انتقال و بالا رفتن ذخيرهسازي پالايشگاهها بوده است و در اين راستا ذخيرهسازي در پالايشگاههاي شيراز، تبريز و كرمانشاه انجام و سپس به خط لوله تزريق ميشد.
وي افزود: افزايش قدرت انتقال نفت خام با استفاده از مواد روان كننده موجب بالا رفتن 25 درصدي راندمان و استفاده از زمانهاي مرده شد. به اين ترتيب انتقال روزانه يك ميليون و 150 هزار بشكه فرآورده از پالايشگاه به مبادي مصرف به صورت پيوسته انجام شده است. در حالي كه اگر ذخيرهسازي در نزديكي تهران ايجاد شود، به افزايش قدرت و راندمان انتقال كمك ميكند.
او با بيان اين كه با توجه به عمر بالاي خطوط براي جلوگيري از خردگي، نشتيابي خطوط ايمني و مقداري تعويض و جوشكاري قطعات انجام شده، خاطرنشان كرد: همچنين پيگراني هوشمند در پنج هزار كيلومتر از خطوط لوله انجام شده است.
وي با اشاره به تعويض خطوط لوله در ورودي شهرها اشاره كرد: براي پايداري خطوط از تكنولوژيهاي جديد فناوري FRP و سيستم كنترلي مقاومسازي در فصل تابستان استفاده شده بود. در اين مدت روزانه حدود 18 ميليون ليتر معادل هزار تانكر نفت كوره و نفت گاز به هشت نيروگاه تحويل داده شد و تا سال آينده 30 نيروگاه ديگر به خط انتقال وصل ميشوند كه به اين ترتيب حمل فرآورده با تانكر به حداقل كاهش مييابد. در اين زمينه مطالعات اوليه در سراسر كشور تكميل شد.
او خاطرنشان كرد: در حال حاضر روزانه يك ميليون و 150 هزار بشكه نفت خام و يك ميليون و 200 هزار بشكه فرآورده در كشور منتقل ميشود كه معادل 450 كيلومتر نفتكش جادهپيما در كنار يكديگر ميشود.
وي در تشريح اقدامات صورت گرفته براي بازسازي ، تعويض و افزايش انتقال انواع نفت خام و فرآوردههاي نفتي در شبكه ملي توضيح داد: از ابتداي سال جاري تاكنون خط لوله تنگه فني به ري به طول 507 كيلومتر، ري به منتظر قائم به طول 40 كيلومتر، آبدان به اهواز به طول 155 كيلومتر، خط لوپ پالايشگاه اراك به طول 50 كيلومتر مورد بازسازي و تعويض قرار گرفتهاند. همچنين خط لوله تبريز به اروميه به ميزان 35 هزار بشكه ، خط لوله ري به تبريز 35 هزار بشكه، خط بندرعباس به رفسنجان به ميزان 100 هزار بشكه و خط لوله رفسنجان به اصفهان به ميزان 150 هزار بشكه در روز افزايش ظرفيت پيدا كرده است.
امامزاده در رابطه با سوخترساني به فرودگاههاي كشور نيز گفت: در حال حاضر چهار فرودگاه مهرآباد تهران، اصفهان، تبريز و مشهد از طريق خطوط لوله، فرآوردههاي نفتي خود را دريافت ميكنند.
او همچنين با بيان اين كه در 9 ماهه نخست امسال حدود 5.5 ميليارد ليتر انواع فرآوردههاي نفتي به مراكز خطوط انتقال كشور حمل شده است، تصريح كرد: چنانچه به جاي خطوط لوله از نفتكشهاي جاده پيما براي حمل اين ميزان فراورده استفاده ميكرديم، بايد معادل 280 هزار دستگاه تانكر در سطح كشور تردد ميكرد.
وي در پايان با بيان اين كه ميزان ظرفيت انتقال سوختهاي مايع در كشور در مقايسه با سال گذشته افزايشي پيدا نكرده است، در خصوص ثابت ماندن اين حجم انتقال توضيح داد: به علت اجراي طرح ملي سهميهبندي و كاهش ميزان مصرف بنزين نه تنها طرح انتقال فرآوردهها در كشور افزايش پيدا نكرده، بلكه از ظرفيتهاي خالي نيز براي انتقال ساير فرآوردههاي نفتي همچون گازوئيل استفاده شده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات