• دوشنبه / ۸ بهمن ۱۳۸۶ / ۱۱:۱۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 8611-04294

تسهيلات جديدوزارت ‌بهداشت ‌براي‌ بيماران ‌خاص‌ اعلام ‌شد: ارايه ‌رايگان‌ خدمات دندانپزشكي وپاراكلينيك پرداخت فرانشيزدرمان هپاتيت غربالگري‌ملي بيماريهاي كليوي

تسهيلات جديدوزارت ‌بهداشت ‌براي‌ بيماران ‌خاص‌ اعلام ‌شد:
ارايه ‌رايگان‌ خدمات دندانپزشكي وپاراكلينيك
پرداخت فرانشيزدرمان هپاتيت
غربالگري‌ملي بيماريهاي كليوي

رييس اداره مديريت پيوند و بيماريهاي خاص وزارت بهداشت با اشاره به نياز ضروري تمام بيماران تالاسمي و هموفيلي به مراقبت‌هاي دندانپزشكي، اعلام كرد: از اين پس اين خدمات به طور كاملا رايگان در اختيار بيماران قرار مي‌گيرد.

دكتر محمد عقيقي در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه اعتبارات بند «ب» تبصره 15 تا دو هفته‌ آينده به دانشگاه‌هاي علوم پزشكي سراسر كشور توزيع مي‌شود، گفت: از اين پس وزارت بهداشت براي درمان بيماران خاص در مواردي كه پوشش بيمه‌اي كامل وجود نداشته و يا آنكه تحت پوشش بيمه نباشد، مداخله مي‌كند.

وي ميزان اعتبارات اين بند قانوني را حدود 75 ميليارد تومان برشمرد و اظهار اميدواري كرد: به اين ترتيب سال آينده به جامعيتي در بحث درمان بيماران خاص برسيم.

توزيع رايگان قرص آهن‌زداي خوراكي به بيماران تالاسمي

رئيس اداره مديريت پيوند و بيماري‌هاي خاص وزارت بهداشت در مورد درمان بيماران تالاسمي گفت: اين بيماران از اين پس علاوه بر دريافت خدمات دندانپزشكي (به غير از ارتودنسي)، قرص‌هاي آهن زداي خوراكي را نيز به طور رايگان دريافت مي‌كند.

عقيقي همچنين از پرداخت فرانشيز درمان هپاتيت C از سوي وزارت بهداشت خبر داد و اظهار كرد: با استفاده از اعتبار مذكور، پمپ تزريق داروي دسفرال بيماران تالاسمي نيز به طور رايگان در اختيار آنها قرار مي‌گيرد.

اعمال جراحي ارتوپدي بيماران هموفيلي به طور رايگان انجام مي‌شود

700 نفر در كشور به بيماري خونريزي دهنده فوم ويلبراند متبلا هستند

وي هموفيلي را گروهي ديگر از بيماران خاص برشمرد و با بيان اينكه بسياري از اين بيماران به اعمال جراحي ارتوپدي نيازمند هستند،‌ اعلام كرد: از اين پس وزارت بهداشت هزينه‌ اين عمل جراحي را كه گرانترين بخش درمان بيماران هموفيلي است، پرداخت مي‌كند.

رييس اداره مديريت پيوند و بيماري‌هاي خاص وزارت بهداشت اضافه كرد: خدمات دندانپزشكي و فرانشيز درمان هپاتيت C براي بيماران مبتلا به هموفيلي نيز از سوي وزارت بهداشت تامين مي‌شود.

عقيقي از سوي ديگر به وجود حدود 700 بيمار مبتلا به بيماري خون دهنده‌ فوم ويلبراند در كشور اشاره و اظهار كرد: اين بيماران تا كنون داروي حياتي هيوميتت P را با هزينه‌ گران تهيه‌ مي‌كردند كه از اين پس اين دارو به طور رايگان در اختيار آنها قرار مي‌گيرد.

ارائه خدمات رايگان پاراكلينيك به بيماران ام.اس

وي در ادامه از انجام خدمات پاراكلينيك از قبيل ام آر آي(MRI ) و آزمايش مغزي نخاعي به بيماران مبتلا به ام‌.اس خبر داد و به ايسنا گفت: همچنين فرانشيز خدمات توانبخشي نيز كه از مهمترين و هزينه‌دارترين بخش‌هاي درمان اين بيماران است از اين پس از سوي وزارت بهداشت تامين مي‌شود.

رييس اداره مديريت پيوند و بيماري‌هاي خاص وزارت بهداشت همچنين با اشاره به اين كه بسياري از مبتلايان به ديابت، فشار خون و چربي خون به نارسايي مزمن پنهان كليه نيز ابتلا دارند، گفت: متاسفانه بسياري از اين افراد به دليل تشخيص ديرهنگام نارسايي كليه به جمع بيماران كليوي و نيازمند دياليز ملحق مي‌شود.

عقيقي افزود: بر اين اساس از اين پس غربالگري سراسري در گروه‌هاي پرخطر به منظور شناسايي نارسايي مزمن كليه در كشور انجام مي گيرد.

به گفته وي، دستورالعمل ارجاع اين بيماران براي انجام آزمايشات لازم به پزشكان ابلاغ شده و اين بيماران با مراجعه به كلينيك‌هاي نفرولوژي و آزمايشگاه‌ها مي‌توانند از احتمال ابتلا به نارسايي كليه مطلع شوند.

تعداد نامه‌ها و شكايات از هزينه‌هاي درماني كمرشكن از سال آينده كاهش مي يابد

ميزان مراجعه بيماران خاص به مراكز درماني به دو برابر افزايش مي يابد

رئيس اداره مديريت پيوند و بيماري‌هاي خاص وزارت بهداشت اين طرح را در راستاي كاهش هزينه‌هاي كمرشكن به بيماران خاص عنوان و تصريح كرد: در سال آينده به طور قطع تعداد نامه‌ها و شكايات از هزينه‌هاي درماني كمرشكن كاهش خواهد يافت.

عقيقي با بيان اين كه اين اقدامات و خدمات از دو ماه آينده از طريق دانشگاه‌هاي علوم پزشكي سراسر كشور انجام مي شود گفت: به اين ترتيب ميزان اعتبارات مورد نياز و نحوه صحيح‌تر اجراي طرح براي سال اينده مشخص مي‌شود.

وي در ادامه به نامشخص بودن ميزان مراجعه بيماران تالاسمي و هموفيلي به مراكز درماني دندانپزشكي و همچنين ميزان شيوع نارسايي كليه در جامعه اشاره و اظهار اميدواري كرد با اجراي اين طرح به برآوردي درست در خصوص شاخص‌هاي مذكور در جامعه دست آوريم.

رئيس اداره مديريت پيوند و بيماري‌هاي خاص وزارت بهداشت خاطر نشان كرد: البته با توجه به مطالعات علمي انجام شده پيش بيني مي شود در صورت رايگان شدن خدمات، ميزان مراجعه بيماران خاص به مراكز درماني به دو برابر افزايش يابد.،

گفتني است، در حال حاضر 17 هزار نفر در كشور به بيماري تالاسمي، 6 هزار و 500 نفر به هموفيلي و 11 هزار نفر به ام.اس مبتلا هستند و 14 هزار و 500 نفر نيز همودياليز مي شوند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha